• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arabská rýže
Napište svůj komentář k receptu

Arabská rýže

autor: i.kindl-bl0ck3d20060215
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 27
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arabská rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      hrnek rýže
    • 1,50
      hrnek voda
    • 2
      hrst vlasové nudle
    • 70
      g máslo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmahneme nudle do tmavěhněda, přidáme rýži, pořádně promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a jakmile se začne vařit, dáme do vyhřáté trouby na 170°C. Pečeme asi 20-25 minut.
2
Rýže není tolik suchá, a tak ji můžete podávat i k minutkovému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná rýže I.

Barevná rýže I.

Barevná rýže II.

Barevná rýže II.

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dzuli | 28. 3. 2013 01:30

    do tej truby to mam dat prikrite alebo bez policky

  • JindraCZ | 20. 5. 2012 20:08

    A to mám zalít jakou vodou ? Vroucí, teplou nebo studenou ? Děkuji

  • Feroonkah | 20. 4. 2012 19:13

    Trochu mi vadila vůně másla ve výsledném pokrmu, ale mělo úspěch, rozhodně stojí za zkoušku, je to zase něco jiného. Příště asi zkusím přidat nějaké koření.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 1. 2012 20:30

    Rýže je velice chutná. Mastná, takže se opravdu hodí k samotným masům bez omáčky. Dokonce bych řekla, že i víc, než k masům s omáčkou, protože jakákoliv omáčka by přebyla její chuť. A dobrá opravdu je. Ale taky pěkná kalorická pecka. Nic pro toho, kdo si chce dát rýži jakožto dietní přílohu. To pak už klidně zvolte hranolky :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 1. 2012 10:54

    Ano.

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:21

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:21

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • fatima z daleka nenapisu | 7. 9. 2007 22:51

    k te ryzy z vlasovyma nudlama je jeste prida mandle a rozinky.vsechno se osmazy na cibuli strochou oleje pak se nato vyysype ryze.adusi se.

  • Martina Jaworin | 14. 11. 2006 10:47

    Tak tohle znám, je to opravdu výborne. Naučil mě to můj přítel který pocházi ze Sýrie. Jejich kuchyně je vůbec moc dobrá možná že sem přidám nejaký ten jeho recept.

  • Anonym | 31. 10. 2006 11:54

    Skvělé. Rýži mám ráda a v této podobě je zase jiná. Navíc opečené nudle krásně voní.

  • Jana | 29. 8. 2006 11:48

    Prosím, to jsou nudle co se dávají do polévek,ty moc tenké?Děkuji

  • Anonym | 29. 8. 2006 01:16

    Takto upravenou rýži vařím léta, a mohu doporučitmísto vody zalét kuřecím vývarem.

  • Terina | 20. 7. 2006 23:16

    Mňam, mňam :o)))

  • Anonym | 12. 4. 2006 16:07

    Já znám rýži s nudlemi ze Sýrie, ale bez pečení v troubě (moje švagrová moc nevaří, takže troubu nemá:-). S tím zapečením je to lepší, děkuju za recept.

  • Roman Raba | 1. 3. 2006 20:24

    Vynikající, jednoduché, lepší rýži jsem nejedl.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 8. 10. 2005 18:27

    tento zpuusob upravy ryze je zapsan ve svetove kulinarske encyklopedii pod nazvem vermiceli rice,pravdepodobne se do nekterych arabskych zemi dostal diky kolonizaci.Cesi toho umi dost,ale pripravit dobro ryzi neumi.Mozna je to proto,ze se k nam dlouho dovazela jen lepiva cinska tyze.Mel by zde byt nejaky zpusob,aby nekdo tim,ze da petku nepripravil ostatni o pozitek z dobreho jidla.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 6. 10. 2005 09:58

    Ty nudle jsou syrove rovnou z pytliku,po pridani ryze rozmichat,aby ta ryze byla jakokoby zihana cervenohnedymi nudlickami.

  • kája | 5. 10. 2005 19:50

    prosím , ty nudle se smaží na tom másle syrové jako ta rýže??

  • Helena Abouzeidova Mudr | 5. 10. 2005 17:38

    Prominte,neuvedomila jsem si,ze pani Kindlova napsala kolik vody,vemte toradsi podle ni,ona to ma urcite vyzkousene s ryzi,ktera je u nas na trhu.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 5. 10. 2005 17:33

    V kastrole se usmazi nudle,na to se prida nekolikrat promyta ryze,aby se odstranil skrob a nelepila se,osolit,popripade pridat safran,nebo jine koreni,podle druhu jidla,zalit vodou a uvarit bud v troube,nebo na plotne.je dobra i jen tak bila bez koreni.(varrit prikryte poklickou .Pomer ryze a vody je 1:2.)

  • wendy | 5. 10. 2005 12:27

    Na pánev se ty nudle a rýže dávají už uvařené, nebo syrové rovnou z pytlíku?

  • Helena Abouzeidova Mudr | 5. 10. 2005 09:39

    Nudle jsou usmazene.ja to delam na polovine masla a polovine oleje.maslo doda chut,olej lesklost a jakoby klouzavost jednotlivych zrnicek.tukem ale neplytvat.

  • Anonym | 4. 10. 2005 19:30

    tie nudle su uvarene?

  • Lambi Lehovcová | 3. 10. 2005 23:39

    DOKUD NEOCHUTNÁTE TAK NEUVĚŘÍTE.JE TO PROSTĚ BOMBA A NÉ JAKO OBYČEJNÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY , KTERÝ JE CHUŤOVĚ ÚPLNÁ NULA PROTI TÉTO LUXUSNÍ REJŽIČCE :)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Rýže Sůl Vlasové nudle Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Špaldové housky

Špaldové housky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

168
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
100
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
33
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
33
Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
Halloumi burger s domácí…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Apple-pear pie
Apple-pear pie
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Apulijský pstruh na grilu
Apulijský pstruh na grilu
Arabské kuře
Arabské kuře
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabský chléb - Pide
Arabský chléb - Pide
  • Recepty.cz
  • Arabská rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact