• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Ohřívané pomfrity

Ohřívané pomfrity

Ohřívané pomfrity

Hranolky jsou nejlepší čerstvě osmažené. Co ale dělat, když vám nějaké zbydou a vy je potřebujete ohřát? Vyzkoušejte následující tipy.

Na mikrovlnku rovnou zapomeňte! Hranolky by v ní zvlhly a výsledkem by byla gumová a nepoživatelná hmota. Pokud ovšem nemáte spotřebič vybavený crisp pánví.

Ohřát je můžete buď na rozpálené pánvi, nejlépe litinové, na kterou na hrst hranolků přidáte jen dvě lžičky oleje, pánev dobře rozpálíte, hranolky na dno narovnáte do jedné vrstvy, necháte je smažit asi 1 až 2 minuty, než je otočíte, necháte znovu minutu smažit a tak to udělejte ze všech stran. Osmažené hranolky pak přendejte na talíř vyložený papírovou kuchyňskou utěrkou a nechte do ní přebytečný tuk vsáknout.

Návod, jak připravit ty nejlepší domácí hranolky, najdete ZDE.

Větší množství hranolků je lepší ohřát v troubě. Zahřejte ji na 230 ° C, na pečící plech dejte hliníkovou fólií, která zabrání přilepení brambor na plech, hranolky na ní rovnoměrně rozložte do jedné vrstvy a dejte je do rozpálené trouby. Pečte je 2 až 3 minuty. Jakmile jsou horké a křupavé, vyndejte je a hned podávejte.

Pokud hranolky nechcete znovu ohřívat v tuku, udělejte to v páře nad hrncem. Zůstanou pak mnohem chutnější a nebudou tak mastné.

Recept na oblíbené fish & chips najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

10 minut
Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka orestujeme společně s najemno nasekanou cibulkou a česnekem na slunečnicovém... více o Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

60 minut
Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

V robotu vyšlehejte změklé máslo s vejci, špetkou soli a cukrem. Přidejte tvaroh a větší část mléka. Míchejte. Postupně přidávejte mouku, ještě když... více o Knedlíky s borůvkovým žahourem

20 minut
Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Uvařím vývar z masa, které použiju do polévky, nechám maso pořádně rozvařit, pak ho oberu a ještě nadrobno rozkrájím. Ve wok pánvi osmahnu veškerou... více o Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

45 minut
brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

1, Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak i rajče, papriku si nakrájíme na kostičky a cibuli na tenké proužky, pokud chceme,... více o brambory v alobalu se zakysanou smetanou

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Máslo s oběma druhy cukru rozpustíme ve vodní lázni a za občasného míchání necháme vychladnout. Pak do směsi přidáme salko a kokos, důkladně... více o Rafaelo se salkem

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Brambory a dýni pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nožem rozmáčknutý česnek, rozmarýn a tymián a uvaříme doměkka. Vodu pak slijeme,... více o Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Předvařený květák (brokolici) necháme okapat a vychladnout. Pa ho rozmačkáme šťouchadlem nebo vidličkou. Mléko s moukou, kypřidlem a žloutky... více o Brokolicové nebo květákové lívance

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Všechny ingredience smíchejte, až se vytvoří taková kašovitá hmota. Do ní naložte kuřecí maso (steaky, medailonky nebo třeba i křidýlka). Marinujte... více o Kuře v hořčičné kari marinádě

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole namočíme do studené vody na hodinu, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme a nasypeme do hotové omáčky. Omáčka: Na rozpuštěném másle s olejem a... více o Fazole v rajské omáčce s klobásou

60 minut
Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Z mouky, cukru a mléka uděláme kvásek a necháme ho asi 15 minut vzejít, poté ho smícháme se zbylými surovinami a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto... více o Francouzský máslový koláč Chinois

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými oky. Šťávu dle potřeby... více o Nepečený ostružinový dort

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

1/2 květáku a celou cibuli nastrouháme na struhadle s velkými oky. Přidáme vejce, otruby, sůl, pepř a důkladně promícháme. Na silně rozehřátou... více o Květákové placky (DUKAN)

30 minut
Domácí kulajda

Domácí kulajda

Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s vodou, osolíme. Přidáme nové koření, bobkový list, houby (i s nálevem) a dáme vařit.... více o Domácí kulajda

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme koření a zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme doměkka. Rozmixujeme. Směs... více o Orientální mrkvová polévka

60 minut
Slaný listový závin

Slaný listový závin

Nejprve si připravíme zmrazený špenát, já ho dávám na pánev, zakápnu troškou vody. Až se plně rozmrazí, vypnu. Nechám vychladnout, poté vymačkám vodu.... více o Slaný listový závin

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou, česnekem a dáme na dno vymazaného pekáče. Na maso dáme... více o Houbová staročeská pečínka s bramborem

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, ke které dáme osmažit pokrájenou slaninu, kostičky osoleného a opepřeného kuřete, přidáme nastrouhaný česnek,... více o Kuřecí směs v bramborové kaši

Peříčkový řez

Peříčkový řez

4 žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. V jiné nádobě si ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a do něho vmícháme žloutkovou pěnu.... více o Peříčkový řez

20 minut
Donuty

Donuty

V kastrolu ohřejte mléko. Přidejte cukr, vanilkový cukr (nebo vanilkovou esenci), sůl a máslo. Rozdrobte droždí, trochu je rozmíchejte a dejte do mísy... více o Donuty

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Žaludky řádně omyjeme a dáme vařit do studené vody. Až se začnou vařit, vodu slijeme a toto opakujeme ještě 2x. Pak dáme žaludky do hrnce a vaříme cca... více o Dršťková polévka z vepřových žaludků

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Na troše oleje necháme za stálého míchání rozpustit kvasnice. Přidáme k nim lžíci strouhanky a jedno vejce a za stálého míchání vytvoříme smaženici,... více o Kvasnicová polévka se zeleninou

75 minut
Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Plátky naklepejte a osolte (ne moc - slanina i Niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení. Alobal potřete olejem, aby se... více o Vepřové maso v alobalu

40 minut
Měsíční krajina

Měsíční krajina

Vyšleháme 4 celá vajíčka, přidáme moučkový cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme do trouby... více o Měsíční krajina

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer oloupeme, pokrájíme na plátky a uvaříme doměkka (nerozvařit!) v osolené vodě s citronovou šťávou. Pak scedíme a necháme vychladnout. Ze starších... více o Celer s uzeným masem - zapékaný

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Použít můžeme jakýkoliv, i zeleninový, bez masa. Zeleninu vařenou s masem buď v polévce necháme (pokrájenou) nebo... více o Vývar s rýžovými knedlíčky

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Cibuli, česnek, kečup, hořčici, pivo, sůl, pepř smícháme v hustou marinádu, do které vložíme žebírka a necháme přes noc marinovat. Pak žebírka... více o Pečená vepřová žebírka

30 minut
Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Drobně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova a zaprášíme troškou papriky. Přidáme maso nakrájené na kousky velikosti hrášku a zalijeme šťávou ze dvou... více o Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Těstoviny uvaříme dle návodu. V menším rendlíku uvaříme houby s menším množstvím vody, okořeníme kmínem. Vedle na pánvičce si na oleji osmažíme... více o Zapečené těstoviny co dům dal

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem. Jak změknou, dáme na kousky nakrájená játra, žaludky, srdíčka a pažitku. Osolíme, přidáme pepř, kmín... více o Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

45 minut
Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Bramboru nastrouháme na jemno, přidáme ostatní suroviny (mimo ŠKVARKŮ) a zpracujeme těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout, třeba dvě... více o Škvarkové placičky

15 minut
Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Dresing se dá uchovat v lednici delší dobu, nejlepší je druhý den, kdy se česnek uleží. Je možné dát pouze jogurt, nebo jen majonézu, ale já mám... více o Norský dresing na zeleninové saláty

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Celá vejce ušleháme spolu s cukrem. Do ušlehaného vmícháme zbytek přísad. Nalejeme do vymazané dortové formy a pečeme asi 20 min. na 180 °C. Vychladlý... více o Ořechový dort mojí babičky

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Celer očistíme, nakrájíme na kostičky nebo nudličky a uvaříme ve vývaru nebo osolené vodě téměř doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku,... více o Celerová polévka II.

30 minut
Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Z mléka, cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí ho smícháme s moukou, tukem, vejcem, solí a vypracujeme tužší těsto. Dáme na půl... více o Domácí rohlíčky

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky stejně tak i tyčinky a pórek. V pánvi wok rozehřejeme olej, dáme maso, osolíme a opékáme do růžova. Přidáme koření... více o Kuřecí mls

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Do velkého hrnce dáme olej, nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme oloupané a omyté... více o Fazolová polévka se zelím

10 minut
Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Šunku nakrájíme na malé kousky (prodává se i nakrájená šunka v balíčku, něco jako nastrouhaný sýr), cibuli najemno, přidáme jogurt a pomazánkové máslo... více o Šunková pomazánka - taťkova

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Namočíme si houby. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme vařit do vody. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nepropláchnuté zelí,... více o Poctivá zelňačka

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a... více o Domácí chléb III.

50 minut
Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Všechny suroviny dobře dohladka vymícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu s okrajem, poklademe okapanými meruňkami a zvolna upečeme. II.... více o Meruňkové kefírové řezy

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a pomažeme krémem, který uděláme svařením mléka a mouky na... více o Vynikající řezy Raffaelo

Žravé řezy

Žravé řezy

Těsto: žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve formě s vyšším okrajem,... více o Žravé řezy

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Na olej dáme zpěnit na kostička pokrájenou cibuli a pokrájený pórek. Do cibule přidáme na kostičky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme... více o Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Na vál prosijeme mouku, do které uděláme důlek. Do něho dáme změklé máslo, žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a vypracujeme těsto.... více o Linecké koláčky

55 minut
Dobrý perník

Dobrý perník

Vše smícháme v míse, těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v troubě předehřáté na 180°C, cca 40 min nebo dokud kontrolní špejle... více o Dobrý perník

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Vodu osolíme podravkou, opepříme a 10 minut v ní vaříme brokolici. Pak ji scedíme. Na rozehřátou pánev dáme lžíci hladké mouky. Když zrůžoví, přidáme... více o Brokolicová krémová polévka II.

Bramborové placky

Bramborové placky

Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme placky po... více o Bramborové placky

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Na rozpáleném oleji opečeme malé kousky krůtího masa, okořeníme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Zvlášť ušleháme vždy dvě... více o Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 1 1/4 hodiny. Občas podlijeme.... více o Vepřová pečeně se špenátem

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a opékáme je cca 10 minut. Mezitím okrájíme a opereme celer a... více o Zelenina v pánvi

Doporučujeme

40 minut
Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

87
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
79
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do…
61
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
48
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
46
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli

Zajímavé články

Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
AHA.cz Český slavík: Krajčo přišel v »županu«, Grossová přiznala rozchod

Český slavík: Krajčo přišel v »županu«, Grossová přiznala rozchod

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Zabiják s rošťáckým úsměvem: „Devadesátky by mě bavily!“ řekl Blesku mladý Dexter

Zabiják s rošťáckým úsměvem: „Devadesátky by mě bavily!“ řekl Blesku mladý Dexter

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Ohřívané pomfrity
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact