• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Napište svůj komentář k receptu

Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • sůl trochu
    • citrónové aroma ca 4 kapky, tekuté, cukrářské
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 50
      g škrob
    • 6
      g prášek do pečiva
  • Máslový krém
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko plnotučné
    • 200
      g máslo
  • Krokant
    • olej trochu
    • 60
      g cukr
    • 0,50
      lžička máslo
    • 130
      g mandlové lupínky - loupané 80-130
  • Ozdoba
    • třešně

Postup přípravy receptu

1
Těsto: máslo které jsme nechali odstát, aby získalo víceméně pokojovou teplotu, řádně ušleháme a postupně přidáváme cukr, vejce, sůl a aroma. Mouku smíchanou se škrobem a kypřícím práškem vmícháváme po lžících. Poté těsto přelijeme do tukem vytřené věncové formy.
2
Pečeme při 175 °C asi 35-45 minut. (Těsto má v některých formách bohužel tendenci se přilepit, především na dno. Při vyndávání z formy je tedy třeby být opatrný).
3
Krém: pudinkový prášek smícháme s šesti lžicemi z mléka a zbytek mléka přivedeme k varu, poté sejmeme z plotýnky a do vroucího mléka přidáme rozmíchaný pudinkový prášek. Znovu přivedeme krátce k varu a pak odstavíme a necháme zchladnout, občas zamícháme. Máslo (opět pokojové teploty) vyšleháme a opatrně po lžících vmícháme zchladlý pudink. Na chvíli můžeme dát krém do ledničky pokud je až příliš tekutý.
4
Krokant: předem si vymastíme plech trochou oleje. Poté ohříváme v malém hrnci s tlustým dnem a za stálého míchání máslo s cukrem. V okamžiku, kdy veškerý cukr změní konzistenci a začne velmi mírně hnědnout, ihned sejmeme z plotýnky a rychle vmícháme mandle. Neprodleně vyklopíme na připravený plech a necháme chvíli zchladnout. Poté olejem potřeným válečkem na plechu rozdrtíme na malé kousky nebo spíše drobky.
5
Závěr: upečené a již zchladlé těsto, rozdělíme dvěma horizontálními řezy na 3 části. Jednou čtvrtinou až třetinou krému potřeme spodní kolo. Na tuto vrstvu položíme prostřední kolo, opět potřeme stejným množstvím krému a na tuto vrstvu samozřejmě položime vrchní kolo. Z krému si dáme trošku stranou na pozdější zdobení. Zbytkem potřeme celý dort, který v zápětí posypeme (rovněž ze všech stran) připraveným krokantem. Nakonec zdobízkem z oddělené časti krému vytvoříme nahoře pár malých krémových kopečků, na které položíme vypeckované, rozpůlené třešně (nejlépe chutnají samozřejmě čerstvé). Dort ještě dáme na několik hodin do ledničky.
6
Frankfurtský věnec (Frankfurter kranz) je vedle Švarcvaldského třešňového (Schwarzwälder Kirsch) pravděpodobně nejznámějši a nejoblíbenější německý dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot

Alemanský chléb s krustičkou -…

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Chlebový věnec

Chlebový věnec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 22. 4. 2011 12:42

    Ráda bych recept vyzkoušela, ale z dávkování másla nejsem moudrá. 1/2 g je co? Půlka kostky? A do krokantu patří 1/2 lžičky nebi kusu? :-D

  • Sylva Karešová | 7. 3. 2008 23:35

    Bylo to mňam, můj Patričku. Bála jsem se krému, neboť nějak krémy nemusím, jsou na mne těžké... ale tohle kupodivu bylo OK. A ještě lépe to chutná další den. Vychlazené.

  • Petra Plevová | 14. 2. 2008 18:43

    Pro začátečnice perfektně popsaný postup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Narozeniny Oslava Dobrůtka Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citrónové aroma Cukr Mandlové lupínky - loupané Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Škrob Sůl Třešně Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

38
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
18
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Kociánová konečně promluvila! Pravda o nenávisti kvůli Malému

Kociánová konečně promluvila! Pravda o nenávisti kvůli Malému

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Bratr Aničky Slováčkové (†29) Felix po Slavících: Mise splněna!

Bratr Aničky Slováčkové (†29) Felix po Slavících: Mise splněna!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Další doporučené recepty:

Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot
Alemanský chléb s krustičkou -…
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin rychlý skládaný salát
Alenčin rychlý skládaný salát
  • Recepty.cz
  • Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact