• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Arašídové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Arašídové řezy

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arašídové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks vejce
  • Pomazánka
    • 300
      g arašídy
    • 200
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      ks citron šťáva a kůra z

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku, cukr, tuk a vejce vypracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odpočívat. Poté vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Krátce zapečeme při teplotě 160 °C. Na těsto natřeme pomazánku a dopečeme do světlehněda rovněž při teplotě 160-170 °C. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme na úhledné řezy.
2
Pomazánka: šleháme cukr, máslo a vejce. Poté přidáme namleté arašídy (měla jsem solené, které jsem propláchla vodou), skořici, kůru a šťávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Šupíková | 16. 3. 2010 14:11

    Řezy nám bohužel vůbec nechutnaly. Těsto v kombinaci s arašídovým krémem působí příliš hutně. Krém se navíc po upečení odděloval od korpusu.

  • Blanka L. | 18. 1. 2008 19:33

    Řezy jsou opravdu strašně moc sladké, takže bych doporučila ubrat cukr a také jsou hodně placaté. Možná by to chtělo trochu víc těsta nebo do něj možná přidat trochu prášku do pečiva....jinak je to pochoutka

  • veronika kelinova | 17. 12. 2007 20:26

    prosimvas nemate k tem arasidovym rezum obrazek?

  • Petra K | 20. 7. 2007 21:24

    Výborný recept. Vůbec jsem to už necukrovala. Křehký a pěkně vypadá. Děkuji p. Tiché!

  • P.D. | 2. 2. 2007 18:44

    Moc dobrý recept, děkuji! Jen bych malinko ubrala cukru.

  • Nikto Asinikto | 13. 12. 2006 19:16

    Myslím, že je to dobrota

  • Vlaďka Kohútová | 29. 5. 2006 06:34

    O víkendu jsem vyzkoušela a měly úspěch. Místo pocukrování jsem polila čokoládovou polevou.Doporučuji!!!

  • .... ..... | 27. 5. 2006 16:14

    čím se vysipává plech?

  • Anonym | 19. 5. 2006 10:37

    A nestacilo by to potrit burakovzm maslem?

  • Emilia Šípová | 15. 2. 2006 19:30

    Kupuji v půlkilovém sáčku nesolené arašidy, takový modročervený lesklý sáček, takže se nemusí solené proplachovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Citron Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

27
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
18
Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží
Tofu v arašídové omáčce…
16
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Arašídové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact