• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Snáze vyklopené buchty

Snáze vyklopené buchty

Snáze vyklopené buchty

Když jsou buchty dozlatova upečené, nevyndáme je ihned, naopak, necháme je ještě asi 5 minut ve vychládající troubě. Předejdeme tomu, aby se buchty po vyklopení potrhaly.

Recept na kynuté buchty najdete zde.

Mohlo by vám zachutnat

60 minut
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Bagetu nakrájejte na kostičky a na chvíli, tak aby se příliš nerozmáčela, ji ponořte do marinády, poté ji uložte stranou. Do marinády dejte na... více o Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

30 minut
Arašídové máslo

Arašídové máslo

Nesolené a nepražené arašídy nejdříve opražte na sucho. Můžete použít buď pánev nebo je upražit na plechu v troubě. Na pánvi budou opražené během pár... více o Arašídové máslo

120 minut
Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme... více o Adžika - zeleninová pasta

50 minut
Kynutý beránek

Kynutý beránek

V ohřátém mléce rozpusťte máslo. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte ho vanilkovým cukrem, zalijte... více o Kynutý beránek

40 minut
Pečené brambory

Pečené brambory

Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte... více o Pečené brambory

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Korpus: do mísy rozklepneme vejce, přilijeme kefír a olej, přisypeme cukr, kakao, mouku s kypřidly a vše promícháme na hladké těsto, které nalijeme do... více o Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Brambory nasypeme do jemně vymazaného pekáčku (máslo nebo olej), přidáme na větší kousky pokrájenou mrkev, pokrájený pórek a česnek a promícháme.... více o Kuře (nejen) na bramborách

30 minut
Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

* cibuli a pórek nakrájíme najemno a dáme dusit na pánev * maso nakrájíme na kostičky a okořeníme * následně orestujeme na pánvi s cibulí a pórkem *... více o Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které přidáme cukr, olej, vodu, opět prošleháme, přidáme mouku s kypřidlem a kakaem, dobře promícháme a nakonec... více o Dvoubarevný roládový pařížský dort

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Vše smícháme v misce a pak naložíme např. do šálků a vložíme do mikrovlnné trouby na 6 minut (800 W).... více o Housky (DUKAN)

20 minut
Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Rozpálíme olej ve středně velkém hrnci, přidáme cibuli a smažíme téměř dozlatova. Přidáme česnek a smažíme asi 30 vteřin. Přidáme špenát (vaříme asi 1... více o Špenátová omáčka

160 minut
Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar: Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut.... více o Francouzská gratinovaná cibulačka

30 minut
Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy. Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno... více o Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Cuketu oloupeme, zbavíme měkké semenné části a teprve pak odvážíme potřebné množství. Ovoce (meruňky, broskve atd.) očistíme a zbavíme pecek. Cuketu a... více o Přesnídávka s ovocem a cuketou

60 minut
Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní... více o Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, vmícháme mouku, ořechy, kakao a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech... více o Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

10 minut
Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vejce uvaříme natvrdo a dáme vychladnout. Pak je buď nakrájíme na malé kousky, anebo můžeme použít protlačovací sítko na brambory. Přidáme lučinu a... více o Vajíčková pomazánka z lučiny

10 minut
Melounový sorbet

Melounový sorbet

Červený meloun vypeckujeme, nakrájíme na kousíčky a rozmixujeme. Vznikne melounová šťáva, kterou nalijeme do plastové vaničky. Přidáme cukr a šťávu z... více o Melounový sorbet

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Kousky rebarbory promíchejte v kastrolu se 120 g cukru a vložte skořici. Nechte asi 15 minut stát. Škrob promíchejte s 1 lžící cukru. Kůru z citronu... více o Křehký dort s revení

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Pak vmícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a na závěr tuhý sníh z bílků a ořechy. Těsto vlijeme na vymyzaný... více o Ořechovo-kávové řezy

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Polévkové nudle si uvaříme v hrnci zvlášť. Já používám krátké nudle z Polska, ale myslím, že s těmi našemi nebude problém. Brokolici si uvaříme do... více o Rychlovka čína

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

*Množství surovin je na formu 20cm širokou. Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do formy vyložené folií nebo... více o Perník z perníků-nepečené

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Kostky brambor a šalotky povaříme v osolené vodě. Po 8 minutách doplníme růžičky brokolice a dovaříme. Vývar slijeme, přidáme máslo, necháme lehce... více o Bramborové pyré s brokolicí

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Nejdříve z trošky mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Zaděláme těsto z mouky, žloutku kvásku a trochou soli. Na hrubém struhadle postrouháme... více o Šátečky - bezkonkurenční

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přidáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší... více o Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Žampionům ukroutíme nožičky, oloupeme hlavičky (nožičky použijeme do jiné krmě, hlavičky do tohoto salátu), nakrájíme na tenké plátky a na troše oleje... více o Žampionový salát pro mlsné

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme... více o Vepřové koleno v zelí

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Salka vaříme v plechovce ve vodní lázni dvě hodiny. Necháme vychladnout (asi dvě hodiny). Ve větší nádobě všechno smícháme. Salko je zkaramelizované -... více o Vaječný koňak bez vajec od Lídy

45 minut
Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Z uvedených surovin zpracujeme těsto. Necháme odležet v ledničce. Pomocí nejsilnějšího vykrajovátka na mlýnku tvoříme rohlíčky (6 cm). Pečeme na... více o Ořechové rohlíčky Heda

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Očištěnou papriku nakrájíme podélně na velké kusy (půlky, čtvrtky), naskládáme do sklenic a zalijeme uvařeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme 20... více o Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Šumajstr

Šumajstr

Přes noc namočené fazole uvaříme, sůl přidáváme, až jsou měkké. Kroupy mírně osolíme a také uvaříme doměkka. Fazole i kroupy smícháme a přidáme na... více o Šumajstr

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky... více o Řecké biftečky z mletého masa

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Do listového těsta, které si připravíme stejně jako na klasický štrůdl nastrouháme balkánský sýr a posypeme bohatě pórkem. Zabalíme a vrch pomažeme... více o Balkánský listový závin slaný

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

K pečení potřebujeme plech na 12 muffinek (lze běžně zakoupit). Plech buď vymažeme nebo použijeme papírové formičky na muffinky a poté není třeba... více o Borůvkové muffiny

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny a dobře zamícháme. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch posypeme rybízem a... více o Rybízový koláč II.

45 minut
Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opékáme na rozpáleném oleji, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, nedusíme! Až je maso měkké přidáme na kolečka... více o Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme, zalejeme vodou, přidáme... více o Polévka z hlívy ústřičné

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

V jednom hrnci uvaříme brambory, po uvaření je protlačíme přes drátěné kolečko, jako u bramborového salátu. Ve druhém hrnci uvaříme těstoviny. Na... více o Jednoduchý grenadýrmarš

Tvarožník II.

Tvarožník II.

V míse smícháme všechny přísady na těsto, kterým obložíme stěny a dno dortové formy. Přísady na náplň dáme do mísy a umixujeme, vlijeme do formy... více o Tvarožník II.

30 minut
Bramborové placky

Bramborové placky

Vychladlé vařené brambory nastrouháme. Přidáme mouku, vejce a sůl. Vše promícháme. Vypracujeme z těsta šišku a z té krájíme placičky, které usmažíme... více o Bramborové placky

45 minut
Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme na 2 části. Dáme na 1 hod. do chladničky. Mezitím nastrouháme na hrubo jablka a namočíme rozinky... více o Báječný jablkový koláč

45 minut
Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Konzervu otevřeme a vlijeme do mísy. Přidáme tolik strouhaného kokosu, aby vznikla hmota, ze které se dají tvarovat kuličky. Postupně odebíráme z... více o Kuličky Raffaelo krok za krokem

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Cukr a celá vajíčka utřeme dohromady a pak postupně přidáváme ostatní ingredience. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, do trošky... více o Olejová bábovka s kakaem

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Kotlety řádně omyjeme a poklademe do vymazaného pekáče. Kotlety z obou stran osolíme, opepříme a posypene kmínem (velice drobně). Oloupané a omyté... více o Kotlety na smetaně II.

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Z uvedených surovin umícháme řidší hladké těstíčko. Na rozpálený olej sázíme čajovou lžičkou malé hromádky, na středním plameni osmažíme dozlatova.... více o Nadýchané vdolečky

45 minut
Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly. Na pomoučeném válu je rozválíme na pláty asi 2 mm silné. Ty přeneseme na plech a v dobře vyhřáté troubě... více o Listové řezy s krémem

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou... více o Buchty s povidly

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Oloupeme šalotky a nakrájíme na kostičky. Zalijeme je pivem, přidáme kečup, protlak, pepř, sůl i cayenský pepř a zamícháme. Očistíme a omyjeme plátky... více o Marinovaná vepřová kýta

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Telecí maso nakrájíme na menší filátka, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na rozpáleném oleji a necháme stranou. Do výpeku dáme drobně... více o Telecí kýta na hříbkách

15 minut
Plněný hermelín

Plněný hermelín

Nivu nastrouháme na jemné nudličky, rozmícháme s jogurtem, drobně posekanou petrželkou a opepříme. Kolečka hermelínu vodorovně rozřízneme na dvě... více o Plněný hermelín

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

Poslední sledované recepty

87
Fežoáda
Fežoáda
81
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
74
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
26
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Mystická česká jména pro muže: Jakou sílu v sobě nesou?

Mystická česká jména pro muže: Jakou sílu v sobě nesou?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Snáze vyklopené buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact