• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • 1001 noc
Napište svůj komentář k receptu

1001 noc

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
1001 noc
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí maso Kuřecí prsa 500-600g
    • solamyl (bramborový škrob)
    • 100
      g kokos
    • olej arašídový
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • koření nejlépe v mlýnku
    • sůl
    • šlehačka
    • brusinky

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa naklepeme natenko a poté z jedné strany ještě několikrát (proti vláknům) nařízneme, skoro jako bychom chtěli nakrájet nudličky, akorát, že nedořízneme, takže maso zůstane ještě vcelku. Poté ze všech stran obalíme ve škrobu, ujistíme se, že i ve vzniklých rýhách je maso obalené. Nyní rozpálíme suchou pánev až než z ní začne stoupá dým, poté přidáme trochu arašídového oleje (2-3 lžíce) a opět čekáme na dým. Nyní přidáme maso a velmi prudce opečeme z obou stran. Celková doba opékaní by měla být cca 5 minut, ne déle, tedy 2 a půl z každé strany. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
2
Pánev mírně zchladíme velmi krátkým opláchnutím studenou vodou, vysušíme kuch. papírem, opět dáme na plamen, přidáme smetanu ke šlehání, kokos a ochutíme čerstvě mletým kari kořením (spíš lehce, nemá být dominantní a nemá příliš zbarvit pokrm), dle chuti můžeme přidat i špetku soli a trochu cukru. Maso nyní osolíme, a až směs v pánvi zhoustne, tak jej přidáme za účelem prohřátí. Ke konci by směs neměla obsahovat příliš mnoho tekutiny. Maso klademe na talíř, na něj kromádku kokosové směsi, na které uděláme kopeček šlehačky (ze spreje), který ještě ozdobíme brusinkami.
3
K pokrmu se hodí rýže (dle chuti doladěná rozinkami) nebo třeba i Kaiserschmarrn (viz. recept: Alpský Kaiserschmarrn).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kolečka den a noc

Kolečka den a noc

Čokoládové vločky naložené přes noc

Čokoládové vločky naložené přes noc

Maso přes noc

Maso přes noc

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 2300petrs. | 24. 3. 2011 10:03

    bgbnbngjgffiujtujtjtngdfjhddhtuusrhthhdrhrthrthrhrthgejguufhughgfuhughrututrutuguztzhgtzztzzhzhrzhtzhgghztzhhghghhthfhufhjhfrjghghtutuhghhthththjrjghjrthgthhthghhghthbghthghghhghthbghghghhujrhjfghhghfhjxbhgdhchgdrhhghdhbgfhbjhutdruhgfhghghghzhuizuihgfuhbjhgftgfuhhuhfguhgfhjhgfdhjhjghjgfhbjgfhbjfhbjgfvbfhgfhghfhghrujhghrzhrrthzrhrfhrhbghzzrhghrtgerrtzzgfzhgzhurghgzhzhugzhghzzhzhthzghggghgzhzhgzhrfzhvghthgzhhghggugrfhzrdufzhfrhuhurhfrhfhbhzfnjrjfuhzrffhfzhfzhhfgzhfrfghfgrfzhzrtzfzhdfhgzgrhhuruhzzrtzhuhzrhuzhtutugugujgujtuhtujhutuhhugutughugzhututhuthutzhthhjhiguhufgjghughghgujhghtuguhjhuthutzhtutuhrjghrtihjrtrhtuthhthuthuthtuhthuthtuhtutuututturtujtuchzutduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzhijcnnjhjfhjgfjfikghrjtrhnhthzrhbtrhbghbtrfhdrfh fhrffhfhhrfhfdzhfdszhfzhgfhfghrgthgththfhghthfhhhhgujfhbhghthghfhhfhfhfhbfhhvhvhugfhgfhufgzhfhfghfhfhfghghhgfhfhfgfghbfhnbkjfdhjhhngfhghbhghjugfhhdhfhbdhfhfhhfhfghbgfdfhjdjhghfghgvhhcfjhhjgfhghghhdfhgfhfdhghhfzhfhghbhbgfhnhdfhjfhgfhghnhgfhngfhdfhbgffhbdfdhbfhhngfhnghfhnhghnjgfhnfhnhgffnjdjjdfdjgdjkasjdfkgtijutgjrthjrtujrt tmtjjgftujtujujttujthjutjjurjtujtjjgjtijztjuhujtujhzjuftujthtziiururduiuhtuijthjtzzhuthhuhzhzhtzhttzhrtzhutrtthguthuhhugtzhgtutzhtzhhtghhdhbdhhdfzujgzuhuihznjhfghshjhhjghuhgjthduhiuztuzighuitduihugutthuuithiuhuihuihhuiuihtuutrgutfuutzhuhiuthuthufhuhugfuhguhthuugfthuuzhgtzhughzhuzghzugdhfhugzzuhdhuguzhghzuhzuhzugdzhgthzghzthzzhrhtzhzhgzhthrhugzutzthghhtzhghzhzuthtzhgzhzhrghrthurtghzzhugzuzuzhugztzzhrzhgfzhrgfzhrfzhthrhtzhurhtzhrzhfrzhtzhrhtzhtzhgfthghughgtzzhtttzhghghzgzhgtgtzhthttzhhrhrthghhbffhbjfhhbhfhbdfddfgbdfdhbfhgdhgfhtghfgdghdgfghfghfhfdghfdhfgh chjvhhbmfkjbmjvhjfbdhkjfjjhrgtijhsejnkjhjhbkjjnkghnjgkmfhp/ bcv bghnvcjnfjjkzjun

  • 1200 | 24. 3. 2011 09:59

    h685

  • rtertrter | 24. 3. 2011 09:58

    r trt :'( <3

  • gzizo | 24. 3. 2011 09:58

    ohouh

  • ikou | 24. 3. 2011 09:58

    ikkgl

  • uigigiui | 24. 3. 2011 09:57

    bkj

  • zhddfhztzžurrttztžztztzžzýřžtttzzzzzzzz | 24. 3. 2011 09:57

    <3 <3 . nmjvjfkgzuighnkjklzuuisrttiuhouhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh tzgzdrfgtdhdrrgthjdrzuirturhhhuigghcdj <3

  • n mn | 24. 3. 2011 09:56

    mn,jnm,

  • hnbhnjghngn b | 24. 3. 2011 09:54

    hnmfjujgnmjgjjmn

  • ,jzukujýjfhkjgnjggggtfgnju.jjhnjhgnvnnvju | 24. 3. 2011 09:54

    zžuýzgnnfgjgnhgjzuzhgzhgvvmgvcfhhjjk,hgrhbmjnv

  • zuzu | 24. 3. 2011 09:53

    vgg

  • 1394 | 24. 3. 2011 09:52

    petrs.

  • Sylva Karešová | 17. 12. 2008 15:29

    Zajímavá směs chutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Kokos Koření Kuřecí maso Olej arašídový Šlehačka Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
14
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
14
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy…
100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
100% žitný kváskový chleba z ošatky…
15 minutová česnečka
15 minutová česnečka
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…
2 x tvarohové knedlíčky nasladko
2 x tvarohové knedlíčky nasladko
  • Recepty.cz
  • 1001 noc
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact