• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Alkoholik kuře aneb Marengo
Napište svůj komentář k receptu

Alkoholik kuře aneb Marengo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alkoholik kuře aneb Marengo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 200
      g žampiony Syrové
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks bobkový list
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce brandy
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozsekneme na 4 díly a opečeme na veliké hluboké pánvi na rozehřátém másle dozlatova. Přidáme na silná kolečka nakrájenou cibuli, pokrájený česnek, pokrájené žampiony, bobkový list, opepříme, osolíme, trochu podlejeme vodou a dusíme pod pokličkou. Jakmile je maso měkké, vyndáme ho a obereme. Vyndáme cibuli a vyhodíme ji. Mouku rozmícháme s trochou vody, vlijeme do omáčky a provaříme. Vložíme zpět obrané kuře, přidáme 2 lžíce brandy a prohřejeme, už nevaříme.
2
Podáváme s rýží.
3
Nedoporučuji dělat s jiným alkoholem, zkazíte to! Toto jídlo skutečně potřebuje brandy. Pak je vynikající. Pokud chceme dát i dětem, pak chvilinku povaříme, alkohol vyprchá a zůstane jen jedinečná vůně brandy. Původ receptu - toto jídlo prý připravil kuchař Napoleonovi při bitvě u Maranga....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej vypalovák)

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej…

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renaud | 14. 7. 2013 15:38

    Stay with this guys, you're henlipg a lot of people.

  • Luc | 7. 4. 2011 18:28

    Myslím že to jídlo spíš připravovali Napoleonovi před bitvou u Waterloo... :-D

  • Waldek | 5. 10. 2006 20:23

    Proč vyhazovat cibuli ja ji rozmixsuji neni třeba tolik mouky mistomouky davam škrobWaldek

  • Ken Kensai | 26. 7. 2006 02:46

    Kuře Marengo je správně z čerstvých rajčat, cibule, oliv a česneku. Vzniklo u města Marengo, kdy Napoleon požádal svého kuchaře , aby mu uvařil večeři před bitvou. Kuchař měl k dispozici pouze kuře, rajský jablíčka, cibuli , olivy a česnek.

  • Airan Novakova | 18. 4. 2006 18:47

    Souhlasim s pani Kabrtovou, neni nad cerstve zampiony, konzerva to chutove nenahradi i kdyz obcas prijde vhod:-)

  • Lidka Kábrtová | 18. 4. 2006 15:22

    Ještě jsem zapomněla - nedoporučuji dávat sterilované žampiony, jídlo tím zkazíte. Brandy se vyplatí pořídit i když to je dražší pití - já ji mám doma speciálně na tenhle recept, protože moje mlsná rodina tohle jídlo miluje a lahev mi vydrží tak dva roky...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brandy Česnek Cibule Kuřecí maso Máslo Pepř mletý Polohrubá mouka Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

94
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
26
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
26
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
22
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Alkoholik kuře aneb Marengo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact