• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Anglická pečeně (Carvery)
Napište svůj komentář k receptu

Anglická pečeně (Carvery)

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks maso vcelku - hovězí, vepřové, kuře, kachna, jehněčí, divočina
    • 1
      kg brambory
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks kořen petržele
    • 2
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • sůl
    • 2
      šálek mražený hrášek
  • Doporučené, ale vynechatelné
    • 2
      ks batáty (sladké brambory)
  • Yorkshirský pudink
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      ml mléko
    • 80
      g hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Toto jídlo je časově náročné, ale velice chutné. Dejte si pozor, abyste měli vše dodělané najednou. Carvery od slova "carve" - porcovat maso.
2
Maso si můžete vybrat, důležité je, aby bylo vcelku. Je na vás, jestli si vyberete libové hovězí nebo vepřovou kotletu s tučným hřbetem, jehněčí nohu nebo kuře. Každý druh masa zakryjeme alobalem po dobu prvních dvou třetin doby pečení. Doporučuji péct v pekáči a na roštu. Nepodlévat. Po dopečení vyndejte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10-15 odležet. (To nám dá čas na Yorkshirský pudink.)
3
Jehněčí (viz obrázek): nakrojíme, posolíme a opepříme a vetřeme do masa olivový olej. Do zářezů dáme pár stroužků česneku a čerstvý rozmarýn. Pečeme 30 minut na každých 500 g + extra 30 minut na 180°C. (Takže 2kilový kus pečeme 2 a půl hodiny.) Já peču 3 až 3,5 hodinky na 160°C (slow-roasting).
4
Hovězí: posolit, popepřit, vetřít olivový olej, svázat provázkem, aby krásně drželo pohromadě a rovnoměrně se propeklo. Další varianta je prošpikovat česnekem a vetřít tymián. Pekla jsem prvních půl hodiny na 190°C, pak jsem to snížila na 160°C. Důležitá je váha masa, od té se odvíjí doba pečení.
5
Vepřové: tuk nakrojit, osolit, opepřit, vetřít olivový olej, prošpikovat česnekem.
6
Kuře: osolit, opepřit, olivový olej, překrojený a omytý citrón nacpeme dovnitř společně s rozmarýnem nebo tymiánem.
7
Brambory, mrkev a petrželku oškrábeme a předvaříme, ale nedovaříme (brambory cca 10 minut, mrkev + petržel 5 minut).
8
Zcedíme a mírně hrncem zatřepeme, aby se hrany zeleniny trochu omlátily - udělá je to pak křupavější. Cca hodinu před dokončením pečení masa, dáme do pekáče pod maso (maso je na roštu, takže na pekáči by mělo být dost místa). Maso pustí tuk a šťávu, v té obalíme zeleninu a brambory, klidně ještě překápneme olivovým olejem, přisolíme. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtky a přidáme k zelenině. Vařečkou je mírně rozplácneme (není nutné) a necháme dále péct s masem (45 - 60 minut). Krásně se opečou, dovaří, budou křupavé na povrchu. Nebojte se, že se to spálí, ještě se mi to nikdy nestalo.
9
Batáty zabalíme pevně do alobalu a pečeme hodinu v troubě. Nebo upravíme stejně jako zeleninu výše.
10
Mražený hrášek 5 minut povaříme a podáváme.
11
Sosík: buď připravíme s výpečku masa, přidáním vody, mouky, popřípadě dochutíme, ale tím, že osobně ten výpeček používám na brambory (viz výše) připravuju sosík zvlášť z polotovaru. Tady se vyrábí prášek Bistro Best .- Roast Lamb/Pork/Beef/Chicken Gravy, který jen zalijete horkou vodou, a máte výbornou omáčku se silnou masovou chutí. Nevím, jestli je něco podobného k dostání v Čechách, ale myslím, že ano.
12
Yorkshirský pudink: ingredience smícháme, takže nám vznikne takové řidší těsto na palačinky. Měli bychom nechat hodinku odpočinout, ale není to nutné. Do mufinové formy (silikonu bych se bála, plech je lepší), nalijeme olej (asi tak půl centimetru) a dáme do trouby hodně rozehřát. Pak do horkého oleje dáme 2 polévkové lžíce směsi a pečeme na 190°C 10-12 minut. Během pečení troubu neotvírejte.
13
Pokud nemáte plechovou formu na mufiny, můžete použít nízký žáruvzdorný šálek (fungovalo mi to dobře, když jsem to tak dělala u babičky).
14
Omáčku můžeme nalít do yorkshirského pudinku, nebo jí přelít zeleninu, maso.
15
Hodně štěstí a dobrou chuť. Napoprvé se může zdát, že je to shon, ale brzy si v tom najdete systém.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglická tradiční snídaně

Anglická tradiční snídaně

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem

Pečené hrušky / jablka s karamelovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenka.B | 12. 6. 2013 14:00

    Tohle nedávno uvařila dcera - sice ne jehněčí - ale hovězí, a mělo to obrovský úspěch :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí Zvěřina Skopové Jehněčí
Maso Hovězí Zvěřina Vepřové Drůbeží Jehněčí Skopové Oběd Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Kořen petržele Maso Mléko Mražený hrášek Mrkev Olej Olivový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

31
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
29
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
26
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
23
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Andělský dort
Andělský dort
Andulčina pomazánka
Andulčina pomazánka
Anglická gulášová polévka
Anglická gulášová polévka
Anglická tradiční snídaně
Anglická tradiční snídaně
Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Anglické zapékané klobásy
Anglické zapékané klobásy
  • Recepty.cz
  • Anglická pečeně (Carvery)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact