• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Alkoholik kuře aneb Marengo
Napište svůj komentář k receptu

Alkoholik kuře aneb Marengo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alkoholik kuře aneb Marengo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 200
      g žampiony Syrové
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks bobkový list
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce brandy
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozsekneme na 4 díly a opečeme na veliké hluboké pánvi na rozehřátém másle dozlatova. Přidáme na silná kolečka nakrájenou cibuli, pokrájený česnek, pokrájené žampiony, bobkový list, opepříme, osolíme, trochu podlejeme vodou a dusíme pod pokličkou. Jakmile je maso měkké, vyndáme ho a obereme. Vyndáme cibuli a vyhodíme ji. Mouku rozmícháme s trochou vody, vlijeme do omáčky a provaříme. Vložíme zpět obrané kuře, přidáme 2 lžíce brandy a prohřejeme, už nevaříme.
2
Podáváme s rýží.
3
Nedoporučuji dělat s jiným alkoholem, zkazíte to! Toto jídlo skutečně potřebuje brandy. Pak je vynikající. Pokud chceme dát i dětem, pak chvilinku povaříme, alkohol vyprchá a zůstane jen jedinečná vůně brandy. Původ receptu - toto jídlo prý připravil kuchař Napoleonovi při bitvě u Maranga....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej vypalovák)

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej…

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renaud | 14. 7. 2013 15:38

    Stay with this guys, you're henlipg a lot of people.

  • Luc | 7. 4. 2011 18:28

    Myslím že to jídlo spíš připravovali Napoleonovi před bitvou u Waterloo... :-D

  • Waldek | 5. 10. 2006 20:23

    Proč vyhazovat cibuli ja ji rozmixsuji neni třeba tolik mouky mistomouky davam škrobWaldek

  • Ken Kensai | 26. 7. 2006 02:46

    Kuře Marengo je správně z čerstvých rajčat, cibule, oliv a česneku. Vzniklo u města Marengo, kdy Napoleon požádal svého kuchaře , aby mu uvařil večeři před bitvou. Kuchař měl k dispozici pouze kuře, rajský jablíčka, cibuli , olivy a česnek.

  • Airan Novakova | 18. 4. 2006 18:47

    Souhlasim s pani Kabrtovou, neni nad cerstve zampiony, konzerva to chutove nenahradi i kdyz obcas prijde vhod:-)

  • Lidka Kábrtová | 18. 4. 2006 15:22

    Ještě jsem zapomněla - nedoporučuji dávat sterilované žampiony, jídlo tím zkazíte. Brandy se vyplatí pořídit i když to je dražší pití - já ji mám doma speciálně na tenhle recept, protože moje mlsná rodina tohle jídlo miluje a lahev mi vydrží tak dva roky...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brandy Česnek Cibule Kuřecí maso Máslo Pepř mletý Polohrubá mouka Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Mozečková polévka
Mozečková polévka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Žampionová smaženice
Žampionová smaženice

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Alkoholik kuře aneb Marengo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact