• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Křupavé pečené kuře

Křupavé pečené kuře

Křupavé pečené kuře

Kdo by nemiloval dozlatova vypečené kuřátko s nádherně křupavou kůžičkou. Jak jí ale docílit?

Když chcete mít kuře nebo jinou drůbež, například husu nebo kachnu krásně křupavou, potírejte ji během pečení černým pivem. Nejenže budou velmi chutné, ale budou mít i krásnou barvu. Tento trik uplatníte i u mražené drůbeže.

Smažené kuře jako z fast foodu: Tohle musíte zkusit! recept najdete ZDE.

Pokud máte doma sádlo, osušené kuře rovnoměrně celé potřete asi dvěma lžícemi, jednu lžíci použijte i do břišní dutiny, a dejte ho péci. Před finálním dopečením ho pak potřete máslem a na chvilku ještě vraťte do trouby, vytvoří se vám na něm nádherně křupavá kůžička.

Další možností je upéct kuře na soli. Nebojte, přesolené nebude! Do pekáčku rovnoměrně rozprostřete 1 - 2 kila soli, vrstva byla měla být aspoň 1,5 centimetru vysoká. Omyté, osušené a okořeněné kuře položte do pekáčku prsíčky dolů. Mezitím si předehřejte troubu na 210 °C. Kůžičku propíchejte, aby měl všechen přebytečný tuk možnost vytéct. Připravené kuře vložte do rozpálené trouby a pečte ho asi 70 až 90 minut.

Další triky, díky kterým bude pečené kuře šťavnaté a na povrchu křupavé, najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

30 minut
Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Polovinu chia semínek, polovinu kokosového mléka, po lžíci vody a javorového sirupu a kakao smíchejte dohromady. Dno sklenic vyložte nakrájeným... více o Puding s chia semínky a pomerančem

140 minut
Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Maso očistěte, pokrájejte na kostky o velikosti sousta, osolte a opepřete. Cibuli nesekejte na jemno a restujte na 100 gramů másla do tmavě zlatavé... více o Kančí guláš s bramborami

50 minut
Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme,... více o Kuřecí steak ze stehna ala čína

100 minut
Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Mouku se špetkou soli a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, který... více o Kynuté buchty z remosky

30 minut
Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Květák (brokolici) rozebereme na růžičky, ze kterých odstraníme co nejvíce košťálu, které krátce (dle velikosti růžiček) povaříme v osolené vodě cca 1... více o Grilovaný květák (brokolice)

20 minut
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na... více o Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

30 minut
Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dozlatova. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a za občasného promíchání smažíme do jejich povadnutí... více o Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

60 minut
Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, a skořicí. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta... více o Velikonoční muffiny

80 minut
Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Utřeme do hladka změklé máslo a cukry, poté přidáme vajíčko a opět zamícháme. Do malé nádobky dáme sůl se sodou a rozpustíme v cca 5ml horké vody.... více o Čokoládové cookies

5 minut
Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Nejprve rozmixujte v mixéru na jemno, pak přidejte bazalku, avokádo, česnek a olej a rozmixujte do hladka. Pokud necíllíte dosáhnout veganského... více o Avokádovo-bazalkové pesto

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Brambory nasypeme do jemně vymazaného pekáčku (máslo nebo olej), přidáme na větší kousky pokrájenou mrkev, pokrájený pórek a česnek a promícháme.... více o Kuře (nejen) na bramborách

Chřest na másle

Chřest na másle

Bílý chřest oloupeme, svážeme kuchyňskou nití a ponoříme ho nastojato do vody, aby špičky koukaly z vody a byly pak křupavé. Když je chřest měkký ... více o Chřest na másle

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme... více o Zelný salát z kysaného zelí

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Těsto - rozetřeme cukr s vajíčky, postupně přidáme mouku, kypřící prášek, olej, med a vanilkový cukr, promícháme a nalejeme na plech s pečícím papírem... více o Rychlá ovocná buchta - koláč

90 minut
Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1... více o Spaghetti con polpettini

Filety po italsku

Filety po italsku

Filety okořeníme, osolíme a jemně zaprášíme moukou. Na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme filet z jedné strany dozlatova, pak otočíme a... více o Filety po italsku

40 minut
Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Cukr, van.cukr, skořici, celá vejce a olej vyšlehat do husté pěny. Přišlehat mouku s práškem do pečiva a nakonec vařečkou vmíchat dýni a semínka.... více o Dýňový koláč famózní

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4-5 cm dlouhé banánky, které klademe na... více o Ořechové banánky

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto... více o Kakaové řezy s krémem

40 minut
Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Nejdříve dáme uvvařit nudle do vroucí vody. Poté si na oleji osmažíme cibulku a přidáme na kostičky nakrájené kuř.maso a nakrájené žampiony. Lehce... více o Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8... více o Houstičky z domácí pekárny

30 minut
Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Zatímco se vaří těstoviny, dáme tenké plátky česneku s píniovými oříšky zahřát (ne smažit) na pánvičku, přidáme nakrájené sušené rajčata. Po chvíli... více o Těstoviny s kozím sýrem

Špenátovka

Špenátovka

Špenát necháme rozmrazit, přebytečnou vodu odlijeme. Na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme špenát a rozetřený česnek.... více o Špenátovka

70 minut
Karamelový krém

Karamelový krém

1. Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr... více o Karamelový krém

30 minut
Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Všechny ingredience dobře promícháme a tvoříme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném tuku zprudka, aby byly křupavé.... více o Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Některým lidem se může zdát příprava řízků tak jednoduchá a jasná, že jeho recept je zbytečné zveřejňovat či rozvádět, věřte ovšem, že řízek není jako... více o "Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme mleté maso, osolíme a dobře osmahneme, můžeme zasypat hladkou... více o Boloňské špagety podle Evy

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve... více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Rozemeleme sušenky, přidáme sušené mléko, vodu, cukr a změklé máslo. Dáme do lednice asi na hodinu ztuhnout. Pak tvoříme kuličky, dovnitř dáme... více o Koule Raffaelo

Čínská rýže

Čínská rýže

Rýži proplachujeme studenou vodou tak dlouho, až je voda čirá. Nejlepší způsob asi je, dát ryži do většího sítka nebo cedníku s malými otvory a to pak... více o Čínská rýže

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Cherry rajčátka překrájíme napůl, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, plátkový sýr, Lučinu, Balkánský sýr a papriky. Osolíme, opepříme. Pokud nejsou... více o Lehký letní salát

60 minut
Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat,... více o Velikonoční perníčky - hned měkké

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky... více o Řecké biftečky z mletého masa

Pomazánka z Romadúru II.

Pomazánka z Romadúru II.

Romadúr rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo a žloutek, utřeme na hladký krém, mícháme najemno nakrájenou cibuli, jogurt a hořčici, dáme zchladit.... více o Pomazánka z Romadúru II.

25 minut
Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Kuřecí maso nakrájíme a dáme na rozpálený olej, zmírníme a pod pokličkou necháme "zbělet", občas promícháme, přidáme jablko (oloupané, bez jadřince,... více o Kuřecí směs Indie

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Kremrole upečeme, jak je popsáno v receptu Kremrole se šlehačkou. Naplníme je bílkovým sněhem, případně lehounce pocukrujeme. Náplň: šleháme bílky se... více o Klasické kremrole

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. K hotové cibuli přilejeme zeleninový vývar, přidáme tavený sýr a dobře promícháme, aby se... více o Česnekovo-sýrová krémová polévka

60 minut
Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Na kvásek rozpustíme ve vlažném mléce rozdrobené droždí a 1 lžičku cukru. Přikryté necháme asi 10 minut kynout. Do mísy dáme mouku, 180 g másla, sůl,... více o Klasická vánoční štóla

40 minut
Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby.... více o Vepřové ragú z mletého masa

15 minut
Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme. Podáváme s... více o Pomazánka z cizrny

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné... více o Šťáva z malin, jahod apod.

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Tence vyválíme listové těsto (asi 2 mm) a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 8x8 cm a na každý dáme lžíci náplně. Těsto přeložíme a okraje dobře... více o Listové taštičky plněné mletým masem

60 minut
Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Na sádle zpěníme cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme pivem a dusíme s pepřem a kmínem. Nakonec necháme vydusit šťávu,... více o Vepřové maso na kmínu a pivu

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Šlehačku ušleháme a vmícháme zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Potom vmícháme piškoty. Dortovou formu vymažeme a vysypeme kokosem. Do formy vlijeme... více o Piškotový nepečený dort

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a... více o Boubínské bramboráčky

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Med šleháme se žloutky, přidáme strouhané studené brambory, kůru z citronu, ušlehaný sníh z bílků a polovinu ořechů. Těsto vtlačíme do formy, posypeme... více o Ořechový koláč bez mouky

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Kuřata omyjeme, osušíme a vložíme do velké zapékací formy. Předehřejeme troubu na 200 °C. Směs koření promícháme s olejem a potřeme jí kuřata. Pečeme... více o Kuře na citronech

10 minut
Malinový koktejl

Malinový koktejl

Do mixéru vsypeme opáchnuté maliny (4 lžíce necháme na ozdobu), přidáme cukr, bílek, zalijeme vychlazeným mlékem a mixujeme, až se vytvoří lehká pěna.... více o Malinový koktejl

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Nacháme rozmrazit hrášek. Očistíme fazolky, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 5 minut blanšírujeme. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky.... více o Víkendová omeleta

15 minut
Plněný hermelín

Plněný hermelín

Nivu nastrouháme na jemné nudličky, rozmícháme s jogurtem, drobně posekanou petrželkou a opepříme. Kolečka hermelínu vodorovně rozřízneme na dvě... více o Plněný hermelín

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

172
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele
166
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
161
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
109
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
100
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Na horách: Sexy Krejčíková, strašidlo Toulová i Pomeje s nebezpečným výstřihem

Módní policie z premiéry filmu Na horách: Sexy Krejčíková, strašidlo Toulová i Pomeje s nebezpečným výstřihem

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Už zítra v Blesku Magazín s prvním TV programem na celé svátky! Recepty Josefa Maršálka na cukroví

Už zítra v Blesku Magazín s prvním TV programem na celé svátky! Recepty Josefa Maršálka na cukroví

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Křupavé pečené kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact