• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Obalte sýr

Obalte sýr

Obalte sýr

Smažák s hranolky nebo vařenými brambory a tatarkou je česká specialita, kterou miluje snad každý. I proto ho najdete na jídelním lístku téměř každé restaurace. Pokud si ho ale budete připravovat doma, bude se vám hodit pár praktických tipů, jak na to, aby samotný obsah strouhanky neskončil vyteklý na pánvičce.

Využijte trik, který používají profesionální kuchaři. Jednotlivé porce sýra dejte před obalováním asi na 15 - 20 minut do mrazáku. Nejenže se vám s ním potom bude lépe pracovat, ale zabráníte vytékání během smažení.

Důležitý je také silný trojobal, který roztékající se sýr udrží uvnitř. Proto sýry obalujte nadvakrát a to tak, že obalený kousek znovu namočíte do vajíčka a následně do strouhanky. Pokud nemáte rádi silnou vrstvu osmažené krusty, přimíchejte do strouhanky polohrubou mouku. Díky ní bude vrstva strouhanky tenká, ale zároveň pevná. A když místo celeho vajíčka našleháte na obalování jen samotný bílek, bude ještě pevnější.

A v neposlední řadě věnujte pozornost správnému smažení. Základem je dostatečné množství správného tuku, ať už je to sádlo, řepkový olej nebo ztužený tuk na smažení. Důležité je, aby hladina dosahovala nejlépe až do výšky smaženého sýra, tak se totiž okamžitě po vložení do horkého tuku trojobal "zatáhne" i na bocích, kde sýr nejčastěji vytéká. Pozor si dejte na dostatečnou teplotu, tuk by měl být rozpáleny, aby se sýr smažil prudce.

Co se jedlo za "totáče" a milujeme to i dnes? Recepty, které přežily pád komunismu, najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

20 minut
Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Na másle či na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, ke které přisypeme... více o Hráškový prívarok (přívarek)

40 minut
Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Mrkev nastrouháme do mísy, přidáme mleté ořechy, cukr, skořici, vanilkové aroma nebo čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti, vejce, olej,... více o Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

30 minut
Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

V hrnci na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a zázvor. Přidejte na malé kostičky nakrájenou dýni. Vmíchejte kari a ještě 1 minutu... více o Dýňový krém s kari

5 minut
Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

1) Vezmete si jednu velkou misku ,dáte do ní 3 hrnky hladké mouky přidejte do misky 1 vejce. 2)Míchejte misku z ingrediencemi a pomalu do ní lite 4... více o Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

50 minut
Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny... více o Dušená kapusta se slaninou

75 minut
Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Začneme tím, že dýni zbavíme měkkého prostředku a oloupeme ji. Nakrájíme ji na kostičky asi 25 x 25 mm a v hrnci je zalijeme studenou vodou. Vaříme,... více o Americký dýňový koláč

30 minut
Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Nejdříve si připravte náplně. Propláchněte Perfect Dish Spaghetti a nechte na sítku důkladně okapat. Nakrájejte okurku na dlouhé jemné proužky, omyjte... více o Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

5 minut
Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Uvedené ingredience smíchejte v malé misce, pořádně rozmíchejte a podávejte např. ke grilovanému masu, hranolkám, kroketám, mini-karbanátkům,...... více o Ochucené majonézy

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

V kastrůlku rozmícháme na mírném plameni za stálého míchání máslo s mlékem, cukrem, kakaem a pudinkovým práškem (plnější lžíce). Vše necháme krátce... více o Jednoduchá vařená poleva

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Brambory uvaříme, scedíme, necháme zchladnout, nastrouháme nebo rozšťoucháme, přidáme nastrouhanou Nivu, česnek, vejce, dle chuti osolíme a opepříme a... více o Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

40 minut
Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Nejprve si uděláme těsto smícháním 2 hrnků polohrubé mouky s práškem do pečiva, 2 vajec, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka a 1/4 cukru. Těsto vylijeme do... více o Vylepšené rafaello řezy

30 minut
Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Do mísy jsem dala vše tak, jak leželo či stálo na lince, kromě čokolády, tu jsem nejprve dala na minutku do hrnečku do mikrovlnky. Pak už stačilo vzít... více o Buchta z cizrny

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou a prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem a opět prošleháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z... více o Piškotový korpus - dvoupatrový dort

45 minut
Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhly několikrát propláchněte a zalijte vroucí vodou. Slijte a dejte do osolené vody vařit na 20 minut. Pak nechte dojít. Mrkev očistěte a... více o Jáhlové placičky s mrkví

35 minut
Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Jako první si nastavím teplotu trouby na 180 stupňů a položím si košíčky na muffiny na plech. Poté si nakrájím čokoládu na malé kousky, do mísy si... více o Muffiny s čokoládou

60 minut
Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku, cibuli a anglickou slaninu,... více o Krkovička po cigánsku

60 minut
Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Rozehřejte olej, přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, nechte ji zesklovatět. Přidejte očištěnou, nahrubo... více o Závin z listového těsta s červenou řepou

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme hrubě nastrouhanou dýni, rozpuštěné teplé máslo, aroma nebo citronovou kůru, mouku s kypřidlem a dobře... více o Dýňová bábovka - dvoubarevná

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec... více o Mrkvové lívanečky

45 minut
Cuketa na medu

Cuketa na medu

Oloupanou a očištěnou cuketu nakrájíme na kostky. Kostky vložíme do zapékací mísy, osolíme, pokapeme olejem a pečeme v troubě na 180° C asi 20 minut.... více o Cuketa na medu

30 minut
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a... více o Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Domácí snickers

Domácí snickers

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které rozválíme na plech (cca 20x25 cm) a pečeme při 160° asi 40 minut. Necháme vychladnout. Krém: Do hrnce dáme... více o Domácí snickers

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme do... více o "Jahoďák" - dort

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Máslo rozpustíme s olejem, přidáme pokrájený pórek na kolečka a osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli orestujeme a přilijeme vývar... více o Pórková omáčka

35 minut
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Rebarboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky. Maliny zbavte stopek a obojí promíchejte se sirupem a s 50 gramy cukru. Rozdělte do máslem... více o Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Uzené stehýnko si dáme uvařit doměkka, pak vyndáme, necháme zchladnout, sundáme kůži, maso obereme od kostí a pokrájíme na menší kousky. Vývar... více o Polévka z uzeného stehýnka

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Z mléka,cukru a pudinkového prášku si uvaříme pudink dle návodu. Můžeme přidat i kakao. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt, olej, Margot... více o Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do předehřáté trouby (cca 15 minut)... více o Jahodový dort - krémový

60 minut
Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet. Z vajec, piva,... více o Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, přidáme mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme a položíme na vymazaný a vysypaný plech.... více o Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Všechny suroviny smícháme a přidáme ke kuřecím křídlům či stehnům. Toto množství je zhruba na 5 stehýnek nebo 10 křidélek. Při grilování potíráme.... více o Jogurtová marináda na kuře

45 minut
Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Z mouky, másla, cukru, žloudků a citrónu zpracujeme těsto, které rychle a dobře propracujeme a dáme do ledničky odpočinout na min. 2 hodiny (ale je... více o Linecká velikonoční vejce II.

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a necháme je marinovat minimálně 1... více o Kuřecí řízek s hořčicí

30 minut
Kokosky II.

Kokosky II.

Všechny ingredience smícháme dohromady a nad horkou lázní mícháme asi 7 minut než nám směs zhoustne. Potom zhoustlou směs odstavíme a necháme... více o Kokosky II.

Domácí veka

Domácí veka

Nejdříve uděláme klasický kvásek, pak přidáme další - mouku, vodu, máslo, sůl a zamícháme a těsto vypracujeme, necháme kynout. Vykynuté těsto... více o Domácí veka

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Mléko nalijeme do hrnku a necháme odstát, aby mělo alespoň trochu pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru a žloutky do hladka, pak... více o Mramorová bábovka vláčná

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno položíme obě oplatky, posypeme... více o Rebarborový dort II.

45 minut
Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila. Až... více o Krémová květáková polévka

120 minut
Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Ze surovin zpracujeme těsto, které dáme min. na 1 hodinu do ledničky. Pak těsto rozdělíme na 6-7 dílů a z každého kousku vyválíme kolo, které... více o Rohlíčky bez cukru

60 minut
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed poklademe špenátem a posypeme nahrubo... více o Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

40 minut
Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Do větší mísy dáme tvaroh, jogurt, med nebo cukr a umícháme do jednolité hmoty. Přidáme na malé kousky pokrájené ovoce (kompotované nebo čerstvé) a... více o Bomba na letní vedra

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Omyté a oloupané cukety a brambory jemně nastrouháme a necháme chvíli odpočinout. Vymačkáme vodu a v míse promícháme se solí, kmínem, vejcem,... více o Cuketové chlupaté knedlíky

Meteník

Meteník

Vše kromě másla a česneku smícháme dohromady (cibuli nadrobno pokrájíme), mléko přidáme podle potřeby - může být i trochu méně nebo trochu víc. Dáme... více o Meteník

60 minut
Beránek piškotový

Beránek piškotový

Utřeme cukr, vanilkový cukr, 5 žloutků, 2 vejce, citronovou šťávu, přidáme sníh z 5 bílků a mouku. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme... více o Beránek piškotový

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu). Polovinu těsta rozválíme do... více o Jablkový koláč s pudinkem

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné... více o Šťáva z malin, jahod apod.

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Uvařenou,vychladlou čočku utřeme se změklým máslem, vmícháme drobně nakrájenou cibuli a dochutíme octem, solí a pepřem.... více o Čočková pomazánka

120 minut
Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme hovězí maso, gulášové koření a dusíme cca 10 min, pak přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, sojovou a... více o Masíčko po námořnicku

Boršč

Boršč

Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.... více o Boršč

120 minut
Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí... více o Domácí kysané zelí

Doporučujeme

40 minut
Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

61
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
61
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
49
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
48
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
42
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
AHA.cz Český slavík: Krajčo přišel v »županu«, Grossová přiznala rozchod

Český slavík: Krajčo přišel v »županu«, Grossová přiznala rozchod

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Zabiják s rošťáckým úsměvem: „Devadesátky by mě bavily!“ řekl Blesku mladý Dexter

Zabiják s rošťáckým úsměvem: „Devadesátky by mě bavily!“ řekl Blesku mladý Dexter

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Obalte sýr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact