• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ašak (z Afghánistánu)
Napište svůj komentář k receptu

Ašak (z Afghánistánu)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ašak (z Afghánistánu)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      kg cibule
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      lžička pepř celý
    • olej
    • 0,50
      kg tvaroh
    • 2
      ks pórek
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Odebereme trochu mouky, promícháme s teplou vodou a špetkou soli. Pak postupně přidáváme další mouku, až máme hotové těsto. Nakrájíme pórek na kolečka a s olejem a se špetkou soli necháme 5 min. povařit. Vyválíme těsto do tenka a skleničkou z něj vykrájíme malá kolečka, do nichž zabalíme malý pórek. Vložíme do vařící vody a vaříme asi 5 minut.
2
Do mletého masa dáme polovinu pokrájené cibule, nastrouhanou mrkev, pokrájená rajčata, sůl, česnek a pepř. Vše promícháme a tvoříme kuličky. Potom na oleji osmahneme zbytek cibule s kousky rajčat a přidáme 4 sklenice vody. Do omáčky vložíme masové kuličky a dusíme pod pokličkou asi hodinu. Tvaroh promícháme s trochou vody, soli a česneku. Tuto směs dáme na talíř, na ni položíme knedlíčky s pórkem a navrch mleté maso. Okořeníme majoránkou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 8. 2012 13:24

    Jídlo bylo moc dobré, jen by to chtěla se s receptem trochu pohrát, toto je taková neúplná skica - chybí množství vody, poměr těstových taštiček a masa není optimální, je třeba víc solit, maso na pánvi nechat trochu zatáhnout, než se bude podlévat, jinak se rozbředne... a vody na podlévání je v receptu hrozně moc. Ale pokud se s tím trochu pohrajete, bude z toho opravdu moc dobré jídlo!

  • Evangelina Ciprová | 4. 4. 2008 22:22

    Věřím, že to bude dobré, ale nejen, že to vypadá strašně pracně, navíc je to dost zmateně popsané. Úplně tam chybí množstvé té vody.

  • Gábina H | 25. 9. 2007 14:58

    Kolik se asi dává té vody a jakou hustotu by mělo mít těsto?

  • Bobiak Bublifuk | 21. 9. 2007 16:43

    Pro mě neuvěřitelně pracné. Na druhou stranu moje žena z toho byla úplně paf. Moc jí to chutnalo.

  • IVIK KOLÁŘOVÁ | 29. 12. 2006 18:32

    Vynikajicí recept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mňam,jednou jsem ochutnala a mňam.Neznám nic co by se tomu vyrovnalo,prostě úža!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Afghánistán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mleté maso Mrkev Olej Pepř celý Pórek Rajčata Sůl Tvaroh
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Buchta proti všem předpisům

Buchta proti všem předpisům

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

63
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
21
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
19
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
16
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
14
Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Bylinkový krůtí guláš se…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Ašak (z Afghánistánu)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact