• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Obalte sýr

Obalte sýr

Obalte sýr

Smažák s hranolky nebo vařenými brambory a tatarkou je česká specialita, kterou miluje snad každý. I proto ho najdete na jídelním lístku téměř každé restaurace. Pokud si ho ale budete připravovat doma, bude se vám hodit pár praktických tipů, jak na to, aby samotný obsah strouhanky neskončil vyteklý na pánvičce.

Využijte trik, který používají profesionální kuchaři. Jednotlivé porce sýra dejte před obalováním asi na 15 - 20 minut do mrazáku. Nejenže se vám s ním potom bude lépe pracovat, ale zabráníte vytékání během smažení.

Důležitý je také silný trojobal, který roztékající se sýr udrží uvnitř. Proto sýry obalujte nadvakrát a to tak, že obalený kousek znovu namočíte do vajíčka a následně do strouhanky. Pokud nemáte rádi silnou vrstvu osmažené krusty, přimíchejte do strouhanky polohrubou mouku. Díky ní bude vrstva strouhanky tenká, ale zároveň pevná. A když místo celeho vajíčka našleháte na obalování jen samotný bílek, bude ještě pevnější.

A v neposlední řadě věnujte pozornost správnému smažení. Základem je dostatečné množství správného tuku, ať už je to sádlo, řepkový olej nebo ztužený tuk na smažení. Důležité je, aby hladina dosahovala nejlépe až do výšky smaženého sýra, tak se totiž okamžitě po vložení do horkého tuku trojobal "zatáhne" i na bocích, kde sýr nejčastěji vytéká. Pozor si dejte na dostatečnou teplotu, tuk by měl být rozpáleny, aby se sýr smažil prudce.

Co se jedlo za "totáče" a milujeme to i dnes? Recepty, které přežily pád komunismu, najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

30 minut
Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Všechny ingredience pořádně promíchejte, dejte do vakuově uzavíratelného sáčku a do něj vložte naporcované kuře nebo lososa tak, aby bylo maso obalené... více o Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

30 minut
Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Polovinu chia semínek, polovinu kokosového mléka, po lžíci vody a javorového sirupu a kakao smíchejte dohromady. Dno sklenic vyložte nakrájeným... více o Puding s chia semínky a pomerančem

25 minut
Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Do hrnce nalijte 420 ml vody, přidejte oloupané a na malé kostky pokrájené broskve i med. Nejprve 4 lžíce. Ovoce přiveďte k varu, snižte teplotu a 3... více o Broskvová limonáda s melounem

30 minut
Ruské vejce

Ruské vejce

Nejdříve si připravte salát. Brambory oloupejte a protlačte přes síťku, mrkev, celer, okurky a salám nakrájejte nadrobno, přidejte hrášek, majonézu,... více o Ruské vejce

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Základem receptu je vařená rýže a rozdrobený hrudkovitý tvaroh, který v misce společně promícháme zhruba v poměru 1:1. Další úprava je pouze na chuti... více o Tvarohová rýže

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, pak přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek. Pokud jsme se rozhodli použít uzeninu,... více o Rýže s vejci

25 minut
Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Rozehřejte troubu na 180°C. Brokolici rozeberte na růžičky a dejte na plech (může být vyložený pečícím papírem). Pokapejte 2 lžícemi oleje a posypte... více o Brokolice pečená s česnekem a citronem

15 minut
Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Ovocná vrstva: pokud budeme používat čerstvé ovoce, můžeme ho na dno sklenic (pohárů) dát celé drobné nebo pokrájené, případně zlehka rozmačkané a... více o Jahodový (ovocný) pohár

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Na trošce oleje si osmažíme na nudličky pokrájená očištěná játra. Po osmažení jater přidáme pokrájenou slaninu a půlměsíčky cibule a smažíme do... více o Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

40 minut
Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků. Brambory uvařte... více o Steak Chateaubriand

360 minut
Francouzská bageta

Francouzská bageta

Tradiční francouzská bageta je náročná na přípravu, co se času týká. Ovšem pokud chcete dosáhnout perfektního výsledku, nelze čas nijak ošidit.... více o Francouzská bageta

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Do vymazaného pekáčku naskládáme naklepané osolené a opepřené řízky, které posypeme pokrájenou česnekovou slaninou a plátky česneku. Vše zasypeme... více o Česnekové řízky na smetaně

20 minut
Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Zeleninu osmažíme na tuku. Když je zelenina osmažená, přidáme mouku a dosvětla osmažíme. Do takto připravené jíšky pak přidáme vejce, mícháme, jakmile... více o Polévka z vaječné jíšky

25 minut
Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a nastrouhaný česnek, vše ještě krátce osmažíme, vmícháme fazolky,... více o Brambory (těstoviny) s fazolkami

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Do mísy dáme jemně nastrouhané brambory, česnek, osolíme, přidáme vejce, drobně pokrájené starší housky nebo rohlíky a dobře pro mícháme. Necháme cca... více o Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Z hladké mouky, kypřidla, cukrů, kůry, pudinku, změklého másla, smetany a žloutku vypracujeme hladké, vláčné těsto, které rozdělíme na dva díly. Ty... více o Domácí jablečný závin (štrůdl)

15 minut
Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Dáme si vařit vodu na těstoviny a mezitim si nakrájíme susená rajcata (bývají nalozená v oleji) italskou sunku proscitutto a zacneme pozvolna delat na... více o Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

1. Nejprve si všechny ingredience připravíme: brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, párek (nebo dle chuti jinou uzeninu či maso) nakrájíme na malé... více o Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

60 minut
Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

* dáme vařit těstoviny dle návodu na balení * na 1 lžíci oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku (dozlatova) * k cibuli na pánev přidáme špenát,... více o Těstoviny se špenátem a masem

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Kýtu pokrájíme na větší špalíčky, špek dáme do mrazáku ztuhnout. Každý kus kýty protkneme jedním nebo dvěma klínky špeku. Maso osolíme, opepříme a... více o Dančí kýta na pivu

60 minut
Sushi s lososem

Sushi s lososem

Rýži důkladně propláchneme. Uvaříme ji 1:2 hrncích vody na mírném ohni asi 15 minut přikrytou pokličkou. Rýži klidně necháme trochu rozvařit. Občas... více o Sushi s lososem

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Větší a hlubší pekáč (cca 20 x 35 cm) vymažeme máslem a následně vyložíme pečícím papírem (výborně k nádobě přilne). Mrkev oloupeme a nastrouháme na... více o Mrkvový koláč BILLA

20 minut
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte... více o Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

120 minut
Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

1. Z prosáté mouky, změklého tuku a zakysané smetany vypracujeme vláčné těsto a necháme ho 1 -2 hodiny v chladnu odležet. 2. Těsto potom rozválíme na... více o Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

**Špecle:** Vejce si rozšleháme se špetkou soli, přidáme vodu, přisypáváme mouku a mícháme. Mouky přidáme tolik, aby nám vzniklo těstíčko husté tak,... více o Špecle se slaninou a žampiony

15 minut
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Předehřejte troubu na 240 °C. Jehněčí kýtu vložte do pekáče, pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem a dejte stranou. Jednotlivé... více o Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

120 minut
Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte několik hodin, případně... více o Hrachová polévka s domácími houstičkami

60 minut
Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Brambory oloupeme a nahrubo rozmačkáme. Přidáme je do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, rozdrobili do něj droždí se špetkou cukru a zalili... více o Bramborové placky pečené v kuse

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Pokrájené zelí dáme do kastrolu společně s jablky, cibulí, cukrem, octem, sádlem, solí a pepřem. Dobře promícháme, přilijeme vodu a přivedeme do varu.... více o Červené zelí II.

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve... více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Kousky tvarůžků smícháme s tatarskou omáčkou, cibulí, pepřem a paprikou. Dáváme na máslem namazaný chléb (moskevký, celorznný či žitný). Zdobíme např.... více o Tvarůžková pomazánka extra

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Ze všech ingrediencí uděláme drobenku, osvědčila se mi nejvíc na jablečný a meruňkový koláč, ale i kombinace s tvarohem je skvělá.... více o Drobenka na ovocný koláč

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Celý mák namočíme na 1 hodinu do hrnku s mlékem. Smícháme celozrnnou mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme podle chuti rozinky (nejlepší jsou... více o Maková bábovka - bez vajec

60 minut
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed poklademe špenátem a posypeme nahrubo... více o Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Kysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, oreganem a česnekem Uvařené, vychladlé brambory nakrájíme na plátky a položíme jednu vrstvu do zapékací mísy... více o Brambory s kysanou smetanou

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru... více o Staročeská svíčková bez masa

60 minut
Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno dáme vařit (já do papiňáku) s jednou střední cibulí, čtyřmi stroužky česneku, asi osmi zrnky nového koření a deseti pepři. Na nakrájené... více o Krůtí stehno trochu na divoko

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Srdíčka uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Cibuli nakrájíme najemno, na oleji usmažíme do měkka, zaprášíme... více o Srdíčka na smetaně

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Smícháme mouku, žloutky, mléko, osolíme, přidáme kostičky housky a najemno nakrájenou uzeninu a nakonec opatrně vmícháme sníh ze 2 bílků. Hrnky... více o Hrnkové knedlíky s uzeným

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Pečivo podélně rozřízneme a poklademe na vymaštěný pekáč, upečenou stranou dolů tak, aby byl pokrytý celý pekáč, trochu osolíme. Pomažeme kečupem a... více o Pizza chudobka

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo... více o Česnekové kapsy

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Studené uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli také nakrájíme na kolečka. Přidáme rozetřený česnek, sůl, olej, pepř a... více o Chorvatský bramborový salát z Dolače

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze zbylého česneku utřeného se... více o Nakládaný bůček

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Křehké těsto: všechny přísady dáme do misky a ručním hnětačem zpracujeme v hladké těsto. Těsto vložíme na hodinu do chladničky. Vyválíme na pomoučeném... více o Sýrové pečivo

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky. Na dno vymazaného pekáče poklademe brambory, kotlety... více o Kovářské kotlety

60 minut
Kapr na černo

Kapr na černo

Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky... více o Kapr na černo

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Omytý a oloupaný celer nakrájíme na plátky silné asi 4 mm, které povaříme ve 2 litrech osolené vody zhruba 5 minut. Hotové prolijeme studenou vodou a... více o Smažený celer se sýrem

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Těsto: utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a zabalený do fólie, jej uložíme asi na 30... více o Valentýnský dort

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Asi hodinu před servírováním očistíme a omyjeme jahody. Plody osušíme, otrháme okvětní lístky a rozpůlíme. Poté pokapeme jahody javorovým sirupem a... více o Jahodový pohár se šlehačkou

90 minut
Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule... více o Vepřové závitky na smetaně

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
14
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
13
Dresing z kysané smetany
Dresing z kysané smetany
13
Pečené brambory
Pečené brambory

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Hlavní hvězda nové komedie Na horách: Nechci se na sebe dívat!

Hlavní hvězda nové komedie Na horách: Nechci se na sebe dívat!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Obalte sýr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact