Veškerou drůbež můžeme špikovat proužky slaniny. Zvlášť vhodná jsou vysoká prsíčka. Ta napíchneme dlouhým nožem a do otvoru vsuneme slaninu. Kuře můžeme obložit plátky slaniny a omotat nití.
Rozpustíme máslo a necháme ho lehce schladnout. Metličkou našleháme vejce a postupně vmícháváme máslo, mouku, cukr, kakao, vanilkový extrakt, ocet a... více o Red velvet brownies
Dýni vydlabeme a nakrájíme na kostky (čím menší tím dřív bude dýně uvařená). Vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby byla dýně ponořená.... více o Dýňová polévka krémová
V hrnci zahřejte kondenzované slazené mléko a rozehřejte v něm čokoládu. Poté nechte trochu vychladnout. Lískové oříšky opražte v troubě vyhřáté na... více o Domácí nutella
Banány rozmačkáme v hlubokém talíři vidličkou na kaši, přidáme vejce a vše dobře promícháme. Nepřidáváme mouku ani cukr. Přidat ale můžeme například... více o Banánové placičky / palačinky
Kedlubny oloupejte,nakrájejte na plátky a uvařte. Sceďte a pětinu si odložte. Mladé lístky natě překrájejte, ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Ve... více o Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Maso osolte, opepřete a zprudka orestujte na másle. Pak ho vložte do vakuových sáčků, každou porci zvlášť. Do každého sáčku dejte část výpeku... více o Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Všechna tři masa a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát,... více o Staročeská nádivka
Cibuli nakrájejte najemno a v hrnci zpěňte na oleji. Přidejte prolisovaný česnek. Mrkev nakrájejte na kostičky a přisypte i s kořením. Orestujte ji,... více o Mrkvový krém
Na másle si osmahneme hladkou mouku, zalejeme mlékem, či vodou a mícháme do zhoustnutí. Přidáme najemno nastrouhaný křen, povaříme a dochutíme solí a... více o Křenová omáčka s vejcem
Nejprve rozmixujte v mixéru na jemno, pak přidejte bazalku, avokádo, česnek a olej a rozmixujte do hladka. Pokud necíllíte dosáhnout veganského... více o Avokádovo-bazalkové pesto
Z piva a ostatních ingrediencí umícháme marinádu, ve které necháme v chladnu, alespoň přes noc (nejlépe 24 hodin) odpočívat - marinovat připravené... více o Pivní marinované špízy
Kari: Ve vetším hrnci osmažíme na oleji velmi hrubě nakrájenou cibuli (červenou a bílou), česnek a zázvor. Přidáme kurkumu, vegetu a krátce osmažíme.... více o Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi 15 Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně 8 hodin. Proto je vhodné si těsto... více o Chléb pečený v kastrolu
Červenou řepu uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 1 hodinu). Po uvaření řepu oloupeme a pokrájíme na měsíčky nebo kostičky. Na trošce oleje osmažíme... více o Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha
Jogurt osladíme dle chuti, kdo málo sladí, přidávat cukr nemusí. Oslazený jogurt smícháme s pokrájeným kompotovaným ovocem, které jsme si nechali... více o Jogurtový tropik dort - nepečený
1. Uděláme si tvarohovou náplň. Všechny ingredience na náplň smícháme dohromady. Tvarohová náplň musí být tekutá (tekutější než bílý jogurt). 2.... více o Tvarohový koláč s třešněmi III.
Dáme vařit litr vody, přidáme brambory a pórek, povaříme, posolíme. Vyndáme kusy pórku, zbytek rozmixujeme, zaprášíme sójovým sušeným mlékem a... více o Pórková lehká polévka
Žloutky našleháme s cukrem a postupně za stálého míchání přidáváme smetanu a mouku (může být se špetkou prášku do pečiva) se špetkou soli. Nakonec... více o Zdravé lívance ze zakysané smetany
Filety z lososa omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Lososa obalíme v sezamu a dáme jej smažit do horkovzdušné trouby nebo konvektomatu na... více o Losos v sezamové krustě
Kroupy na dvě hodiny namočíme, pak propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka (nepřevařit!). Scedíme a propláchneme převařenou vodou. Na oleji ... více o Houbové kroupy se zelím
Na pánvi lehce osmahneme a prohřejeme plátky masa. Vyndáme ho a dáme tam nakrájené fazolky (2-3 cm), přidáme vodu a necháme povařit, dokud nezměknou.... více o Fazolková omáčka
Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, vejcem, rozpuštěným máslem, kakaem, moukou a kypřidlem. Těsto nalijeme do připravené formy (kulatá forma s... více o Jablečný perník s tvarohem
Těsto: Smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, vanilkový cukr, vejce, olej a mléko dohladka. Vysypeme dortovou formu a vložíme do trouby (elektrická:... více o Banánovo-jahodový dort
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z... více o Jahodové řezy s bílou čokoládou
1. Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr... více o Karamelový krém
Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme ji namáčeli, slijeme a cizrnu dáme vařit s čerstvou vodou do měkka (nesolíme). Všechen vývar nesléváme... více o Cizrna na italský způsob III.
Cibuli a špek si pokrájíme nadrobno a společně dáme na olej osmažit dozlatova. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme orestovat na cibuli... více o Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Maliny dáme krátce povařit s troškou vody a poté je přes jemné sítko(cedník) propasírujeme. Tekutinu nalijeme do odměrky a popřípadě dolijeme vodou do... více o Nepečený malinový dort do misky
Tyčinky, rajče a okurku nakrájíme na malé kousky. Přidáme majonézu, dle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme proležet v chladničce.... více o Salát z krabích tyčinek s majonézou
Z bramborového těsta vypracujeme tvary dle osobního uvážení (šišky, kostičky atd.), vložíme do hrnce s vodou a necháme přejít varem. Mezitím zvlášť do... více o Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení), oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm... více o Zámecká drůbeží játra
Do vyšlehaného másla postupně zašleháváme tavený sýr a nastrouhanou nivu, smetanu nebo mléko.... více o Sýrová pomazánka s nivou
Cherry rajčátka překrájíme napůl, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, plátkový sýr, Lučinu, Balkánský sýr a papriky. Osolíme, opepříme. Pokud nejsou... více o Lehký letní salát
Rozinky předem namočíme do rumu nebo do vody. Nejprve uděláme kvásek. V 200 ml mléka rozmícháme hrubou mouku, droždí, cukr a špetku soli. Zaprášíme... více o Makový závin III.
Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila. Až... více o Krémová květáková polévka
N olivovém oleji osmažíme hořčičné semínko - asi tak lžíci a počkáme, než nám začne vyskakovat, přidáme koření, aby se rozvinula vůně. Vhodíme cizrnu,... více o Cizrnové kari
Nakrájíme česnek na drobno, cibuli na kroužky, nivu a rajčata na plátky. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme plátky rajčat, opepříme je a... více o Volská oka speciál
Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám podusit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a... více o Zelňačka s klobásou
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Necháme asi 1 hodinu stát, občas promícháme. Přidáme zbylé suroviny a... více o Jablečná buchta SUPER
Hladkou mouku prosejeme na vál, do důlku v mouce vyklepneme vejce, přidáme moučkový cukr a nasekané máslo. Rychle uhněteme pevné těsto. Těsto necháme... více o Jahodový koláč
Všechny suroviny dobře dohladka vymícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu s okrajem, poklademe okapanými meruňkami a zvolna upečeme. II.... více o Meruňkové kefírové řezy
Lilek nakrájíme na slabé plátky a rajčata na měsíčky. Parmezán si nastrouháme na struhadle. Plátky lilku osmahneme na olivovém oleji. Scedíme a... více o Zapečený lilek s parmezánem
Uvedené suroviny 20 minut šleháme do zhoustnutí.... více o Domácí majonéza
Na sádle nebo oleji (sádlo je lepší) necháme zesklovatět na drobno nakrájený pórek, zalijeme malým množstvím horké vody a přidáme na malé kostičky... více o Pórková "malovaná" polévka
Do vývaru z masa dáme vařit nadrobno nakrájené brambory. Na jednu porci asi jedna veliká. Když jsou brambory měkké, přidáme majoránku a pustíme do ní... více o Flamendří česnečka
Řízky omyjeme a osušíme. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, druhou nakrájíme na plátky. Na polovinu řízku položíme plátek citronu, maso přes něj... více o Pikantní telecí řízek
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny doměkka.... více o Zadělávané fazolky
Sýr nastrouháme na hrubší nudličky, vejce nakrájíme na kostičky, přidáme drobně nasekanou cibulku a jogurt, osolíme a lehce promícháme.... více o Sýrová pomazánka s jogurtem
Kostku mraženého špenátu vložíme do hrnce, přikryjeme pokličkou a při mírné teplotě rozmrazíme. Na másle zasklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli... více o Dušený špenát
Bůček omyjeme a špičatým ostrým nožem v něm uděláme kapsu. Žloutky rozšleháme v mléce a osolíme. Do této směsi dáme zvlhčit housky nakrájené na... více o Plněný vepřový bůček