• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Angreštové / rybízové knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Angreštové / rybízové knedlíky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Těsto
    • sůl - špetka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 21
      g droždí
    • 220
      ml vlažná voda dle hustoty těsta, cca
  • Dále
    • moučkový cukr
    • šlehačka nebo zakysaná smetana, jogurt...
    • angrešt
    • skořicový cukr
    • rybíz - černý červený, bílý
    • drobenka podle receptu: křupavá drobenka
    • kostkový cukr
    • rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy a smícháme s moučkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr a přilijeme trochu vlažné vody. Mírně promícháme na kašičku a necháme v teple vzejít kvásek. Pak přilijeme zbylou vodou a vypracujeme hladké vláčné těsto, které pod utěrkou necháme cca 35 minut kynout.
2
Těsto pak opět propracujeme, rozdělíme na několik stejně velkých dílků, které na pomoučněném stole zploštíme, naplníme očištěným rybízem či angreštem a jelikož je ovoce po tepelné úpravě dost kyselé, přidáme i kousek kostkového cukru. Knedlíky pevně uzavřeme, spojem klademe na pomoučněný stůl a necháme ještě krátce (cca 12 minut) kynout.
3
Pak je naházíme do vroucí vody a pod poklicí vaříme cca 5 minut (jeden na zkoušku vyndáme, roztrhneme a vyzkoušíme, zda je vařený). Knedlíky vyndáme cedníkem do mísy a IHNED propícháme vidličkou či jehlicí, aby z nich vyšla přebytečná pára, jinak by se srazily. Knedlíky pocukrujeme moučkovým cukrem a promícháme, aby se neslepily (můžeme pokapat máslem).
4
Knedlíky na talířích přelijeme slazenou smetanou, šlehačkou, posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme čerstvými bobulemi...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Ovocné bramborové a tvarohové knedlíky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Sladké Bezmasá jídla Z ovoce Oběd Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Angrešt Drobenka Droždí Kostkový cukr Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozpuštěné máslo Rybíz Skořicový cukr Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

113
Máslové řízky
Máslové řízky
111
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
79
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s domácími…
21
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Anglický salát
Anglický salát
Angreštová bublanina
Angreštová bublanina
Angreštová marmeláda s medem
Angreštová marmeláda s medem
Angreštový kompot
Angreštový kompot
Angreštový pudink s černým rybízem
Angreštový pudink s černým rybízem
Áni slaný štrůdl
Áni slaný štrůdl
  • Recepty.cz
  • Angreštové / rybízové knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact