• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Arménský štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Arménský štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arménský štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,75
      hrnek cukr Mletý
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • ořechy Sekané
    • rozinky
    • kandované ovoce či arašídy

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdelníku (asi 30x20 cm), potřeme náplní (smíchaná mouka s cukrem, olejem a smetanou - nemusíte se bát špatné hustoty) na ni nasypeme oříšky, rozinky, různé sušené ovoce.
2
Důkladně štrůdl zabalíme, aby nám při pečení nevytekl, přeneseme na plech a pečeme dle potřeby. Je to výborný neobvyklý moučník, který vám určitě zachutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný veganský štrůdl

Slaný veganský štrůdl

Štrúdl z domácího těsta

Štrúdl z domácího těsta

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný závin (štrúdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta Sýkorová | 8. 3. 2010 21:37

    Je mi líto, ale nás tento recept zklamal, moučník nám nechutnal a opravdu jsem ho dělala přesně dle receptu, ale záleží na vkusu strávníků:)

  • Dede . | 7. 2. 2008 19:41

    Výborné a rýchle po tej nápni som posypala sekané orechy, plátky mandlí a zmes sušeného ovocia ktoré som nechala pár minút v horúcej vode.Určite sa nepieklo naposledy.

  • jana m | 10. 12. 2007 16:05

    Je vynikajúci.Zjedený bol behom chvíľky.

  • Klára Klinská | 10. 11. 2007 09:38

    je velmi dobrý......a všichni chtějí recept:-)

  • Jana Remková | 12. 9. 2007 13:43

    Tak tedy chválím,je to moc dobré a ani nevadil ten moučkový cukr.Dávám za 1 Jana R.

  • Aňa Valčíková | 4. 9. 2007 13:18

    ještě autorská poznámka:omylem jsem uvedla do surovin mletý cukr, správně má být PÍSKOVÝ (jemný krystal)!Tak doufám, že u těch, kdo recept zkoušeli, neměl cukr špatný vliv na výsledné dobrotě :)

  • Lenka | 3. 9. 2007 12:06

    Pekla jsem ho v neděli a je opravdu dobrý a přitom to není pracné. Doporučuji.

  • Jana Remková | 29. 8. 2007 17:46

    No,tak to tedy zkusíme a pak se vrátíme to ohodnotit.Co můžu zkazit,že? Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kandované ovoce Listové těsto Ořechy Rostlinný olej Rozinky Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Buchta na doma

Buchta na doma

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Houskový knedlík
Houskový knedlík
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
18
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Arménský štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact