Kosti a odřezky masa prudce opečeme s osmaženou zeleninou a rajčatovým protlakem. Vše podlijeme vínem a necháme vychladnout. Potom směs zalijeme studenou vodou, asi 3 hodiny vaříme, přecedíme, propasírujeme přes síto a podle potřeby ještě svaříme.
Všechny ingredience pořádně promíchejte, dejte do vakuově uzavíratelného sáčku a do něj vložte naporcované kuře nebo lososa tak, aby bylo maso obalené... více o Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa
Mouku prosejte s práškem do pečiva. Přidejte oba cukry, tři žloutky, mléko smíchané se semínky z vanilkového lusku a slunečnicový olej. Vše důkladně... více o Vanilkové mini bábovky
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku. Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu (nahrubo). V případě potřeby lehce podléváme vodou. Po chvilce... více o Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Nadrobno nakrajenou cibuli osmazime do zlatova, na to dame maso na vetsi kostky zatahnout. Posypeme korenim (chilli, paprika, kmin) Jakmile se zacne... více o Guláš
Mouku se špetkou soli a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, který... více o Kynuté buchty z remosky
Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom... více o Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky... více o Houbové roštěnky
Do hrnce namočíme na 3 minuty rýžové nudle, které si nejlépe nalámeme na malé kousky. Poté tu samou vodu osolíme a v té samé vodě nudle vaříme 2-3... více o Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Množství záleží na počtu osob. Vepřový bůček můžeme použít s kůží (bude se nám hůř krájet, ale více křupat) nebo bez kůže. Bůček pokrájíme ostrým... více o Vepřové chipsy
Zeleninu drobně pokrájíme (můžeme i nastrouhat), zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Zeleninu můžeme před vařením i nejprve krátce osmažit na... více o Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou
HOVĚZÍ GULÁŠ: Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu... více o Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
KORPUS (2 plechy): Ušlehat bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašlehávat žloutky, přidat po lžících olej a nakonec ručně zamíchat mouku s práškem... více o Dort "Hlava koně"
Čočku přebereme a namočíme alespoň 2 hodiny do studené vody. Pak k ní přidáme bobkové listy, nové koření a masox, podle potřeby ještě přilijeme vodu,... více o Pikantní salát s čočkou
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut restujeme (bez pokličky). Po 10... více o Krémová česneková cibulačka
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, dýni, skořici, kakao, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Pokud je těsto husté (záleží na... více o Dýňový koláč s polevou
V kastrolu na másle krátce zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a pórek, nakrájený na kostičky. Lehce zpěňte. Zalijte vývarem, provařte... více o Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme a necháme... více o Kynuté pletýnky - smažené
Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a... více o Česneková krkovička na houbách
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a promastíme olejem. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme.... více o Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách
Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké, jako ostatní suroviny.V misce si smícháme... více o Marinované špízy
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s kypřidlem, mleté mandle a mléko. Na... více o Bábovka s mandarinkami-velká
Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec si uděláme volské oči - na... více o Lovošská topinka
Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme mouku, špetku soli, rum a kvásek z droždí (v mléce s vanilkovým cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí).... více o Makové koblížky
Do horké vody dáme brambory necháme je tam 3-5 min. Poté nakrájíme na středně velké kousky a dáme do sáčku. Do sáčku uděláme pár dírek vidličkou. A... více o Brambory v mikrovlnce
Nejprve z másla a mouky připravíme světlejší jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme... více o Rajská omáčka, která se musí povést
Večer nasypeme vločky a rozinky do mísy, zalijeme mlékem do výše 1 cm nad vločky. Vložíme do lednice. Ráno vločky bez další úpravy konzumujeme. Vločky... více o Vločky k snídani
Pokrájené zelí dáme do kastrolu společně s jablky, cibulí, cukrem, octem, sádlem, solí a pepřem. Dobře promícháme, přilijeme vodu a přivedeme do varu.... více o Červené zelí II.
Nejdříve naklepeme, osolíme a opaprikujeme kuřecí prsíčka a dáme péct. Poté nakrájíme Bagety nebo rohlíky na kolečka a dáme do sáčku s trochou oleje a... více o Caesar salát jako z restaurace
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme mleté maso, osolíme a dobře osmahneme, můžeme zasypat hladkou... více o Boloňské špagety podle Evy
Brokolici rozeberu na růžičky a vložím do mikrotenového sáčku, který mírným pootočením uzavřu. Vložím do mikrovlnky asi na 2 minuty. Brokolice změkne,... více o Brokolice se žampiony
Avokádo podélně rozřízneme, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a rozmačkáme ji vidličkou. Jemně nakrájenou cibulku orestujeme, přidáme rozetřený... více o Avokádo zapečené se sýrem
Kysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, oreganem a česnekem Uvařené, vychladlé brambory nakrájíme na plátky a položíme jednu vrstvu do zapékací mísy... více o Brambory s kysanou smetanou
Nejdříve si dno podkovy obstřihnu na papír na pečení, dělám to tak, že ho tužkou obkreslím a vystřihnu. Stříhám trochu více, než je obrys tužkou. K... více o Ananasová podkova
Okurky a papriku nakrájíme podélně na řezy a rozdělíme do sklenic (vyjde to asi do 4 lahví). Do každé sklenic dáme větvičku kopru, několik koleček... více o Okurkové řezy s paprikou
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlejeme a dusíme do měkka. Umyté kroupy opražíme na oleji,... více o Sedlácké kroupy
Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou... více o Hovězí na houbách II.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 30... více o Linecké těsto pro začátečníky
Na oleji osmažíme krupici, zalijeme ji vývarem z masoxu a povaříme. Přidáme pokrájený a opraný pórek a vaříme asi 12 minut, potom vmícháme vejce... více o Pórková polévka s krupicí
Mouku osolíme a rozdrobíme v ní tuk. Zaděláme ledovou vodou na hustší těsto, vyválíme 2 placky velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu... více o Americký koláč II.
Pekáč jemně pomažeme olejem a klademe brambory nakrájené na kolečka tenčí, jakmile poklademe první vrstvou posypeme solí kari kořením a kmínem takhle... více o Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce
Plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v mouce - klasická příprava roštěnek. Dáme na... více o Zakryté hovězí plátky
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se... více o Vepřová játra na smetaně
Brambory nastrouháme, vše smícháme. Lžičkou tvarujeme kuličky, které smažíme ve fritovacím hrnci při 170 °C asi 5-7 minut.... více o Bramborové krokety II.
Na rozehřátém másle zpěníme mouku, sejmeme z plotny, přidáme vejce, polovinu jemně nastrouhaného sýra a za stálého míchání zvolna zahříváme, až se... více o Cibulová polévka se sýrem
Z mouky, vajec, mléka a špetky soli vypracujeme těsto. Mícháme tak dlouho, až se začnou tvořit vzduchové bublinky. Necháme 15 minut odpočinout. Hotové... více o Halušky
Fenykl, jablko a celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Prolijeme citronovou šťávou a olejem. Posypeme kořením a promícháme. Mísu... více o Fenyklový salát
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kousky. Přidáme lžíci škrobu, ušlehané vejce a dobře promícháme. Směs dáme na rozpálený olej a opékáme.... více o Kuře královny Kálí
Omyté brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme. Na sádle orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky a nasekaný česnek. Do této směsi... více o Šťouchané brambory
Listové těsto vyválíme na tenký plát a rádýlkem rozdělíme na čtverce podle velikosti jablek. Omytá jablka oloupeme, jádřince vykrojíme a do otvorů po... více o Jablka v županu
Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem, podélně rozkrojenými, natvrdo uvařenými... více o Španělské ptáčky