• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Aspikové mističky
Napište svůj komentář k receptu

Aspikové mističky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice kunovjanka od Hamé - 340 g
    • 1
      sklenice zeleninová směs od Hamé, k přípravě bramborového salátu - 330 g
    • 350
      g gothaj pokrájený na slabé nudličky, případně na kostičky
    • 2
      ks želatina - mletá od Dr.Oetrkera (20 g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • ocet
    • cukr
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Gothaj pokrájíme a dáme do mísy, smícháme s okapanou zeleninou a opepříme. Připravíme si misky nebo umyté salátové vaničky, které naplníme touto směsí do necelých tří čtvrtin.
2
Zeleninu scedíme a nálev ponecháme. Do nálevu přidáme vodu, aby tekutiny byl jeden litr, dochutíme solí, cukrem a octem dle chuti, vsypeme obě jemně mleté želatiny a dle návodu necháme nabobtnat, pak zahřejeme (nevaříme!), necháme rozpustit a vychladnout téměř do pokojové teploty. Chuť by měla být výraznější, po ztuhnutí aspiku není chuť tak výrazná.
3
Vychladlou želatinou zalijeme směs ve vaničkách a dáme do chladna ztuhnout.
4
Podáváme s čerstvým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lososové mističky

Lososové mističky

Vaječné mističky se šunkou

Vaječné mističky se šunkou

Uzeninové mističky s cibulkou

Uzeninové mističky s cibulkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jičibská | 14. 11. 2016 19:41

    Skvělé, snadné a může se udělat i jako dort nebo do chlebíčkové formy.

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2015 13:47

    ...použil jsem mističky od salátů (asi 250 ml) ...viděl bych to na nějakých +- 10 kusů ;-) ...a pokud Vám nepůjdou vyklopit, stačí je krátce zahřát pod teplou vodou ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2015 13:43

    ...co je na tom směšného? ...přímo v návodu 20-ti gramového balení želatiny Dr.Oetker je psáno: obsah sáčku smícháme s 0,5 litru studené vody nebo nálevu ...takže na litr potřebuji 2 x 20 gramů ...jednoduché počty pro každého, nebo se snad mýlím?

  • MJG | 5. 11. 2015 10:28

    Kolik si mam nachystat vanicek, zda se toho celkem hodne :-\

  • Péťa | 5. 11. 2015 10:06

    Tak to se můžete jít vycpat sama :-D já to dělám stejně a je to skvělý :-* .

  • Zdeněk | 2. 9. 2015 08:14

    Nějak jste špatně četla recept.Je tam napsáno 2ks Dr Oetrkera 20 g.Miska bude výborná.

  • jiřina | 5. 2. 2015 21:50

    Tak podle tohoto receptu si aspikové mističky neuděláte! Na 1 litr tekutiny dát 2 sáčky (2x2dkg) želatiny - toť směšné! To byste to museli jíst lžičkou. Aspik se musí dát krájet! Na toto množství (1 litr) m u s í být 10 dkg práškové želatiny! A kdo řekne, že to je blbost, tak ať se jde vycpat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Slané Uzeniny Dopolední svačina Svačina Večeře Chlazení Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Gothaj Kunovjanka Ocet Pepř mletý Sůl Voda Želatina - mletá Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Lehký salát

Lehký salát

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
28
Prasečí uši
Prasečí uši
25
Sladké mušle
Sladké mušle
23
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Asopovo řecké Saganaki
Asopovo řecké Saganaki
Aspik s červenou řepou
Aspik s červenou řepou
Aspiková vaječná tlačenka
Aspiková vaječná tlačenka
Asterixův dort
Asterixův dort
Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
  • Recepty.cz
  • Aspikové mističky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact