• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Angreštové / rybízové knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Angreštové / rybízové knedlíky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Těsto
    • sůl - špetka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 21
      g droždí
    • 220
      ml vlažná voda dle hustoty těsta, cca
  • Dále
    • moučkový cukr
    • šlehačka nebo zakysaná smetana, jogurt...
    • angrešt
    • skořicový cukr
    • rybíz - černý červený, bílý
    • drobenka podle receptu: křupavá drobenka
    • kostkový cukr
    • rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy a smícháme s moučkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr a přilijeme trochu vlažné vody. Mírně promícháme na kašičku a necháme v teple vzejít kvásek. Pak přilijeme zbylou vodou a vypracujeme hladké vláčné těsto, které pod utěrkou necháme cca 35 minut kynout.
2
Těsto pak opět propracujeme, rozdělíme na několik stejně velkých dílků, které na pomoučněném stole zploštíme, naplníme očištěným rybízem či angreštem a jelikož je ovoce po tepelné úpravě dost kyselé, přidáme i kousek kostkového cukru. Knedlíky pevně uzavřeme, spojem klademe na pomoučněný stůl a necháme ještě krátce (cca 12 minut) kynout.
3
Pak je naházíme do vroucí vody a pod poklicí vaříme cca 5 minut (jeden na zkoušku vyndáme, roztrhneme a vyzkoušíme, zda je vařený). Knedlíky vyndáme cedníkem do mísy a IHNED propícháme vidličkou či jehlicí, aby z nich vyšla přebytečná pára, jinak by se srazily. Knedlíky pocukrujeme moučkovým cukrem a promícháme, aby se neslepily (můžeme pokapat máslem).
4
Knedlíky na talířích přelijeme slazenou smetanou, šlehačkou, posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme čerstvými bobulemi...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Ovocné bramborové a tvarohové knedlíky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Sladké Bezmasá jídla Z ovoce Oběd Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Angrešt Drobenka Droždí Kostkový cukr Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozpuštěné máslo Rybíz Skořicový cukr Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Chléb

Chléb

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

101
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
61
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
45
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
41
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
33
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Anglický salát
Anglický salát
Angreštová bublanina
Angreštová bublanina
Angreštová marmeláda s medem
Angreštová marmeláda s medem
Angreštový kompot
Angreštový kompot
Angreštový pudink s černým rybízem
Angreštový pudink s černým rybízem
Áni slaný štrůdl
Áni slaný štrůdl
  • Recepty.cz
  • Angreštové / rybízové knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact