• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Šlehání sněhu

Šlehání sněhu

Šlehání sněhu
Šlehání sněhu
Šlehání sněhu
Šlehání sněhu
Šlehání sněhu
Šlehání sněhu
Šlehání sněhu
4fotografie

Šleháním sněhu mnoho receptů začíná a jde o důležitý základ, na kterém ale často ztroskotá. Díky správně vyšlehanému sněhu budou dezerty a další jídla vláčná a nadýchaná.

Znáte veganský sníh? Vyrobíte ho bez vajec!

Před samotným šleháním důkladně oddělte žloutky od bílků, nesmí se do nich dostat ani kousek, protože by sníh nezhoustl. Bílky by měly být pokojové teploty a z čerstvých vajec, takže je nezapomeňte včas vyndat z lednice.

Jestliže chceme šlehání urychlit, můžeme přidat špetku soli, kapku citronové šťávy, anebo jablečného octa. Ať už šleháte ručně nebo elektrickým šlehačem, vždy dbejte na to, aby metly byly zcela čisté. Raději volte širší a mělčí mísu než vysoký úzký pohár.

Až si budete jistí, že je sníh opravdu vyšlehaný, můžete vzít nádobu, ve které ho připravujete a otočit ji dnem vzhůru. Hotový sníh zůstane na svém místě.

U šlehání sněhu je důležitá intenzita, která by měla být co největší. Jestli šleháte ručně, snažte se ze všech sil a elektrického pomocníka zapněte na co možná nejvyšší výkon.

Pokud do bílků budete už při šlehání přidávat cukr, používejte extra jemný krupicový, který předem přesně navážíte a budete ho přidávat postupně.

Chcete si šlehání sněhu z bílků nacvičit? Zkuste báječné sněhové rohlíčky!

Mohlo by vám zachutnat

30 minut
Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Ve střední míse prošlehejte hořčici, vinný ocet a bylinky, přidejte olivový olej. Do marinády naložíme kuřecí prsa krájená na kousky a necháme alespoň... více o Marináda na kuřecí maso s citrusy

30 minut
Rychlá večeře

Rychlá večeře

Špagety dáme vařit podle návodu do osolené vody s trochou oleje. Cibuli nakrájíme najemno, rukolu oplachneme a trochu pokrájíme. Cibulku osmahneme na... více o Rychlá večeře

1 minut
Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej. Dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva... více o Margot řezy Danča

40 minut
Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Brambory omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Vodu osolte, přiveďte k varu a brambory vařte téměř doměkka, asi 20 minut. Karotky zatím... více o Rukolový salát s novými bramborami

90 minut
Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +. Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř... více o Kološvárské zelí z remosky

45 minut
chili-medové paličky

chili-medové paličky

Česnek, zázvor, chili, med a sojovou omáčku smícháme v misce a vložíme do ní paličky (stehýnka, křidélka...). Necháme 4-6 hodin odpočinout (můžeme... více o chili-medové paličky

45 minut
Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru. Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko... více o Hovězí šuej ču

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunku se sýrem nastrouháme na hrubém struhadle do mísy (nebo pomeleme). Ochutíme solí (opatrně, sýr i šunka je slaný), pepřem, muškátovým květem,... více o Šunkovo-sýrové karbanátky

30 minut
Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme dozlatova. Když je cibulka zlatá, přidáme rozdrcený česnek a kari koření,... více o Hovězí na kari s česnekem

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Náplň: tvaroh dáme do misky, přisypeme pudinkový prášek a cukr dle chuti (v kombinaci s rebarborou více, než jsme zvyklí) a vše dobře promícháme. Pak... více o Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s malým množstvím oleje,... více o Cibulovo-česnekové plátky

30 minut
Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Nakrojíme si rajčata na obou koncích, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji, přidáme... více o Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Mouku smícháme s cukry, solí a kypřidlem. Přidáme olej, vejce a mléko. Vše řádně promícháme, těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu... více o Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

110 minut
Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Kuře zbavené vnitřností omyjte a potřete olivovým olejem - budete potřebovat asi polovinu uvedeného množství. Všechno koření rozmělněte v hmoždíři ... více o Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek, nasekaných oříšků, skořice,... více o Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a chutně

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Celer očistíme, pokrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky (nudličky) a dáme osmažit... více o Celerová omeleta

80 minut
Luxusní punčák

Luxusní punčák

Upečte piškotový korpus. Existuje spousta rad i různých receptů - pokusím se tedy něco shrnout a napsat, jak jsem to dělala já (a povedlo se to).... více o Luxusní punčák

75 minut
Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Tyto placky jsou známé pod několika názvy: v Anglii jsem se setkala s tím, že tomu říkají Naan bread, v Ústí v indické restauraci placky Chapati, nebo... více o Indický chléb (Naan / Chapati)

60 minut
Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Na gulášové polévce není nic těžkého. Jen si u řezníka řekněte o hezké maso, to ze staré krávy můžete vařit klidně dvě hodiny a stejně měkké nebude.... více o Gulášová polévka s mrkví

40 minut
Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Rozdělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. V míse smícháme zbylé žloutky, mouku a prášek do pečiva. Poté přidáme hotový sníh a... více o Hrníčková ovocná roláda

100 minut
Špaldové housky

Špaldové housky

Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr. Program těsto nebo... více o Špaldové housky

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Pekáček velikosti 25x40 cm vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme s cukry, přidáme jogurt (pokojová teplota), vlažný tuk, mouku s kypřidlem a... více o Jogurtovo-švestkový koláč

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Hermelín a očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Vše dáme do mísy, zakápneme olejem, přidáme balsamico... více o Zeleninový salát se sýrem

15 minut
Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka (asi 3/4 hodiny až hodinu ). Na troše olivového oleje osmahneme... více o Lahodná cizrna s česnekem

40 minut
Výborná pizza

Výborná pizza

Vše smícháme dohromady a uhněteme hladké těsto. Necháme chvilku odpočinout, těsto rozdělíme na 2 poloviny, z nichž budeme mít 2 krásné pizzy, těsto... více o Výborná pizza

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a krátce na másle orestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujon. Krátce povaříme a zavaříme nočky.... více o Jarní polévka s krupicovými nočky

15 minut
Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Rohlíky uprostřed vydlabeme, do vzniklého otvoru dáme 2 lžičky bramborového salátu. Do takto vzniklého "hnízdečka" posadíme uvařené vajíčko, vepředu i... více o Autíčka k snídani

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Špekáčky oloupeme a nařízneme. Uvnitř potřeme hořčicí a vložíme cibuli a plátek zelí, uložíme jednu řadu. Proložíme cibulí, dalšími plátky zelí,... více o Utopenci podle mě

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Kostky brambor a šalotky povaříme v osolené vodě. Po 8 minutách doplníme růžičky brokolice a dovaříme. Vývar slijeme, přidáme máslo, necháme lehce... více o Bramborové pyré s brokolicí

10 minut
Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Dvě vajíčka klepneme do misky, dáme strouhanku podle potřeby, uděláme zvlášní těsto a uplácáme z něho placku. Poté jen osmažíme a osolíme podle chuti.... více o Placek ze strouhanky

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Prsa nakrájiíme na kostičky cca 2x2 cm, cibuli na tenké měsíčky a vhodíme na omaštěnou vok pánev s neadhezním povrchem (např. teflon). Pokud máme kus... více o Dietní rychlá jakočína

40 minut
Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Těsto připravíme běžným způsobem, můžeme vyšlehat ručním šlehačem. Po upečení plníme dle naší chuti. Velmi dobré jsou s tvarohovou náplní nebo s... více o Palačinky od Petra

90 minut
Zavařování hub

Zavařování hub

Houby nakrájíme na námi oblíbené kousky, (plátky, kostičky...), dáme do mísy, osolíme, mírně opepříme a důkladně promícháme. Necháme 20 minut odležet.... více o Zavařování hub

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Brambory nakrájíme na kolečka, nové i se slupkou a dáme na vymaštěný plech, osolíme a opepříme. Poklademe tenounce nakrájenou anglickou slaninou a... více o Pečené brambory s anglickou slaninou

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Z mouky, Hery a vejce vypracujeme vláčné těsto a v igelitovém sáčku necháme asi 1 hod. odpočinout v chladu. Těsto rodělíme na 2 díly a na vymazaný... více o Plněné pudinkové řezy

20 minut
Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Všechny ingredience smícháme dohromady, přidáme uvařený pudink. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané nizké kulaté formy (můžeme samozřejmě použít i... více o Pudinková buchta rychlá a slabá

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca 20-25 minut. Krém utřeme... více o Ořechovo-ananasová buchta

50 minut
Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Z listového těsta vyválíme placku a vložíme do koláčové formy o průměru cca 30 cm. Forma musí být vyložená pečícím papírem nebo vymazaná tukem. Placka... více o Broskvový koláč z listového těsta

120 minut
Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Celé bulvy červené řepy uvaříme ve vodě do měkka. Řepu oloupeme a nastrouháme na jemno (nebo pro pohodlné jako já i nahrubo). Uvařenou řepu lze také i... více o Australská čokoládová buchta z červené řepy

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do zapékací mísy, a na prázdné místo v... více o Alfédovy panenky

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, dáme na vál, uděláme do směsi důlek, vyklopíme vejce, na to dáme na kousky nakrájený tuk,... více o Křehký rebarborový koláč

45 minut
Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opékáme na rozpáleném oleji, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, nedusíme! Až je maso měkké přidáme na kolečka... více o Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

30 minut
Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno,... více o Husí játra jako předkrm

60 minut
Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli... více o Cannelloni se špenátem

90 minut
Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Předehřát troubu na 170 °C. Do pekáčku o velikosti asi 20x20 cm dát 4 lžíce másla a nahřát v troubě, až se máslo rozpustí, vyndat z trouby a... více o Švestkový koláč nohama nahoru

45 minut
Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme vařit s kostmi nebo ve vývaru. Až řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar (na fialovorůžovou barvu), tak... více o Polská polévka z červené řepy

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky, lehce naklepeme, mírně osolíme a okořeníme česnekovým pepřem. Pekáč vymažeme olejem a klademe polovinu surovin... více o Zapečené kuřecí řízečky

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Cibuli nakrájíme na proužky, polovinu usmažíme dozlatova na oleji a zalijeme vodou, přidáme zbytek cibule, bujón, koření a dochutíme vegetou. Vaříme,... více o Cibulačka se sýrem II.

Sója s houbami

Sója s houbami

Houby namočíme do studené vody a po půl hodině scedíme a nakrájíme na kousky, stejně jako zeleninu. V hluboké pánvi rozpálíme olej a vsypeme postupně... více o Sója s houbami

30 minut
Smažené kuře

Smažené kuře

Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. Kuře podélně rozpůlíme a každou polovinu obalíme v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V kastrole... více o Smažené kuře

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

71
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
64
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
57
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
51
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
46
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Šlehání sněhu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact