• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Problémy s omáčkou

Problémy s omáčkou

Problémy s omáčkou

Servírujete oblíbené omáčky v omáčníku, aby si každý nandal jen tolik, kolik sní? Pak se vám budou hodit následující praktické rady.

U omáčky nalité v omáčníku se často stane, že vychladne ještě dříve, než ji stačíme servírovat. V první řadě bychom ji proto měli do omáčníku přesunout až co nejkratší dobu před servírováním, i samotným přelitím se totiž snižuje její teplota. Abychom předešli tomu, že v chladném porcelánovém omáčníku rychle vychladne, omáčník nejprve zahřejeme v klasické nebo mikrovlnné troubě. Jestliže máme slavnostní porcelánové nádobí, musíme si dát pozor, aby na něm nebyl zlatý proužek. V takovém případě do mikrovlnné trouby přijít nesmí.

Dalším problémem, který často řešíme při servírování omáčky, je aby se na povrchu nevytvořil škraloup. Tomu můžeme předejít tak, že na povrch omáčky dáme kousek másla, které se rozpustí, zabrání jeho vytvoření a omáčku ještě více rozvoní.

Nejlepší recepty na 9 klasických českých omáček najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

120 minut
Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Hovězí kližku pokrájíme na kostky 4x4 -5x5 cm a dáme do misky nebo na talíř. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme do stejné misky nebo talíře... více o Maďarský guláš po našem

25 minut
Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Nakrájený chřest povařte minutu ve vroucí vodě a prudce ho zchlaďte. Maso osolte a opepřete, nakrájejte na kousky a na oleji je orestujte dozlatova.... více o Chřestová omeleta

60 minut
Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Maso omyjeme, osušíme a potřeme olejem a obalíme v koření. Necháme v uzavřené nádobě nejlépe přes noc v lednici. Pekáč si vymažeme sádlem. Maso jen... více o Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

30 minut
Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Listové těsto si rozválíme a vykrajujeme trojuhelníky. Doprostřed dáme trochu nuttely, nebo kousek čokolády. Zabalíme, dáme na plech, potřeme vajíčkem... více o Čokoládové croissanty z listového těsta

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Ovesné vločky namočíme asi na hodinu do mléka se špetkou soli, poté uvaříme na kaši, stačí jen velmi krátce. Mléka dáváme podle toho, jaké ovoce... více o Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Uvedené množství je na velký hluboký plech. Na dort s průměrem cca 25 cm stačí poloviční množství. Plech vyložíme pečícím papírem a z uvedených... více o Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

20 minut
Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Rozkrojíme avokádo, vyndáme pecku a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do mističky. Zakapeme citrónem a přidáme jogurt. Avokádo rozmačkáme tak,... více o Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Červenou řepu uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 1 hodinu). Po uvaření řepu oloupeme a pokrájíme na měsíčky nebo kostičky. Na trošce oleje osmažíme... více o Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

20 minut
Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Zeleninu osmažíme na tuku. Když je zelenina osmažená, přidáme mouku a dosvětla osmažíme. Do takto připravené jíšky pak přidáme vejce, mícháme, jakmile... více o Polévka z vaječné jíšky

5 minut
Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Do shakeru s ledem nalijeme 0,2 cl vodky, 0,2 Havana rumu, 0,2 teqily silver a 0,1 cl Curacaa blue. Pořádně protřepeme a nalejeme do cosmopolitan... více o Pangalaktický megacloumák

60 minut
Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na sníh. Do žloutků přidáme tvaroh a prášek na pečení a šlehačem důkladně vymícháme. Přidáme otruby, bylinky a... více o Bylinkový chléb (DUKAN)

80 minut
Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

1. Suroviny na tmavé těsto spojíme dohromady, uděláme tužší těsto. Dáme na chvíli do ledničky. 2. Než se těsto vychladí, vytvoříme si tvarohovou hmotu... více o Tvarohový koláč líné ženy

20 minut
Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

1. Troubu předehřejte na 180°C. Připravte si plech na muffiny a do každého důlku vložte papírový košíček. Pokud těsto dáte pouze do košíčků, tak se... více o Tvarohové muffiny

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Do mísy dáme mouky, kakao, kypřidlo, cukry a sůl, vše promícháme, přidáme smetanu, vlažné máslo a vejce, vymícháme hladké těsto a nakonec přidáme... více o Hruškové muffiny

40 minut
Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Opláchnuté plody rakytníku dejte do hrnce s cukrem a zalijte takovým množstvím vody, aby byly plody pod hladinou. Pomalu uveďte do varu a děrovanou... více o Tvaroh s rakytníkovým pyré

30 minut
Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kostičky i se slupkou. Cibuli nasekáme nadrobno. Žampiony nakrájíme na plátky. Na olivovém... více o Kuskus s mletým masem

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla v křehounké lístkující těsto... více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

35 minut
Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Cibuli a špek orestujeme dozlatova, přidáme krátce orestovat i protlak, vmícháme předvařené houby, pokrájenou papriku, česnek, cukr a zalijeme částí... více o Houbový guláš na špeku s paprikou

90 minut
Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Nejprve si necháme vzejít kvásek z vlažného mléka, cukru, trošky mouky a droždí. Poté přidáme majonézu, sůl, zbylou mouku a těsto propracujeme. Na... více o Slaný krokodýl z majonézového těsta

120 minut
Vařený hrách

Vařený hrách

Přebraný, propláchnutý hrách, předem namočíme (ideálně přes noc). Druhý den pokud hrách absorboval příliš vody dolejeme vodu tak, aby byl hrách plně... více o Vařený hrách

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Mladé cukety podélně rozřízneme, vnitřek vydlábneme a nasekáme. Rozpůlené cukety rozložíme řeznou stranou na plech vyložený pečícím papírem a dáme na... více o Plněné cukety s ementálem

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Tuňáka necháme okapat. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. V menším hrnci osmažíme na trošce oleje pokrájenou cibuli a celer pokrájený na plátky.... více o Těstoviny s tuňákem po boloňsku

15 minut
Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Rohlíky (nejlépe z druhého dne) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich dáme náplň. Pak rohlíky opět... více o Plněné rohlíky jako jednohubky

30 minut
Cibulačka s celerem

Cibulačka s celerem

Na másle orestujeme do zlatova nakrájenou na půlkolečka cibuli, přidáme na jemno nastruhaný celer, osmažíme. Po té zaprášíme moukou a zalijeme vodou.... více o Cibulačka s celerem

120 minut
Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Králíka osolíme, opepříme a na másle v troubě pečeme asi půl hodiny - podléváme. Pak maso potřeme hořčicí obložíme ho očištěnou a pokrájenou zeleninou... více o Králík v zelenině s hořčicí

15 minut
Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Okurku omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle, neloupeme. Pak vymačkáme šťávu, kterou vylijeme. Okurky musi byt sušší. Přidáme olivový olej, sůl,... více o Kretské tzatziky

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Mouku smícháme s perníkovým práškem do pečiva, přidáme prosetý moučkový cukr, změklý tuk, tekutý med, vejce a asi dvě lžíce mléka. Vypracujeme vláčné... více o Babiččin koláč

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Zakysané smetany smícháme s vanilkovými cukry. Smetany ke šlehání ušleháme a přidáme je k zakysaným. Lehce promícháme a přidáme piškoty. Vše smícháme.... více o Smetanový dortík

Čočka žravka

Čočka žravka

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli popřípadně najemno česnek, osmažíme do růžova, přidáme najemno pórek, restujeme, přidáme... více o Čočka žravka

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Mouku prosijeme s práškem do mísy, přidáme cukr a vejce, lískové ořechy překrojíme na polovinu, vlašáky pokud nejsou polámané tak na na 4 dílky,... více o Ořechový chlebíček

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Žloutky, máslo a cukr utřeme. Přidáme umleté oříšky a mléko. Ušleháme sníh z bílků. Střídavě přidáváme mouku (ve které máme již zamíchaný prášek do... více o Ořechová bábovka - ideální na beránka

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Uvaříme těstoviny. Podusíme špenát s nakrájenou cibulí a rozdrceným česnekem. Uvařené těstoviny smícháme s nakrájeným tofu, solí, event. bylinkami a... více o Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

45 minut
Tvarohová štola

Tvarohová štola

Zpracujeme v těsto, vyválíme vyšší plát, okraje na delších stranách přehneme přes sebe. Dáme na vymazaný plech a upečeme. Je to rychlé a výborné. U... více o Tvarohová štola

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Nastrouhat jablka, smíchat se skořicí, cukrem a rozinkami, vyválet z listového těsta 2 placky, peču v kulaté formě na dort o průměru 24 cm, na dno... více o Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do... více o Patizony zapečené s hermelínem

Tvarožník II.

Tvarožník II.

V míse smícháme všechny přísady na těsto, kterým obložíme stěny a dno dortové formy. Přísady na náplň dáme do mísy a umixujeme, vlijeme do formy... více o Tvarožník II.

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Dobře omyté brambory nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka. Slaninu rozškvaříme a opražíme na ní na kolečka nakrájenou cibuli. Do vymaštěného... více o Zámecké brambory

60 minut
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Na kostičky nakrájené rohlíky namočíme do masového vývaru, přidáme žloutky, sekané kopřivy nebo petrželku, majonézu utřený česnek, na kostičky... více o Velikonoční nádivka

Kakaovník

Kakaovník

Vše smícháme dohromady, vylejeme do vymazaného a vysypaného plechu a dáme péct. Upečený potřeme polevou a posypem kokosem. Dáme na chvilinku do... více o Kakaovník

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky (budou se pak opékat na pánvi, tak abyste se neupekli zaživa, nařezejte si je přiměřeně pozn. J.Werich) a pak vše... více o Babiččiny rarášky

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo Gelfix a dalších 500 g cukru a... více o Marmeláda z bezinek a jablek

60 minut
Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Do kastrolu dáme propláchnuté, vypeckované třešně, přidáme prolisovaný rybíz - na lisovacím mlýnku, nebo protřeme sítem, a 10 minut společně za... více o Třešňový džem s rybízem

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Salát natrháme nebo nakrájíme na sousta, tuňáka vidličkou rozmačkáme v misce (necháme i vlastní šťávu) a osolíme a opepříme. Půlku citrónu vymačkáme a... více o Tuňákový salát II.

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Omytá kolena dáme vařit (nejlépe do papiňáku) s vodou spolu s oloupanou cibulí, česnekem, kořením a solí. Křen smícháme se strouhaným jablkem, octem a... více o Ovarové koleno s jablkovým křenem

30 minut
Muffiny

Muffiny

Nejprve smícháme suché suroviny, poté přidáme vejce, mléko a tuk. Do hotového těsta pokrájíme kousky čokolády nebo přidáme rozinky či jablíčka s... více o Muffiny

20 minut
Gnocchi

Gnocchi

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme.Ochutíme solí, pepřem a... více o Gnocchi

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, zalijeme vývarem a rozmícháme na kaši. Cibuli nasekáme nahrubo. Spařená rajčata zbavíme semen a... více o Zapečená bramborová kaše

30 minut
Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Prosátou mouku, nastrouhaný sýr a rozehřátý tuk včetně sádla promícháme s paprikou a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme je na tenčí placku a rádýlkem... více o Sýrové tyčinky

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Rozkrájenou cibuli, zpěněnou na části tuku, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vývarem. Ochutíme pepřem a... více o Česneková omáčka

20 minut
Bramborové krokety

Bramborové krokety

Brambory omyjeme, uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout. Potom přidáme rozehřáté máslo, žloutky, strouhanku,... více o Bramborové krokety

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

124
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
120
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
80
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
74
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
69
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Na horách: Sexy Krejčíková, strašidlo Toulová i Pomeje s nebezpečným výstřihem

Módní policie z premiéry filmu Na horách: Sexy Krejčíková, strašidlo Toulová i Pomeje s nebezpečným výstřihem

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Už zítra v Blesku Magazín s prvním TV programem na celé svátky! Recepty Josefa Maršálka na cukroví

Už zítra v Blesku Magazín s prvním TV programem na celé svátky! Recepty Josefa Maršálka na cukroví

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Problémy s omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact