Kůru z chemicky neošetřovaného citronu strouháme tak, že pod struhadlo připevníme kousek pergamenového papíru. Kůra se na něm zachytí, dá se snadno sejmnout a struhadlo neucpe
Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony,... více o Portobello s nivou a šunkou
2)Vývar přecedíme, nakrájíme zeleninu a obereme maso. Na kostičky brambory přidáme k polévce a vaříme než brambory změknou, přidáme masox, obrané maso... více o Uzena polévka se zeleninou a bramborem.
V robotu vyšlehejte změklé máslo s vejci, špetkou soli a cukrem. Přidejte tvaroh a větší část mléka. Míchejte. Postupně přidávejte mouku, ještě když... více o Knedlíky s borůvkovým žahourem
Hladkou mouku smícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme mleté škvarky, vejce a mléka jen tolik, abychom nám zpracováním všech surovin... více o Křehké škvarkové pracny
Z vyzrálého avokáda vydlabeme dužinu, zralý banán oloupeme, přelomíme na třetiny a dáme všechno do mixéru. Přidáme jogurt, pomerančový džus, med, olej... více o Banánové smoothie s avokádem
Polovinu brambor uvařte a nechte zchladnout. Zbylou polovinu syrových brambor oškrábejte, nastrouhejte najemno, osolte a vymačkejte z nich vodu.... více o Bramborové drbáky
Do vymazaného pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky pokrájenou slaninu, pokrájené, spařené a okapané houby a bylinky dle chuti... více o Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
Mouku smícháme v míse se solí, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které posypeme špetkou cukru a zalijeme necelou polovinou vlažné... více o Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Do olejem nebo sádlem vymazaného pekáče nasypeme hrubě pokrájené cibule, nasekaný česnek (polovinu) a trošku bylinek. Na ně dáme naklepané plátky nebo... více o Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony
1.Ovoce omyjte a nastrouhejte kůru. 2. Pak vymačkejte šťávu a smíchejte s kůrou 3. Ve šťávě pak rozmíchejte cukr. 4. Přidejte smetanu a šlehejte do... více o Pomerančová zmrzlina
Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou... více o "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla)... více o Řízky v klobásovém zelí
Do mísy jsem dala vše tak, jak leželo či stálo na lince, kromě čokolády, tu jsem nejprve dala na minutku do hrnečku do mikrovlnky. Pak už stačilo vzít... více o Buchta z cizrny
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou,... více o Kořeněné chipsy z hlívy
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý... více o "POLÁRKA" vanilkové řezy
Tvarůžky můžeme nastrouhat, ale rychlejší to máme, když je rozehřejeme na pánvičce, lépe se rozetírají. Postupně do misky přidáme mazací sýr, máslo... více o Syrečková pomazánka II.
Nakrájenou cibulku orestujeme dozlatova na sádle, na ni dáme zatáhnout na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, papriku, koření na... více o Kančí gulášek od Veru
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a... více o Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem
Z bílků vyšleháme sníh, do kterého zašleháme cukr, poté opatrně vařečkou zapracujeme prosáté kakao se sodou a solí. Těsto opatrně a co nejrovnoměrněji... více o Tvarohový řez
Batáty a zázvor oloupejte a povařte asi 15 minut téměř doměkka. Hrášek také povařte na mírném plameni skoro doměkka, asi 10 minut. Filety ryby... více o Candát a batátové pyré
Máme moc rádi řízečky a ideálně křupavé miniřízečky... Akorát to není moc zdravé, a tak jsme si to tak trochu upravili. :-) Vepřovou panenku jsem si... více o "Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem
Množství záleží na počtu strávníků. Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe rozdělíme, obalíme v hladké mouce a v jedné vrstvě... více o Vídeňská cibulka
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto... více o Kakaové řezy s krémem
V kastrolu na másle krátce zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a pórek, nakrájený na kostičky. Lehce zpěňte. Zalijte vývarem, provařte... více o Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré
JÁTRA: Očištěná játra nakrájíme na kostičky. Dále si na kostičky nakrájíme cibuli, kterou poté dáme na rozpálený olej a počkáme až zesklovatí. Přidáme... více o Drůbeží játra se zeleninovou rýží
Utřít droždí s cukrem na kašičku (místo kvásku), přimíchat ostatní ingredience, nechat kynout 30min, poté těsto srazit (promíchat) a nechat znovu... více o Buchty s kypřícím práškem
Smícháme sypké přísady,přidáme nastrouhanou čokoládu Margot a ostatní ingredience.Zpracujeme vláčné těsto a nalijeme ho na vymazaný a moukou vysypaný... více o Řezy Margot
Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé... více o Bulharská musaka -Olga
Chřest omyjte, odřízněte hlavičky, stvoly rozkrojte a povařte 7 minut v osolené vodě. Nechte okapat. Rozehřejte 1 lžíci oleje a krátce na něm osmažte... více o Chřestový salát s kozím sýrem
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody. Ricottu s pestem smícháme v misce, před slitím těstovin přimícháme 4-5 lžic horké vody z těstovin. Můžeme... více o Těstoviny s ricottou a pestem
Kuře umyjeme, osušíme, osolíme z venku i zevnitř, posypeme grilovacím kořením, nebo kořením na pečené kuře, koření dobře vetřeme do pokožky. Vložíme... více o Kuře v sáčku
Všechny brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Na másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a... více o Smetanovo-bramborový krém
Promícháme dobře všechny ingedience a listy salátu potíráme nebo namáčíme do dresingu. Můžeme polít salát v míse. Je výborný i na čínské zelí.... více o Dresing na hlávkový salát
Ovoce nejprve důkladně omyjte a poté ho nakrájejte na menší kousky – hrušky ani jablka loupat nemusíte. Ve větší míse spolu smíchejte nakrájené ovoce,... více o Pečený čaj
Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule... více o Roštěnky na špeku
Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přidáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší... více o Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...
Mouku smícháme s perníkovým práškem do pečiva, přidáme prosetý moučkový cukr, změklý tuk, tekutý med, vejce a asi dvě lžíce mléka. Vypracujeme vláčné... více o Babiččin koláč
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené... více o Vepřové nudličky na žampionech
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.). Po upečení... více o Kmínový chlebík
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech a v dobře předehřáté troubě... více o Rebarborový koláč se sněhem
Mrkev nastouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na jemno a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Mažeme na plátky veky potřené máslem nebo... více o Mrkvová pomazánka na chlebíčky
Z ingrediencí uděláme těsto podobné lineckému, rozdělíme na dvě části a jednu část obarvíme kakaem. Tmavé těsto vyválíme na tenkou placku a pomocí... více o Dvoubarevné jablkové řezy
Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký... více o Babiččiny kotlety
Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom je přemícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a dvěma... více o Babské kuře
Margarín a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, usekaná ořechová jádra a citronovou kůru. Formu na beránka... více o Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a na velmi malém plaménku uvaříme doměkka. Čtvrt hodiny před koncem varu přidáme koření a zeleninu. Měkké... více o Hovězí polévka s masem - dietní
Omytá kolena dáme vařit (nejlépe do papiňáku) s vodou spolu s oloupanou cibulí, česnekem, kořením a solí. Křen smícháme se strouhaným jablkem, octem a... více o Ovarové koleno s jablkovým křenem
Tvaroh rozmačkáme, smícháme s mlékem a ušleháme. Přidáme prolisovaný česnek, ořechová jádra a podle chuti přisolíme. Mažeme na krajíčky chleba nebo... více o Tvarohová pomazánka s česnekem
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, celer a za stálého míchání... více o Italská omáčka
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou... více o Buchty s povidly