• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččino pečené kuře s nádivkou
Napište svůj komentář k receptu

Babiččino pečené kuře s nádivkou

autor: mortka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 161
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • máslo
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • mléko
    • 6
      ks rohlík (4-6) starší, nebo žemle
    • pepř mletý
    • petrželka nebo pažitka (čerstvá či sušená)
    • muškátový oříšek
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme, osolíme a připravíme do pekáčku nebo pečící misky. Žemle nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a necháme máčet v mléku.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa!

2
Mezitím utřeme máslo s trochou soli, kořením a žloutkem. Z bílků uděláme hustý sníh. Do utřeného másla vmíchám vyždímané žemle (ne úplně suché) a sníh z bílků. Nádivkou naplníme kuře uvnitř i pod kůží na prsou.

RADA: Jak na domácí máslo?

3
Na kůži můžeme položit a nechat rozpustit kousek másla. Podlijeme trochou vody. Přiklopíme víkem a necháme péct. Můžeme jej několikrát obrátit, aby se rovnoměrně propeklo a občas polijeme výpečkem. Ke konci pečení odklopíme a necháme propéct kůrčičku do křupava.
4
Naporcujeme a podáváme s rýží nebo bramborem.

RADA: Jak uvařit rýži, aby se nerozvařila?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůta s kaštanovou nádivkou

Krůta s kaštanovou nádivkou

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 25. 1. 2019 21:05

    Dalo se, ale opakovat nebudeme.

  • Lada | 25. 5. 2015 09:49

    V naší nádivce nesmí chybět játra nebo uzené maso a trochu česneku.

  • HelenaPa | 15. 7. 2013 11:33

    Přesně stejnou dělám, všichni ji máme rádi. Peču ji ale zvlášť, aby jí bylo víc. Dávám 1.

  • kajka001
    kajka001 | 15. 7. 2013 10:21

    Moc dobrý recept :-) s trochou česneku

  • Lenka | 13. 4. 2013 21:24

    Už mám na to obrovskou chuť. Zítra je k obědu!!!!

  • bloker | 25. 1. 2013 19:41

    Super! Já už teď peču nádivku v extra plechu, protože se jí sní víc než přílohy :-)

  • Pepek namornik | 2. 6. 2012 21:41

    :-D :-D :-D :-D

  • misa-b- | 11. 2. 2012 13:39

    Naprosto luxusní!!! S mandlemi, jablíčkem a dvěma stroužky česneku fakt chuťovej zázrak!

  • zuzka.m | 1. 8. 2011 15:22

    VYNIKAJÍCÍ!!!!

  • nickolka | 22. 4. 2011 16:12

    Nádivku jsem vylepšila trochou anglické slaniny a bylo to vážně bezkonkurenční :-*

  • alena | 1. 1. 2011 10:29

    ty mandle jen tak nebo mirne orestovat

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 11. 2010 16:54

    Lindo, udělala jsem ji s tím jablkem a mandlemi a je to jedinečné vylepšení!!!! Děti maso nechávaly a chtěly přidat nádivky :-). S.

  • Alena Mráčková | 8. 6. 2010 13:43

    Jardo! Jsem ráda že Vám nádivka tak moc chutná. Paní Sládková děkuji za ilustrační foto, je povedené :-) A ty variace na téma jsou zajímavé, hlavně ta s jablky a mandlemi. Já játra nejím ale manžela by určitě potěšili (musela bych mu dělat nádivku zvlášť). Až koupím zase kuře nezapomenu přikoupit i jablíčka a hned vyzkoušíme aby byla nějaká změna. :-)

  • Simča Sládková | 14. 4. 2010 22:53

    teda Lindo, to mne nenapadlo, to by mohlo být dobré s těmi mandlemi a jablkem. Díky za tip....

  • linda nová | 14. 4. 2010 18:17

    u nás se do nádivky dají ta pokrájená játra, jablko(spíš trochu kyselejší) nakrájené na kostičky a posekané mandle to je pak nádivka "sváteční".

  • Simča Sládková | 28. 3. 2010 11:53

    Také dělám tuto nádivku, máme ji moc rádi. Jen ji kořením ještě tak 2 stroužky rozetřeného česneku a pokud mám, přidám na kousky pokrájená kuřecí játra! Mňam!

  • Jaroslav Matejka | 28. 3. 2010 09:18

    Teda Alenko reknu Vam,ze tak dobrouckou nadivku jsem uz mnoho let nemel.Po letech jsem se vratil ze zahranici a zacal jsem mit chute na veci davno zapomenute.Na nadivku jsem si vzpomel a nasel jsem prave tu Vasi a verte,ze jinou hledat nebudu.Moc dekuji za dobrutku a zdravi Vas Jarda a Lenka.

  • Milana Nováková | 30. 9. 2009 04:58

    Kuře s nádivkou výborná věc máme ji všichni rádi.

  • Alena Mráčková | 19. 9. 2008 17:36

    Másla dávám podle chuti, ale asi tak 2-3 polévkocé lžíce. Mléka tolik aby se rozmočili žemle, když je ho moc žemle vyždímám. Nádivka nesmí být příliš tekutá, aby nevytekla z kuřete. Musí mít takovou krémovější konzistenci.

  • Martina | 12. 6. 2008 17:16

    Alenko, kolik dáváte toho másla a mléka? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kuřecí maso Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželka Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Kuře se zelím a bramborem
Kuře se zelím a bramborem
22
French toast
French toast
21
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
19
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
18
Čočka po orientálsku
Čočka po orientálsku

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Babiččina zbojnická pečeně
Babiččina zbojnická pečeně
Babiččina zelňačka
Babiččina zelňačka
Babiččino kuře na šunce
Babiččino kuře na šunce
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Babiččiny "Francky"
Babiččiny "Francky"
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny citronové jablkáčky
  • Recepty.cz
  • Babiččino pečené kuře s nádivkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact