• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Andělský dort
Napište svůj komentář k receptu

Andělský dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Neskutečně dobrý a lehký jako obláček. Takový je andělský dort, který se bude bezpochyby vyjímat na vašem velikonočním stole. Přivítejte jaro delikátním moučníkem, na který budou všichni mlsouni ještě dlouho vzpomínat.

Nejlepší mrkvový dort: recept, který zvládne i začátečník

Suroviny

12 porce
    • 10
      ks bílek
    • 1
      ks citron (nastrouhaná kůra a šťáva)
    • 300
      g cukr krupice
    • 125
      g hladká mouka
    • 1
      lžička vinný kámen
  • Krém
    • 200
      ml smetana 30%
    • 200
      g žervé
  • Na zdobení
    • jedlé květy , čokoládová vajíčka, snítky tymiánu

Postup přípravy receptu

1
Ve velké míse ušlehejte bílky do pěny. Nejprve šlehejte na nižší rychlost a poté ji zvyšte, přidejte vinný kámen a nastrouhanou kůru i šťávu z citronu. Poté postupně přidávejte 200 g cukru, až vyšleháte pevný a pružný sníh.

RADA: Šlehání sněhu

2
Mouku a zbylý cukr smíchejte v míse a pomocí stěrky vmíchejte do sněhu. Těsto přesuňte do nevymazané formy o průměru 25 cm s otvorem uprostřed a pečte 45 až 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
3
Hotový korpus vyndejte z trouby a otočte vzhůru nohama. Položte na mřížku, aby mohl korpus chladnout za přístupu vzduchu a nezvlhl. Vychladlý dort objeďte opatrně podél stěn formy ostrým nožem a vyklopte.

RADA: Co s vybouleným dortem

4
Smetanu vyšlehejte dotuha s vanilkovým cukrem a poté do ní již jen krátce zašlehejte žervé. Celý dort potřete krémem a ozdobte čokoládovými vajíčky, bylinkami a jedlými květy.

RADA: Velikonoční brownies

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort třípatrový

Dort třípatrový

Duhový dort

Duhový dort

Dobošův dort

Dobošův dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Velikonoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Hladká mouka Jedlé květy Smetana Vinný kámen Žervé
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Čokoládové brownies s marshmallows

Čokoládové brownies s marshmallows

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

117
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
92
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
67
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
45
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
30
Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná
Buchta (koláč) z…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Andělská očka
Andělská očka
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělské zvony
Andělské zvony
Andulčina pomazánka
Andulčina pomazánka
Anglická gulášová polévka
Anglická gulášová polévka
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
  • Recepty.cz
  • Andělský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact