• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččina plněná rajčátka na pátek
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina plněná rajčátka na pátek

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina plněná rajčátka na pátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Varianta A
    • 12
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks lilek menší
    • 1
      hrnek rýže 150ml
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka petželka zelená
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 400
      ml voda
    • olej
  • Varianta B
    • 12
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony
    • 1
      hrnek rýže 150ml
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • olej
    • 400
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme dužinu rajčat, lilek na kostičky a vydusíme na tuk. Poté přidáme rýži, petrželku, osolíme a zalijeme vodou. Necháme směs zavařit a odstavíme na 15 minut, než rýže vsákne část tekutiny. Naplníme rajčátka ze 2/3 a zapečeme ve vyhřáté troubě zhruba půl hodinky.
2
Varianta B se připravuje stejným způsobem bez použití dužiny rajčat.
3
Na Balkáně je to hlavní jídlo (s bílým chlebem), v Čechách to podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou večeři - ovšem bez chleba. Velmi vhodné na odtučňovací kůru!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a…

Rajčátka po italsku

Rajčátka po italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbuš Tm | 19. 6. 2008 19:12

    Moc dobrý recept a jednoduchý.

  • Airan | 29. 5. 2006 17:06

    Vladko, dekuji moc za mila slova, myslim ze kuskusem nic nepokazis. Zdravim a preji at chutna.

  • Vlaďka Machulová | 29. 5. 2006 15:32

    Airan, moc díky za tip, jen ho když dovolíš pozměním - místo rýže kuskus, který miluju..Jinak díky za skvělé originální a hlavně jednoduché recepty!Zdraví Vlaďka

  • Airan | 13. 12. 2005 20:24

    Helenko, je to bez omacky, rajcatka jen lehce podleju vodou. Je to fakt dobre a hlavne lehce stravitelne:-)

  • Helena | 13. 12. 2005 16:32

    Tohle mudi byt urcite dobre,verim,ze lilek nikdy nezklame ,chci to zkusit,mozna by bylo dobre dat misto ryze quinou,jen nevim,to de mysli bez omacky,nebo tam ma byt nejaka vypecena stava?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Lilek Olej Pepř mletý Petželka Rajčata Rýže Sojová omáčka Sůl Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

390
Máslové řízky
Máslové řízky
310
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
172
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Kubelkové dcera Natálie: Pod krajkou naostro!

Kubelkové dcera Natálie: Pod krajkou naostro!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Babiččina plněná rajčátka na pátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact