Trocha ve vodě rozpuštěného solamylu dodá omáčce žádocí hustou konzistenci, aniž by byla ovlivněna její chuť.
Mouku a sůl dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí, které zasypeme vanilkovým cukrem a zalijeme troškou vody. Vše v důlku... více o Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky
Řapíky celeru používáme zásadně čerstvé, křehké a křupavé. Pokud použijeme starší, seschlé a gumové, budeme tahat z pusy vlákna řapíků, které nám... více o Smažený řapíkatý celer
Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje,... více o Rybí steak
Cibuli a slaninu pokrájíme na drobno a dáme osmažit na rozpálenou pánev s troškou oleje dosklovata. Pak přidáme cuketu pokrájenou na silnější... více o Cuketová směs se slaninou
Jako první krok všechny piškoty rozmixujte na jemný prášek. Teď smíchejte Nutelu a Mascarpone. Vzniklou směs smíchejte s piškoty. Z vzniklého těsta si... více o Nepečené Cake Pops
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh... více o "Míša" roláda
Cottage dáme do utěrky nebo do sítka aby odkapala syrovátka. Odkapanou část pak smícháme s lučinou, šunkou nakrájenou na kostičky a nadrobno... více o Jemná česneková pomazánka
Vařené brambory, řepu a vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibuli a okurku také, ale najemno a přidáme do mísy. Přidáme hořčici a majolku ... více o Bramborový salát s řepou
Salám a vejce oloupeme, pomeleme nebo rozmixujeme, dáme do mísy, přidáme sýr, pomazánkové máslo a dobře promícháme. Solíme a pepříme dle chuti.... více o Pomazánka z tvrdého salámu
Polohrubou mouku v míse smícháme s vanilkovým cukrem, solí a citronovou kůrou. Ve středu mouky uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme kostku droždí,... více o "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
Smíchejte ocet s mlékem a nechte "kysnout" asi 5 minut. Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a dobře smíchejte. Přidejte... více o Nadýchané americké lívance
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle... více o Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Špekem vyložíme dno zapékací mísy, na které položíme plátky nebo kostky osoleného a opepřeného masa. Maso posypeme pokrájenými houbami a česnekem,... více o Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Žloutky vyšleháme s cukrem dohladka a postupně a pomalu přidáme olej, potom vodu. Přisypeme mouku, kypřící prášek, kakao a vyšleháme. Lehce vmícháme... více o Nutelový dort II.
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar: Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut.... více o Francouzská gratinovaná cibulačka
Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, vejcem, rozpuštěným máslem, kakaem, moukou a kypřidlem. Těsto nalijeme do připravené formy (kulatá forma s... více o Jablečný perník s tvarohem
Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec... více o Mrkvové lívanečky
Máslo utřeme s jedním celým vejcem a jedním žloutkem. Přidáme utřený česnek, sůl a bylinky. Nakonec přidáváme strouhanku - konzistence těstíčka by... více o Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky
Otevírací koláčovou formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. Sušenky a mandle dejte do plastového sáčku a rozdrťte válečkem na nudle nebo je... více o Cheesecake s limetkami
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli a houby (hlívu ústřičnou, nebo hřiby, žampióny ap). Zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme horkou... více o Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou
Očistíme si a na drobné plátky nakrájíme jablička, do nichž zamícháme skořicový cukr a popř. ještě cukr dle chuti, přidáme 1/2 balíčku mandlí. Do... více o Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi
Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte... více o Thajská polévka
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Mezitím si do malého kastrůlku dáme mascarpone, žloutek, parmezán a na velice mírném ohni umícháme hladký krém.... více o Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem
Česnek smícháme s bylinkami a olejem, bobkové listy přepůlíme. Každou kotletu položíme zvlášť na alobalový čtverec, osolíme a opeříme, pokapeme... více o Jehněčí kotlety - grilované
Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který vmícháme ihned do sladkého tvarohu. Jahody pokrájíme na větší kusy nebo je nahrubo rozmačkáme, osladíme... více o Jahodovo - vanilkový tvaroh
Brokolici dáme vařit do osolené vody, stačí 4-5 minut, pak scedíme. Rohlíky si pokrájíme na plátky asi 1 cm široké a namáčíme je v rozšlehaných... více o Brokolicová žemlovka
Ovoce použijeme dle chuti, kompotované nebo čerstvé, které nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu, např.jablka,jahody. Cukr přizpůsobíme chuti ovoce,... více o Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je naklepeme. Plátky okořeníme z obou... více o Kořeněná panenka ve slanině
Králíka osolíme, opepříme a na másle v troubě pečeme asi půl hodiny - podléváme. Pak maso potřeme hořčicí obložíme ho očištěnou a pokrájenou zeleninou... více o Králík v zelenině s hořčicí
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s ostatními přísadami vymícháme.... více o Brynzová pomazánka III.
Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut než se vytvoří kvásek (jsou viditelné bubliny). Ve velké míse... více o Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Maso 1x pomeleme, přidáme cca 1 dl mléka a rukou s roztaženými prsty mícháme pokud mléko nezmizí a maso se nerozdělí z nudliček, dáme odpočinout do... více o Sekaná s kuskusem
Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny. Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně... více o Karamelové řezy s piškoty
Mouku, špetku soli, cukr, prášek do pečiva dáme do mísy a promícháme. Přidáme vejce, trochu mléka. Zamícháme, pak teprve přilijeme rozpuštěné sádlo a... více o Náš domácí štrúdl
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný česnek,... více o Zapečené brambory se šlehačkou
Oddělíme bílky, ze kterých vyšleháme sníh a ostatní suroviny smícháme - nakonec přidáme sníh a asi 2-3 lžíce kakaa. Do dobře vymazané formy na bábovku... více o Bábovka v mikrovlnce za 10 minut
Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme cukr, lžíci medu, rozkvedlané vejce a zahřejeme. Odstavíme a přidáme lžičku jedlé sody. Hmota nám trošku zpění a... více o Medovník V.
Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na 12 hodin do chladu. Pak ovoce vložíme do teflonového hrnce a vaříme 4-5... více o Švestková povidla bez míchání
Okurky a papriku nakrájíme podélně na řezy a rozdělíme do sklenic (vyjde to asi do 4 lahví). Do každé sklenic dáme větvičku kopru, několik koleček... více o Okurkové řezy s paprikou
Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte... více o Hamburská vepřová kýta
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme. Dále přidáme rostlinný olej a... více o Bábovka s jablky a skořicí
Asi 100 gramový plátek eidamu vložíme na několik sekund do mikrovlnné trouby. Musí změknout tak, aby se dal válečkem na těsto rozválet. Pokud změkne... více o Sýrová roláda II.
Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme. Podává se s... více o Židovské řízky
Plech vyložíme listovým těstem (trochu i přes okraje). Do mísy dáme mléko, tvaroh, sůl, drcený kmín, vše zamícháme a dáme na těsto. Na másle osmažíme... více o Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"
Celer nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme s majolkou, mlékem, citronovou šťávou, jemně nasekanou cibulí, kostičkami okurek, nahrubo... více o Celerová pomazánka s vejcem
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Nasekanou cibuli zesklovatíme na rozehřátém margarínu. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s cibulí,... více o Krůta po americku
Smícháme jogurt, mouku, prášek, vejce a cukr. Těsto rozetřeme na vymaštěný plech vysypaný moukou, poklademe ovocem (které příp. přisladíme) a posypeme... více o Jogurtový koláč
Máslo utřeme do pěny, přidáme vidličkou rozmělněné sardinky, dobře rozmícháme za postupného přikapávání oleje ze sardinek. Nakonec přidáme drobně... více o Pomazánka ze sardinek
Omyté brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme. Na sádle orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky a nasekaný česnek. Do této směsi... více o Šťouchané brambory
Listové těsto vyválíme na tenký plát a rádýlkem rozdělíme na čtverce podle velikosti jablek. Omytá jablka oloupeme, jádřince vykrojíme a do otvorů po... více o Jablka v županu