• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččin dort Pohádka
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin dort Pohádka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin dort Pohádka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g hrubá mouka
    • 20
      g kakao
    • 4
      ks bílek
  • Na krém
    • 130
      g máslo
    • 30
      g hrubá mouka
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • 100
      g kakao
  • Poleva
    • 80
      g moučkový cukr
    • 80
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce škrob

Postup přípravy receptu

1
Těsto: utřeme žloutky s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, a sníh z bílků. Nalejeme do MALÉ dortové otevírací formy a pečeme asi na 180 °C.
2
Krém: rozpustíme 30 g másla, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Necháme zchladnout za stálého míchání. Přidáme 1/4 l mléka a ohřejeme - směs zhoustne. Po zchladnutí přidáme zbytek másla, cukr a kakao, smícháme ručně nebo ručním mixérem.
3
Poleva: rozpustíme máslo, přidáme cukr, mléko kakao a škrob, důkladně rozmícháme. Na korpus naneseme hustý krém a polejeme polevou. Zdobíme bílou a pařížskou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Pohádka máje

Pohádka máje

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 12. 1. 2016 14:28

    prosím, mohu poprosit Váš ověřený receptík na korpus na pohádku? hledám nějaký osvědčený, který se podaří a chutná. děkuji

  • Svaťka | 20. 10. 2012 14:46

    ...také jsem vyzkoušela, ale ten korpus byl moc hutný, něco v něm chybělo, příště udělám piškotový a dám do něho kakao, ten nám chutnal...

  • Jana Stehnová | 21. 6. 2012 12:45

    Používám tento krém do dortu. Tento piškot sice nedělám, protože mám jiný ověřený recept - ale třeba někdy zkusím. Krém je super, většinou dělám světlý bez kakaa.

  • Klára | 17. 4. 2011 14:35

    Mnam delala jsem to vcera a musim rict ze to byla mnamka <:-)

  • Zdislava Sovadinová | 27. 6. 2007 17:29

    ten jde přímo do ledvin,jak říká Kája Mařík,ale poleva je lepší z rozpuštěné čokolády na vaření!!!!

  • misa | 26. 4. 2007 20:09

    jak dluho se to pece???

  • Andrea Rutova | 20. 3. 2007 13:10

    ještě jsem ho nezkoušela, ale věřím, že bude dobrý

  • Eliška Novotná | 12. 1. 2007 18:11

    jo,je moc dobrý,jen do náplně uberu cukru,na mě to je moc sladký.Ale nešla mi poleva.......

  • Líba K. | 3. 1. 2007 15:34

    Výborný dort, často se u nás připravuje, ze dvou dávek na plech - je nás moc :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Škrob Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

51
Steakový salát à la Caesar
Steakový salát à la…
35
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
30
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
23
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…
20
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Babiččin dort Pohádka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact