• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ali smetanovo-rybízová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Ali smetanovo-rybízová buchta

autor: Valentyna238
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ali smetanovo-rybízová buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotový korpus
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 6
      lžíce horká voda
    • prášek do pečiva 1/2 sáčku do pečiva
  • Krém
    • 2
      balení zakysaná smetana
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      hrnek rybíz (Může být i jiné na drobno pokrájené ovoce)
  • Rosol
    • voda 1/2 l
    • 1
      balení tang Nejlépe pomerančový
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • cukr Dle rozpisu na puding
    • pečící papír
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 st.C. Umícháme piškotový korpus: žloutky zašleháme s cukrem a za stálého šlehání přidáme horkou vodu. Směs nalijeme do mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a rozetřeme k okrajům. Dáme péct při 180 st.C. na 5-10 minut, pozor, nutno hlídat, těsto se rychle peče!
2
Hotový piškot necháme vychladnout a zatím si uděláme **smetanový krém:**
3
Smetany smícháme spolu se šlehačkou, vanilkovými cukry a ztužovačem. Krátce vše našleháme (asi půl minuty až minutu, ne déle, zdrclo by se to) a rozetřeme na vychladlý piškotový korpus. Poté poházíme rybízem.
4
Nakonec uvaříme **rosol:** Ve vodě rozpustíme TANG i puding a cukr dle návodu na pudingu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ihned nalijeme na smetanovou vrstvu a rovnoměrně rozetřeme. Buchtu je nejlépe nechat přes noc uležet do druhého dne. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslava Severová | 12. 8. 2009 13:05

    a jak hustý bude ten krém, až se bude krájet moučník, nerozpatlá se to ? Promiňte ten výraz.Nebo to udrží ten želatynový rosol ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Horká voda Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybíz Šlehačka Tang Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Zakysaná smetana Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

63
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
56
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
53
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
33
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Ali smetanovo-rybízová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact