Přesolenou polévku budeme moci zase jíst, když do ní přidáme dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíme a bílek odstraníme. Stejně naložíme i s kalnou hovězí polévkou.
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na... více o Brokolice / květák v sýrovém těstíčku
Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak... více o Pařížské řezy ....Danča
Připravíme si suroviny a nějakou formu (na dort, zapékací misku, hluboký plech). Dáme do vetší misky nebo hrníčku kafe (já dávám 3 lžičky, záleží jak... více o Tiramisu se zakysanou smetanou
V robotu vyšlehejte změklé máslo s vejci, špetkou soli a cukrem. Přidejte tvaroh a větší část mléka. Míchejte. Postupně přidávejte mouku, ještě když... více o Knedlíky s borůvkovým žahourem
Mléko (né z lednice, pokojová teplota či vlahé) smícháme s rumem, cukry, solí a droždím. Pak přisypeme mouku, dobře promícháme, vytvoříme hustější... více o Třešňové lívanečky II.
Mouku smícháme v míse se solí, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které posypeme špetkou cukru a zalijeme necelou polovinou vlažné... více o Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Naporcovaného očištěného králíka, případně stehna... osolíme, opepříme a v kastrolu s trochou rozpáleného oleje ho osmažíme ze všech stran dozlatova.... více o Dušený králík (nejen) se zeleninou
Nejprve si připravím "nádivku". Jsou jí obyčejná játra na cibulce. Tedy osmahnu cibulku, dokud nezesklovatí. Přidám jemně nakrájená drůbeží játra,... více o Maminčiny kuřecí závitky
Před začátkem vaření si připravte všechny ingredience (sýr nastrouhejte, slaninu nakrájejte), jakmile začnete, bude to fofr a chcete to dobře... více o Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou
Citrony by měly být v BIO kvalitě, protože jejich kůra není chemicky ošetřená a právě tu potřebujeme. Citrony omyjte a škrabkou na brambory oloupejte... více o Ginger Beer - zázvorová limonáda
V osolené vodě uvařte 500 g těstovin. Po uvaření je vložte do mísy a ochlaďte studenou vodou. Proceděné těstoviny smíchejte s 1 polévkovou lžicí... více o Řecký těstovinový salát
Zeleninu použijeme dobře vychlazenou, jelikož salát nebudeme nechávat proležet (ledový salát by díky soli rychle povadl a nekřupal), ale ihned podávat... více o Jednoduchý (nejen) rajský salát
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a... více o "Sloppy Joes" - zapečený sendvič
Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme... více o Zelný salát z kysaného zelí
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou mléka. Trochu... více o "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou... více o Bramborové buchty - kynuté
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý... více o "POLÁRKA" vanilkové řezy
Nejprve si upečeme kulatý korpus v předehřáté troubě na 180 °C. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře... více o Bílý roládový dort
Čočku přebereme a namočíme alespoň 2 hodiny do studené vody. Pak k ní přidáme bobkové listy, nové koření a masox, podle potřeby ještě přilijeme vodu,... více o Pikantní salát s čočkou
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2... více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Jako první krok dáme vařit vodu 300 až 350 ml, kterou trochu osolíme. Až nám voda začne vřít, přidáme předem odváženou pohanku lámanku. Poté zamícháme... více o Pohanka na sladko
Změklé máslo, med, kokos a Piknik v míse promícháme (nejlépe šlehačem) a poté podle hustoty těsta přidáváme rozdrcené piškoty. Pak už ručně, jelikož... více o "Piknik" medové kuličky - kokosové
Krupy přes noc namočíme do studené vody, poté uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, přidáme scezené zelí,... více o Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme olejem, posypeme tymiánem, promícháme a dáme péct do trouby na 30 - 40 minut při... více o Batáty pečené v troubě
Piniové oříšky osmahneme na sucho v pánvi. Rajčata necháme okapat, bazalku omyjeme a osušíme. Všechny uvedené ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme... více o Pesto ze sušených nakládaných rajčat
Piškoty si pomeleme nebo rozmixujeme společně s 250 g kompotovaných meruněk a dáme do mísy. Přidáme vanilkové cukry a tolik šťávy, aby nám při... více o Meruňkový závin
1. Vejce rozšleháme s cukrem krupice a vanilinovým cukrem. Šlehačem šleháme nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abychom získali téměř... více o Mandarinková mňamka
Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K... více o Gnocchi s tuňákem
V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky... více o Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku a sýr smícháme, dochutíme solí... více o Vaječná pomazánka s Vysočinou
Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je velmi hutná. Do vychladlé kaše... více o Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
V misce rozšleháme vejce, mléko a sůl. Po troškách přidáváme mouku, až vznikne hladké tekuté těsto, a nakonec přimícháme minerálku. Na malé pánvi... více o Palačinky snů
Kuřecí prsa prořízneme tak, aby vznikly tenčí plátky, ty trošku naklepeme, osolíme, opepříme a trošku posypeme grilovacím kořením nebo kořenící směsí... více o Pečené kuřecí závitky
Nechte si vykynout kvásek (i ze sušeného droždí), na jemno nastrouhejte brambory a vše vypracujte v nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu... více o Český chleba v cizině
Studené brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce a uhněteme těsto. Tvoříme z těsta placičky, které plníme orestovaným... více o Bramborové knedlíky ze studených brambor
Dobře uzrálé avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a rozetřeme vidličkou. Rajče nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli nebo šalotku, 1 lžičku... více o Salsa guacamole
Kapusta a uzenina asi ve stejném množství se umele nebo rozmixuje, přidá se nakrájená nebo také umletá anglická slanina (uzený bůček), zamíchá se... více o Kapustové placičky
Sýr a salám umeleme v masovém strojku, ev. nastrouháme na struhadle s většími oky, v míse smícháme s pažitkou, řádně prohněteme a tvoříme malé... více o Nivové placičky
Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe... více o Kuře „strejdy z Hlinska“
Nejdříve namočíme chléb do vývaru, necháme pořádně nasáknout, pak přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na... více o Bramborák z chleba
Všechny suroviny dobře dohladka vymícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu s okrajem, poklademe okapanými meruňkami a zvolna upečeme. II.... více o Meruňkové kefírové řezy
Vejce, žloutky, cukr a máslo ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme do hladka. Pokud je těsto tužší, přidejte trochu horké vody.... více o Žluté řezy se sněhem
Rozpuštěnou Heru nebo máslo utřeme do pěny s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky. Potom přídáme polohrubou mouku s kypřícím práškem a vše zamícháme.... více o Ořechová bábovka III.
Droždí rozmícháme se lžící cukru, dvěma lžícemi mouky a trochou vlažného mléka a necháme na teplém místě vykynout. Změklé máslo napěníme s cukrem,... více o Máslová vánočka
Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, promícháme,... více o Doudlebské vdolky
Do vařícího mléka dáme máslo, cukr a přebranou vypranou rýži, kterou uvaříme doměka. Kaši necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny... více o Rýžový nákyp s meruňkami
Očištěné papriky zbavíme vršků a jemně vydlabeme vnitřek. Nastrouhaný sýr smícháme s vejcem a nasekanou patrželkou a lusky touto směsí naplníme. Potom... více o Papriky plněné sýrem
Troubu předehřejeme na 200° C. Stehna omyjeme, osušíme a potřeme solí, pepřem a paprikou. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Zalijeme... více o Krůtí stehna se zeleninou
Smísíme olej s chilli omáčkou, solí a pepřem. Rozpůlíme chilli papričky, odstraníme jadérka. Lusky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Ty nasypeme... více o Pikantní žebírka na grilu
Náplň uděláme tak, že jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Mletý mák smícháme se lžící cukru krupice. Prosátou mouku smícháme s práškem do... více o Rychlé řezy s mákem