• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Anýzový chléb z Maroka
Napište svůj komentář k receptu

Anýzový chléb z Maroka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anýzový chléb z Maroka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 42
      g droždí (nebo lžíce sušeného)
    • 250
      ml vlažná voda
    • 1
      lžička cukr (lze nahradit medem)
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2,50
      lžička anýz (+trochu na posypání)
    • 2
      lžička sůl
    • 6
      hrnek chlebová mouka
    • 1
      ks bílek (rozšlehaný se lžičkou vody)
    • hrubá mouka (na posypání)

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozpusťte v troše vlažné vody s cukrem nebo medem a nechte asi 10 minut stát, až zpění. Pak přilijte zbylou vodu a olej, přidejte anýz, sůl a polovinu mouky. Postupně zapracujte zbylou mouku, až bude těsto krásně vláčné (množství můžete trochu upravit podle potřeby). Vyklopte na pomoučněnou plochu a dobře prohněťte, asi 10 minut, až bude těsto hladké a pružné. Mísu vytřete trochou oleje, vložte do ní těsto, obraťte ho, aby se potáhlo olejem, přetáhněte fólií a nechte na teplém místě kynout, až těsto zhruba zdvojnásobí objem.
2
Znovu vyklopte na pracovní plochu, vybouchejte vzduch a těsto rozdělte na dvě části. Vytvarujte jako kouli, přikryjte a nechte 10 minut odpočívat. Plech potřete tukem a posypte hrubou moukou nebo krupičkou. Na plech položte bochánky těsta a trochu je dlaněmi roztlačte, přikryjte a nechte 30 až 40 minut kynout. Troubu mezitím předehřejte na 220 °C. Po obvodu propíchejte těsto vidličkou, povrch potřete bílkem rozšlehaným s vodou a posypte anýzem.
3
Pečte asi 30 minut, až budou bochníky zlatohnědé a při poklepu na spodní stranu budou znít dutě. Přesuňte na mřížku k vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Bílek Chlebová mouka Cukr Droždí Hrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
25
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Gnocchi
Gnocchi
16
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech -…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Aninky
Aninky
Antistresový drink
Antistresový drink
Anýzové žaludy
Anýzové žaludy
Anzac sušenky
Anzac sušenky
Aperol Spritz
Aperol Spritz
Apple crumble
Apple crumble
  • Recepty.cz
  • Anýzový chléb z Maroka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact