• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččin dort Pohádka
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin dort Pohádka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin dort Pohádka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g hrubá mouka
    • 20
      g kakao
    • 4
      ks bílek
  • Na krém
    • 130
      g máslo
    • 30
      g hrubá mouka
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • 100
      g kakao
  • Poleva
    • 80
      g moučkový cukr
    • 80
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce škrob

Postup přípravy receptu

1
Těsto: utřeme žloutky s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, a sníh z bílků. Nalejeme do MALÉ dortové otevírací formy a pečeme asi na 180 °C.
2
Krém: rozpustíme 30 g másla, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Necháme zchladnout za stálého míchání. Přidáme 1/4 l mléka a ohřejeme - směs zhoustne. Po zchladnutí přidáme zbytek másla, cukr a kakao, smícháme ručně nebo ručním mixérem.
3
Poleva: rozpustíme máslo, přidáme cukr, mléko kakao a škrob, důkladně rozmícháme. Na korpus naneseme hustý krém a polejeme polevou. Zdobíme bílou a pařížskou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Pohádka máje

Pohádka máje

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 12. 1. 2016 14:28

    prosím, mohu poprosit Váš ověřený receptík na korpus na pohádku? hledám nějaký osvědčený, který se podaří a chutná. děkuji

  • Svaťka | 20. 10. 2012 14:46

    ...také jsem vyzkoušela, ale ten korpus byl moc hutný, něco v něm chybělo, příště udělám piškotový a dám do něho kakao, ten nám chutnal...

  • Jana Stehnová | 21. 6. 2012 12:45

    Používám tento krém do dortu. Tento piškot sice nedělám, protože mám jiný ověřený recept - ale třeba někdy zkusím. Krém je super, většinou dělám světlý bez kakaa.

  • Klára | 17. 4. 2011 14:35

    Mnam delala jsem to vcera a musim rict ze to byla mnamka <:-)

  • Zdislava Sovadinová | 27. 6. 2007 17:29

    ten jde přímo do ledvin,jak říká Kája Mařík,ale poleva je lepší z rozpuštěné čokolády na vaření!!!!

  • misa | 26. 4. 2007 20:09

    jak dluho se to pece???

  • Andrea Rutova | 20. 3. 2007 13:10

    ještě jsem ho nezkoušela, ale věřím, že bude dobrý

  • Eliška Novotná | 12. 1. 2007 18:11

    jo,je moc dobrý,jen do náplně uberu cukru,na mě to je moc sladký.Ale nešla mi poleva.......

  • Líba K. | 3. 1. 2007 15:34

    Výborný dort, často se u nás připravuje, ze dvou dávek na plech - je nás moc :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Škrob Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vizovické pečivo

Vizovické pečivo

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Jablkový páj

Jablkový páj

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

16
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
15
Sýrová roláda
Sýrová roláda
14
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
14
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové těstoviny se…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Interní vtípek ve Zrádcích: Zpěvák Marcell měl za zády svého vlastního bubeníka!

Interní vtípek ve Zrádcích: Zpěvák Marcell měl za zády svého vlastního bubeníka!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Babiččin dort Pohádka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact