• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Anglická ovesná kaše
Napište svůj komentář k receptu

Anglická ovesná kaše

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglická ovesná kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      lžíce ovesné vločky
    • 1
      lžíce med
    • 400
      ml mléko
    • 1
      lžička skořice
    • jablka kousky
    • džem dle volby - na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě několik minut, až ovesné vločky pořádně nabobtnají. Na závěr přidáme ještě trochu pokrájených jablek. Dozdobíme džemem.
2
**Pro děti od 3 let.**
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Mléčná ovesná kaše

Mléčná ovesná kaše

Ovesná kaše s jablky a skořicí

Ovesná kaše s jablky a skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bararich8 | 23. 7. 2013 22:53

    Tak po přidání už bylo vše v pohodě, je výborná;-)

  • bararich8 | 16. 7. 2013 18:24

    Není nějak málo těch vloček? Dala jsem přesně podle receptu a nechce zhoustnout, tak přidávám..

  • newkav
    newkav | 9. 3. 2013 18:04

    Výborné, vždycky se olizuji až za ušima :) Džem nepřidávám, je to dost sladké i bez něj

  • cookham | 21. 12. 2011 16:19

    Jj, je to mňamka. V Anglii tomu říkáme porridge. Jím každý den k snídani ale pouze z mléka a ovesných vloček. Když mám chuť na sladké, do hotového "porridge" přidám vidličkou rozmačkaný banán.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 17:44

    Vynikající! Opravdu velmi dobrý. Doporučuji.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 17:43

    Je to opravdu skvělé. Tento recept si velmi vychvaluji! :-* Je opravdu moc dobrý! Nemá chybu! :-* Doporučuji! <:-)

  • PetrK | 7. 8. 2011 15:53

    Colozrnné výrobky jsou jednoznačně pro zažívání výhodnější a jsou i hodnotnější. Jen pochybuju o tom rozdílu mezi pšeničným a jiným lepkem pro člověka. Pšenice je nezdravější než oves a žito, ale ne kvůli lepku. Pro lidi kteří trpí celiakií nebo jen jejími příznaky i bez poškození střev je jedno jaký je to lepek. Dokonce i oves který sám o sobě lepek neobsahuje není vhodný pro takovéto lidi. Pro děti jsou potraviny s lepkem vhodné cca od 5. měsíce, ale to jen v omezeném množství a iděálně pokud je děcko i kojené - je menší šance na vznik celiakie. Je třeba ale dávat pozor na možné příznaky celiakie. U ročních a starších to není takový drama protože už bývá organismus vůči lepku odolnější, ale pokud se na lepkovou stravu přechází takto později, může být větší riziko vzniku celiakie.

  • dasa | 26. 7. 2011 15:35

    To je nesmysl. To že je celozrnná nevadí-naopak to je zdravé nejen pro děti..pro děti vhodná je od doby co mají trochu zuby, cca od 1 roku, dále by měli jíst jen celozrnné pečivo - NE bílé, a nebo se musí do domácích výrobků z mouky přidávat otruby, ale měli děti vlákninu, jinak budou mít civilizační nemoci jako vy dospělí..A další hlavní výhoda je že není pšeničná. dětem vadí hlavně pšeničný lepek např. z krupicové kaše(protože pšenice byla vyšlechtěna nepřirozeně a není to původní potravina) , vůbec nejhorší jsou instantní kaše, které jsou navíc nepřirozeně upravené-už to není potravina, ale umělá náhražka stravy. Jediné co vadí je skořice, jako každé exotické koření může způsobit alergickou reakci.

  • 13ka | 9. 7. 2011 17:06

    Často dělávám k snídani,výborná záležitost <3

  • papík | 10. 6. 2011 10:54

    Řekla bych že ovesné vločky. A vůbec děti do tří let by neměly jíst celozrnné výrobky.

  • Matěj | 27. 5. 2011 18:03

    je to moc dobré doporučuji to ;-) :-)

  • Andítko | 23. 4. 2011 17:13

    Co je špatného na tomto receptu pro děti?:-\ Med?

  • Katka | 1. 3. 2011 11:12

    Výborné ! Doporučuji

  • Ladia
    Ladia | 22. 1. 2011 23:29

    Pro děti od tří let výše OK :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 1. 12. 2010 14:04

    Mě připadá pro děti ideální.

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 22:44

    Není pro děti

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Ostatní Obiloviny Pro děti Snídaně Děti Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Džem Jablka Med Mléko Ovesné vločky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Bramborák rodeo II.

Bramborák rodeo II.

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Smažené špagety se sýrem

Smažené špagety se sýrem

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Pomazánka z pečeného vepřového masa
Pomazánka z pečeného…
22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Koláč z pekla
Koláč z pekla

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Patrik Hezucký (56): Skončil na vozíčku!

Patrik Hezucký (56): Skončil na vozíčku!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Anglická ovesná kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact