• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Apple Pie II.
Napište svůj komentář k receptu

Apple Pie II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo nakrájené na kostičky
    • sůl špetka
    • 150
      ml studená voda cca asi jeden hrníček, poznáte podle tuhosti těsta
  • Náplň
    • hnědý cukr 1/2 šálku - není povinné můžete nahradit i klasickým cukrem
    • cukr krystal 1/2 šálku
    • 50
      g máslo
    • voda 1/4 šálku - od oka
    • skořice - mletá 1/2 šálku - dle chuti
    • jablka 5-7 nakrájených jablek

Postup přípravy receptu

1
První si připravíme těsto. Mouku, sůl a máslo dáme do misky. Spracujeme máslo do mouky dokud nevznikne "strouhanka" tak at těsto nelepí. Pak pomalu přilívame po troškách studenou vodu a spracováváme těsto dokud nebude drzet pohromade ale ensmí být lepkavé. Pokud se těsto lepí přidali jste moc vody. Pokud těsto nedrží dohromady přidali jste málo vody. Pak odležíme 20-30 minut v igelitovém sáčku v lednici.
2
Pak si připravíme polevu. Cukr, máslo, vodu, skořici přivedeme spolu do varu a když začne bublat odstavíme směs. Připravíme jablka do mísy pokud jsou dost sladké pokapeme citronovou šťávou. Když se těsto odleží tak ho rozdělíme. 1/3 dáme bokem a zbylé 2/3 rozválíme do velkého kruhu dle formy. Těsto rozprostřeme do formy i po bocích a dnu formy.
3
Jablka vysypeme do formy na těsto. Ze zbytku těsta vyválíme menší kruh podle vršku koláče a nakrajíme na pruhy a položíme na jablka. Můžete pruhy i proplést mezi sebou. Na boku pruhy spojíme s okraji koláče. Polijeme polevou každý kousek těsta a jablka. Do vyhřáte trouby vložíme koláč.
4
Pečeme dokud těsto koláče nebude zlate cca 60 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple pie - anglický jablkový koláč

Apple pie - anglický jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Skořice - mletá Studená voda Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Sejkory

Sejkory

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

65
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
53
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
41
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
34
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
32
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Apple cupcakes
Apple cupcakes
Apple pie
Apple pie
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple-pear pie
Apple-pear pie
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Apulijský pstruh na grilu
Apulijský pstruh na grilu
  • Recepty.cz
  • Apple Pie II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact