• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ajvar tety Milice
Napište svůj komentář k receptu

Ajvar tety Milice

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ajvar tety Milice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      kg kapie červené
    • 3
      kg rajčata
    • 1
      ks lilek větší
    • 3
      ks feferonka 2-3
    • 1
      hrnek slunečnicový olej
    • 0,60
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek vinný ocet 6%
    • 2
      lžíce sůl
    • 1
      ks česnek palička

Postup přípravy receptu

1
Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatními ingrediencemi dohromady a za občasného míchání vaříme na slabém plameni kolem 5-6 hodin (až pořádně zhoustne). Ke konci už musíme u toho pořád stát a míchat, ať se nám nepřipálí. Výsledek stojí za to (pokud si na ajvar potrpíte). Sterilujeme 20-25 minut podle velikosti skleniček (od dětské výživy stačí těch 20 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Ajvar

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peyrac | 28. 7. 2015 12:10

    Díky Lence, ano, takto se připravuje ajvar. Žádná cibule, česnek nebo rajčata.

  • Lenka | 20. 10. 2014 13:33

    Opravdový srbský ajvar se dělá ze speciálních paprik, jsou to takové dužnatější kapie. Občas jsou k sehnání v zelenině v Ječné. Lilek není nutný. Papriky se pečou na roštu venku. jsou pak lehce uzené. Pak se dají do "igelitu" a posléze svléknou a "odjádří" a promyjí. A dají se pořádně vykapat, nejlépe do síťovky. Až potom se melou a dlouho vaří s olejem a solí. Lze přidat feferonku.

  • Magda | 24. 11. 2012 21:13

    Ajvar se hodí snad ke všemu:) Já si ho dávám nejradši s pljeskavicou nebo k salátům.<a href="http://www.maxima-trade.cz/"> Ajvar</a> z pečených paprik pokud je kvalitní, skvěle vylepší každé jídlo.

  • Petr | 30. 10. 2012 11:05

    Jukněte na stránky www.maxima-trade.cz vše tam najdete. 8-)

  • Jiřina | 30. 10. 2012 11:04

    A kde přesně ho tam mají?? Nikde jsme ho nemohli najít:/

  • Petr | 30. 10. 2012 11:03

    Pokud chcete ochutnat pravý ajvar mají ho v obchodě v Žitné, kde prodávají srbské produkty. Na jejich stránkách mají, že otevřeli i bistro, s rodinou se tam v pátek chystáme:)

  • vana | 19. 6. 2012 14:00

    tento recept jsem vyskoušel a s ajvarem nemá nic společné snad papriky a lilek neví proč tam dávate rajčata když v ajvaru nejsou velký problém u tohoto receptu je zahuštění vařil jsem to pul dne a pořád to byl kečup,nakonec jsem to dochutil a zahustil surovinama které nejsou v receptu a zavařil jinak chutově dobrý,použival jsem místo kečupu.

  • Zdeňka | 25. 4. 2012 08:35

    Zdravím, loni jsme dostali Ajvar od známé z Chorvatska, tak jsem se rozhodla, že ho udělám. Dělala jsem to dvakrát, jednou z pečených paprik a podruhé z nepečených. Musím říct, že ten z těch nepečených byl o hodně chutnější. Měla jsem šest sklenic a tento víkend už jsme načali poslední. Manžel si to maže na chleba s máslem. Myslím, že letos budu dělat zase Ajvar z čerstvé zeleniny a dvojnásobnou dávku :-) ;-)

  • Zora Pavlíková | 28. 6. 2009 18:29

    Fakt super jídlo. Kapie, lilek,oloupaný česnek a cibuli nechávám rozpéci na plechu s troškou oleje, z kapií následně sloupnu slupku. Další postup obdoný - přidám další ingredience včetně olivového oleje, dále již nevařím a tyčkovým mixerem mixuji. Když se přidá více lilku, ajvar neztratí červenou barvu, ale naopak se více zahustí. Výborné s domácím pečeným chlebem.

  • Charlie | 29. 5. 2008 13:42

    Přidávám ho i k masu na pečení. Dělám ze zelených paprik a dávám tam ještě lžíci plnotučné hořčice.

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Airan | 29. 12. 2006 19:21

    Pane Vaclav, ze spanelskych paprik jsem to bohuzel nezkousela! Musi byt kapie - maji lepsi formu na peceni na plotne:-) Nedokazu si predstavit jak upecu ty spanelske, leda v troube ale nasledni chut nebude to prave "orechove":-) Spise se podle mne daji pouzit zelene slovenske papriky, barva bude trochu jina ale to snad nevadi:-))

  • Jiří Václav | 23. 12. 2006 11:59

    Pokládám ajvar - koupený nebo servírovaný v jedné restauraci vTribunj (u Vodice- u Šibeniku) za božské "jídlo".Prosím, potřeboval bych upřesnit míru toho hrnku - 1,5 hrnku - 0,37 litru oleje ? a pak : takřka nevidíme v supermarketech termín kapie - vždy papriky. Dá se ajvar dělat z červených, zpravidla španělských paprik ? Myslíte,že teď v prosinci se dá sehnat kapie ? Děkuji.Jiří V.

  • Airan Novakova | 4. 8. 2006 17:46

    Máca, aivar je dobry ke karbanatkam a sekane, vetsinou se upravuje s pridanim porku. Jinak za meho detstvi jsme to meli na bily chleba s maslem jako snidane nebo odpoledni svacinka:-) Kjopoolu, kde je vice lilku je vyborny jako salat na prikusovani k čírymu aperitivu (ciste palence:-)

  • Máca | 4. 8. 2006 12:46

    Zajímalo by mě k čemu se ajvar používá. Místo hořčice? Děkuji

  • Airan | 18. 1. 2006 18:55

    Tašina, souhlasim - jsou recepty s pecenima a oloupanima paprikama. Ajvaru je spousta, co rodina, to recept - viz "lutenice me babicky" :-)) Ajvar (nazev v zemich byvale Jugoslavie ) = lutenice ( nazev v Bulharsku) = velice podobne "kjopoulu" (nazev v Turecku) Vsechni recepty jsou zde na kucharce on-line. Tento tetin recept ovsem je ze syrovych, ale to mu neubira na kvalite, verte mi:-))

  • Tašina | 18. 1. 2006 17:26

    Hledala jsem recept na ajvar a nasla tento. Ale nejak jsem si vsugerovala, ze papriky maji byt pecene a oloupane. Navic ma pak ajvar asi daleko lepsi chut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Feferonka Kapie Lilek Rajčata Slunečnicový olej Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Panettone
Panettone
23
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Nestoudná dcera Lennyho Kravitze v novém filmu: Zoë zase nahá!

Nestoudná dcera Lennyho Kravitze v novém filmu: Zoë zase nahá!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Ajvar tety Milice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact