• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Atlasovy řecké patates sto fourno
Napište svůj komentář k receptu

Atlasovy řecké patates sto fourno

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg brambory
    • citronová šťáva
    • 1
      voda
    • 4
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      česnek
    • 1
      lžička rozmarýn

Postup přípravy receptu

1
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme oloupané, omyté a na normální kousky nakrajáné brambory, ještě jednou promícháme. Vše i s tekutinou předáme do většího hlubokého plechu a v na 200 °C rozehřáté troubě pečeme přibližně hodinu.
2
Řecké "patates sto fourno" aneb pečené brambory se hodí jako příloha k řeckým jídlům anebo jako samostatný pokrm.
3
Podávají se s tzatziki dle mého [[http://www.recepty.cz/recept/tzatziki-originalni-recky-recept-14264|receptu]].
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecké masové jednohubky

Řecké masové jednohubky

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna | 9. 7. 2013 09:56

    prosím, kolik se tam dává vody a citr. šťávy?

  • Akaschka | 6. 4. 2012 15:23

    Dito a muzu se zeptat jak se maji spravne delat?kdyztak mi recept poslete na Akaschka@seznam.cz nemyslim to nijak spatne,vazne mi to zajima.Diky moc

  • dita | 25. 11. 2011 12:01

    peknej humus,mam otce reka a vim jak maji se delat tyto brambory,bohuzel takhle rozhodne nee!! :-(

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:12

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Mephisto | 6. 12. 2010 13:23

    Dělal jsem jako přílohu k Adonisova řecká kotopoulo od stejného autora a naprostá paráda.

  • Lenka Nováková | 29. 5. 2010 17:14

    dnes jsem tyhle brambory dělala na oběd a všichni byli nadšení........brzy zopakujeme

  • Jiří Hejč | 13. 2. 2010 12:56

    vyzkoušeli jsme dnes na oběd, ale je to chuťově moc jiné na to, aby nám to chutnalo... ale možná někomu mu ta nakyslá chuť bude vyhovovat

  • jaja 13 | 5. 9. 2008 19:27

    Vždy, když dělám brambory v troubě, dávám je na pečící papír. Alespoň ty křupavé kousky nezůstanou přilepené na plechu. Jinak výborný recept, něco podobného dělám. Dávám čerstvý tymián a bez papriky. Takže příště vyzkouším i podle tohoto receptu.

  • Oldřich Gargulák | 5. 9. 2008 16:34

    Už vím, kde jsem dělal chybu: "TZATZIKI - originální řecký recept." jsem kopíroval a vložil do vyhledavání. Paseku udělaly uvozovky. Proč to dělat jednoduše, když .......... ,že?

  • Lada Kovářová | 5. 9. 2008 16:06

    Klikněte v receptu na "TZATZIKI - originální řecký recept."

  • Di - | 5. 9. 2008 13:46

    Ale ano naběhlo. Recept tu je už dávno. Zkuste zadat pouze jedno slovo z názvu, chyba může být v mezerách mezi slovy.

  • Oldřich Gargulák | 5. 9. 2008 12:37

    Patriku, asi to tam ještě nenaběhlo: Nebyl nalezen žádný recept, obsahující v názvu / ingredienci slovo "TZATZIKI - originální řecký recept.".

  • Lenka Nova | 5. 9. 2008 12:13

    Jedním slovem vynikající.

  • Petule B. | 25. 6. 2008 15:13

    Všechna čest tomuto receptu. Téměř bez práce a výsledek je úžasný!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pečení Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Citronová šťáva Panenský olivový olej Paprika - sladká Rozmarýn Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Paprikový salát

Paprikový salát

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Bramborové placky

Bramborové placky

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Lívance a la Jamie Oliver
Lívance a la Jamie Oliver
28
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
24
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
21
Čočkový dhál
Čočkový dhál
20
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Aspikové mističky
Aspikové mističky
Asterixův dort
Asterixův dort
Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře
Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené…
Autíčka k snídani
Autíčka k snídani
  • Recepty.cz
  • Atlasovy řecké patates sto fourno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact