• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Nejlepší dezert po pálivém jídle

Nejlepší dezert po pálivém jídle

Nejlepší dezert po pálivém jídle

Čekáte návštěvu a chystáte se oslnit je nějakým báječným thajským či indickým jídlem, která jsou známá tím, že jsou kořeněná a hodně ostrá? Pak se vám bude hodit tenhle jednoduchý tip.

Stačí nakoupit banány a hostům je po jídle naservírovat jako dezert. Třeba s miskou rozpuštěné čokolády. Tohle ovoce totiž báječně dokáže vyrovnat ostrou chuť jídla. Pálení v ústech po něm okamžitě přejde. I proto ho v asijských zemích, které si v pikantních pokrmech libují, obvykle najdete na prvním místě mezi nabízenými dezerty.

Banány také dokážou neutralizovat žaludeční kyseliny. Díky tomu přinesou úlevu od pálení žáhy a dalších žaludečních problémů. Kromě toho, že mají pozitivní vliv na žaludek, mají i velký obsah vlákniny, což velmi ocení vaše střeva. Dejte si ale pozor, aby banány byly dostatečně zralé!

Recept na poctivý domácí krtkův dort, na který nepotřebujete kupovanou směs z krabice, najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

40 minut
Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Syrový květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, kam přistrouháme i sýr s česnekem a starší rohlík. Do mísy přidáme drobně pokrájenou... více o Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

50 minut
Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Krkovici pokrájíme na 3 plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. V... více o Krkovice se zelím

50 minut
Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a houby zvolna duste, dokud se neodpaří tekutina, asi 5 minut. Část hub... více o Krémová houbová polévka

40 minut
Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

600 g mouky smícháme s celým balíčkem prášku do pečiva a lžičkou soli. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou. Ve třetí misce ohřejeme 200... více o Domácí (plněné) rohlíky

20 minut
Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Chléb z obou stran osmažte dozlatova na oleji. Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, přidejte tymián, bobkový list, zaprašte moukou, krátce... více o Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

30 minut
Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Tvaroh dohladka prošlehejte s vejci a vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva, nakonec nahrubo nastrouhané jablko. Uhněťte hladké těsto a nechte... více o Tvarohové koblížky s jablky

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Marmeládu připravíme buď čistě z meruněk nebo z broskví a nebo ji namícháme tak, jak je uvedeno v rozpisu ingrediencí. Pokrájené zralé ovoce dáme do... více o Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Pro jednoho "Pepana": Na pánvi osmažíme dozlatova pokrájené špekáčky. Olej není třeba, kvalitní špekáčky pustí tuku dost. Ke špekáčkům přidáme krátce... více o Pepanovy buřty k pivu

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Do mísy nastrouháme Margotku na hrubém struhadle. Přidáme vejce, smetanu, olej, cukr a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme, nalijeme do... více o Buchta Margot "píchaná"

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno pekáčku, posypeme pokrájenou očištěnou brokolicí, nasekaným česnekem, pokrájenou... více o Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené houby, které za občasného promíchání smažíme na středním plameni.... více o Houbovo-smetanové špecle

20 minut
Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Z jednoho dobře očištěného citronu nastrouháme na jemném struhadle kůru (pouze žlutou část!) a z citrónů vymačkáme šťávu. Šťávy bychom měli mít 140 -... více o Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Masovou konzervu dáme do misky, vidličkou rozmačkáme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, okurky (kápii), nastrouhaný česnek (jemně) a vejce (hrubě),... více o Pomazánka z "vepřovky"

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme... více o Zelný salát z kysaného zelí

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Kokos smícháme s vejcem a salkem, trochu si můžeme nechat třeba do čaje nebo kávy. Máslo s čokoládu společně rozpustíme ve vodní lázni nebo v... více o Čokoládový koláč "kokoska"

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Nakrájenou cibulku orestujeme dozlatova na sádle, na ni dáme zatáhnout na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, papriku, koření na... více o Kančí gulášek od Veru

60 minut
Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Hlívu očistíme, pokrájíme a propláchneme. Nakrájíme cibuli, na oleji zpěníme, přidáme gulášové koření, osolíme, promícháme, přidáme houby, zalijeme... více o Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Čočku přebereme a namočíme alespoň 2 hodiny do studené vody. Pak k ní přidáme bobkové listy, nové koření a masox, podle potřeby ještě přilijeme vodu,... více o Pikantní salát s čočkou

30 minut
Treska v krustě

Treska v krustě

Tresku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dáme na 5 minut do trouby pod gril. Mezitím si chleba nakrájíme na kostičky, hodíme ho do kuchyňského... více o Treska v krustě

35 minut
Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Rozehřejeme dva vařiče, nachystáme dva kastrólky a do každého přilijeme litr vody. V jednom budeme vařit rýži a v druhém sójové kostky, do kterého... více o Sójové kostky na kari

40 minut
Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji v kastrolu krátce, asi 5 minut, orestujte nakrájenou... více o Krůtí guláš s těstovinami

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně... více o Uruguayský hovězí rib-eye steak

15 minut
Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Vše dáme do mísy a šleháme do husté pěny (cca 10-12 minut).... více o Sníh na perníčky

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Čočku namočíme do studené vody na 2 hodiny nabobtnat, pak společně s oloupanou mrkví uvaříme v osolené vodě s tymiánem a rozmarýnem doměkka (mrkev... více o Čočka netradičně

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Ledový salát natrháme na kousky, ředkvičky nakrájíme na plátky. Přidáme půlky vajíček, šunku srolujeme do kornoutů. Toastový chléb rozkrájíme na malé... více o Ledový salát s krutony

30 minut
Moravská kapsička

Moravská kapsička

Kotlety nařízneme ke kosti, tak aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy,... více o Moravská kapsička

2 minut
Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Umletou směs mas dejte do mísy k pokrájené žemli, namočené v mléce a rozmělněné. Přidejte olej, vejce, sůl a koření a začněte vypracovávat vláčnou... více o Plněná sekaná pečeně II.

30 minut
Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, jedním vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a pudinkovým práškem dohladka. Višně scedíme a vypeckujeme. Těsto... více o Tvarohovo-višňový závin

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Rýži si uvaříme dle návodu a necháme okapat. Na oleji si orestujeme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, kterou pak smícháme s pokrájenou slaninou a... více o Rýže se zelím a mletým masem

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Nejprve z másla a mouky připravíme světlejší jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme... více o Rajská omáčka, která se musí povést

15 minut
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Jakmile začne vařit, vsypeme těstoviny a vaříme je podle času, uvedeném na sáčku. Mezitím na plochý talířek... více o Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka oloupeme a vykrojíme z nich jádřince. Otvory naplníme směsí drcených ořechů, vanilkového a skořicového cukru a rozpuštěného másla. Listové... více o Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Vše dáme do domácí pekárny. Pečeme na programu TOAST, barva světlá. Pekl jsem tento zemplínský koláč na domácí pekárně ETA harmony.... více o Zemplínský koláč

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hod. odpočinout v lednici. Z... více o Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný česnek,... více o Zapečené brambory se šlehačkou

30 minut
Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Smícháme vločky, semínka, nakrájenou cibuli a česnek s kořením a solí. Přidáme zhruba tolik vody kolik jsme dali vloček. Necháme cca 20 minut odstát ... více o Sekaná z ovesných vloček

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Nahrubo nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme tuhé těsto. Pokud lepí, přidáme mouku. Toto těsto můžeme využít na několik... více o Univerzální bramborové těsto

Medovník V.

Medovník V.

Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme cukr, lžíci medu, rozkvedlané vejce a zahřejeme. Odstavíme a přidáme lžičku jedlé sody. Hmota nám trošku zpění a... více o Medovník V.

60 minut
Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Větší porce kapra nasolíme, opepříme asi 1 hod. předem. Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady, polovinou marinády zalijeme kapra, druhou... více o Kapr v marinádě

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Vepřovou panenku nakrájíme na plátečky, jemně naklepeme, osolíme. Z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí. Dáme nejdřív nenamazanou stranou zprudka... více o Nejjednodušší panenka

45 minut
Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Ze všech surovin na přípravu těsta vypracujeme těsto a rozdělíme na dva díly, které vyválíme na dvě přibližně stejné placky. Na vymaštěný plech dáme... více o Řezy s rebarborou

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou,... více o Svíčková z kuřete

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Borůvky vložíme do malého hrnce, přidáme vodu a krystalový cukr. Ohříváme dokud se cukr nerozpustí. Přihodíme maliny a jahody nakrájené na plátky,... více o Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Kvalitní zelená rajčata nakrájíme na plátky. Půlku cukru s troškou vody rozvaříme, přidáme ocet a do vroucího roztoku vkládáme po částech rajčata.... více o Zelená rajčata

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Očištěnou kapustu uvaříme téměř do měkka ve slané vodě. Potom ji drobně pokrájíme. Mezitím si uvaříme rýži. Na másle zpěníme pokrájenou cibulku a... více o Zapékaná kapusta s rýží

Paprikový salát

Paprikový salát

Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semeníků a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém oleji nudličky paprik za častého míchání asi 4 minut dusíme doměkka... více o Paprikový salát

20 minut
Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se... více o Rybízová bublanina s krémem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Smícháme mouku a 1/2 lžičky soli. Do teplého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a s olejem, vejcem a moukou uhněteme hladké těsto. Přikryjeme... více o Bramborová pizza s dvojím sýrem

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum. Do 100 ml teplého mléka,... více o Rumové koblihy

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Listové těsto rozkrájíme na 8 stejných dílů. Na pomoučeném vále každý z dílů rozválíme na obdélník o síle asi 2 mm. Pórek (zelenou část) dobře omyjeme... více o Párky v listovém těstě

Doporučujeme

40 minut
Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

64
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
47
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
45
Císařský trhanec
Císařský trhanec
40
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
39
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
AHA.cz Český slavík: Krajčo přišel v »županu«, Grossová přiznala rozchod

Český slavík: Krajčo přišel v »županu«, Grossová přiznala rozchod

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Zabiják s rošťáckým úsměvem: „Devadesátky by mě bavily!“ řekl Blesku mladý Dexter

Zabiják s rošťáckým úsměvem: „Devadesátky by mě bavily!“ řekl Blesku mladý Dexter

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Nejlepší dezert po pálivém jídle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact