• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Alenčina šílená polévka
Napište svůj komentář k receptu

Alenčina šílená polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alenčina šílená polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      hrst zeleninová směs
    • 1
      ks citronová šťáva (z půlky citronu)
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      hrst rýže
    • 1
      hrst vločky
    • 1
      lžička koření - divočina
    • oregáno
    • bazalka
    • majoránka
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička chilli
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • česnek několik
    • 2
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Dáme si vařit vodu, přidáme rýži a vločky, dále pak nakrájenou cibuli, mrkev a část česneku. Přidáme také všechno koření a rajský protlak.
2
Vaříme dokud není rýže měkká. Jakmile rýže změkne, přidáme mraženou zeleninu. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Nakonec polévku dochutíme vinným octem, štávou z citrónu, sojovou a worchestrovou omáčkou. Popřípadě ještě osolíme.
3
Také do polévky můžeme spolu s mraženou zeleninou přidat nakrájené rajčátko.
4
Tato polévka je opravdu šílená. Chutná totiž jenom mně. Miluju kombinaci ostrého, kyselého a kořeněného, což tato polévka 100% splňuje. Je také velmi rychlá a dietní. Nedoporučuju vařit celé rodině k nedělnímu obědu, to by vás asi hnali. Ale pro zajímavost to někdo zkusit můžete a když tak pak napište jaká byla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Patizonová polévka s koprem a…

Celerová krémová polévka se schwarzwaldskou šunkou

Celerová krémová polévka se…

Bramborovo - kedlubnová polévka se zakysanou smetanou

Bramborovo - kedlubnová polévka se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča | 22. 4. 2013 09:49

    Recept je supr, jen jsem tam přidala navíc ještě vegetku, kterou jsem koupila přes internet na www.mimiveget.cz a opravdu můžu jen doporučit! ;-)

  • Krteček | 23. 1. 2013 14:29

    Chybí ti tam kaviár.....

  • Krteček | 23. 1. 2013 14:27

    Nic lepšího jsme nejedli :-D :-$

  • sissy | 20. 1. 2012 18:12

    Tak jsem vyzkoušela a docela nám chutnala,mne tedy více jak příteli.Řekla bych,že by byla nejvhodnější mém případě v době kolem menses,to mívám takto šílené chutě a určitě by mi je uspokojila.Tak to pak někdy vyzkouším Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. :D

  • anna | 6. 4. 2011 08:15

    Hehe:) Zajimave, jak se hodne lidi v komentarich sklebi. Neco podobneho se vari od Maroka po Afghanistan, akorat se do toho pridava malinko jine koreni, podle toho, na co jsou v dane zemi zvykli. Nekde vice rimskeho kminu, nekde vice koriandru, vetsinou zadna majoranka - ta je nase ceska, takze proc v Alencine variante ne, ze:) Experimentum zdar ;-)

  • Ifka | 25. 1. 2011 09:04

    :-D :-D dobře vy!

  • Dáša Knotková | 25. 1. 2010 01:37

    tak si říkám.. Že záleží spíš na tom, jestli tu polévku dokáže člověk dobrou uvařit, a ne, jaké jsou ingredience.. Ale nezkoušela jsem to, jsem tu dneska poprvé.

  • marie mateju | 12. 6. 2009 20:59

    to mě by chutnalo,fakt mám někdy ujetý chutě.

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2009 19:36

    Připomíná mi to vaření pejska a kočičky,když dělali dort:o)Nicméně jsem nezkoušela,nemohu hodnotit.o))

  • Mira Raskal | 11. 6. 2009 21:46

    ...a za stálého míchání vylejeme do WC!

  • Anonym | 13. 1. 2008 18:47

    ošklivé, proč to sem dáváte?

  • Erika | 8. 1. 2008 09:21

    je to katastrofa!!!! jak toto muže někdo vymyslet!!!!!

  • jessey baby | 7. 1. 2008 04:12

    i love you

  • kuchta vařilová | 5. 1. 2008 18:48

    no mac mi to nejelo....opravdu ne!!!!

  • Stanka | 27. 12. 2007 18:34

    Alenka asi utekla z chlivku ..

  • Antonio Bologi | 10. 9. 2007 10:33

    Prase!Trochu mi to připomíná jednu známou pohádku o pejskovi a kočičce!

  • zuza Zelena | 22. 11. 2006 19:47

    polévka byla velmi dobrá, až mě to překvapilo

  • STENLI DRÁBEK | 2. 11. 2006 21:59

    Kecám ale je to fakt ŠÍLENÝ SLOŽENÍ ÁÁÁÁÁÁ

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Chilli Cibule Citronová šťáva Koření - Divočina Majoránka Mletá paprika Mrkev Oregáno Rajský protlak Rýže Sojová omáčka Vinný ocet Vločky Voda Worcestrová omáčka Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

44
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
22
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Alenčina šílená polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact