• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ali smetanovo-rybízová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Ali smetanovo-rybízová buchta

autor: Valentyna238
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ali smetanovo-rybízová buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotový korpus
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 6
      lžíce horká voda
    • prášek do pečiva 1/2 sáčku do pečiva
  • Krém
    • 2
      balení zakysaná smetana
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      hrnek rybíz (Může být i jiné na drobno pokrájené ovoce)
  • Rosol
    • voda 1/2 l
    • 1
      balení tang Nejlépe pomerančový
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • cukr Dle rozpisu na puding
    • pečící papír
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 st.C. Umícháme piškotový korpus: žloutky zašleháme s cukrem a za stálého šlehání přidáme horkou vodu. Směs nalijeme do mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a rozetřeme k okrajům. Dáme péct při 180 st.C. na 5-10 minut, pozor, nutno hlídat, těsto se rychle peče!
2
Hotový piškot necháme vychladnout a zatím si uděláme **smetanový krém:**
3
Smetany smícháme spolu se šlehačkou, vanilkovými cukry a ztužovačem. Krátce vše našleháme (asi půl minuty až minutu, ne déle, zdrclo by se to) a rozetřeme na vychladlý piškotový korpus. Poté poházíme rybízem.
4
Nakonec uvaříme **rosol:** Ve vodě rozpustíme TANG i puding a cukr dle návodu na pudingu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ihned nalijeme na smetanovou vrstvu a rovnoměrně rozetřeme. Buchtu je nejlépe nechat přes noc uležet do druhého dne. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslava Severová | 12. 8. 2009 13:05

    a jak hustý bude ten krém, až se bude krájet moučník, nerozpatlá se to ? Promiňte ten výraz.Nebo to udrží ten želatynový rosol ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Horká voda Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybíz Šlehačka Tang Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Zakysaná smetana Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Řez obližprst

Řez obližprst

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

84
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
63
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
43
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Ali smetanovo-rybízová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact