• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Křehké polévkové maso

Křehké polévkové maso

Křehké polévkové maso

Není nad chutnou polévku ze silného a voňavého vývaru a spousty hovězího, které pak ještě využijete například do omáčky. Jak však docílit toho, že maso nebude tuhé, houževnaté, jakoby vysušené a téměř bez chuti, ale křehké a šťavnaté? Vyzkoušejte tenhle trik.

Polévkové maso bude křehké a šťavnaté pokud do vody, v níž se maso vaří, přilijete trochu vínovice nebo koňaku. Pokud nechcete použít alkohol, přidejte do vroucího vývaru několik plátků citronu. Pokud máte tvrdou vodu, přidejte do ní špetku jedlé sody.

Návod na poctivý domácí vývar, jak ho připravují šéfkuchaři, najdete ZDE.

V případě, že chcete maso následně použít do omáčky, nedávejte ho spolu se zeleninou do vody studené, ale až do teplé, nebo dokonce vroucí, díky které se na povrchu rychle zatáhne a jeho chuť se všechna nevyluhuje do vývaru.

Neméně důležité je ale také zvolit správné maso, tedy takové, které obsahuje nějaký ten tuk, případně i klihovatý proužek.

Na křehkost masa má vliv i to, jak polévku vaříte. Nikdy ne zprudka, vývar nechte jen pozvolna probublávat, přibližně asi tři hodinky.

Máte rádi asijskou kuchyni? Vyzkoušejte silné a vydatné Pho! Recept najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

3 minut
Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Oloupeme si kiwi a nakrájíme ho na kostičky.Banán také oloupeme a nakrájíme ho (nemusí být na malé kousky).Přidáme 2 čajové lžíce medu.Všechno dáme do... více o Smothie-Kiwi a banán

20 minut
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na... více o Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

80 minut
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom... více o Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

15 minut
Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Dáme vařit vodu na Gnocchi a uvaříme je dle návodu. Na troše olivového necháme cibuli zesklovatět, pak přidáme slaninu nakrájenou na drobné kousky a... více o Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

45 minut
Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Brambory a pastinák očistěte a nakrájejte na kostičky. Uvařte v osolené vodě do poloměkka a sceďte. V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm krupici.... více o Pórková polévka se slaninou I.

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem... více o Kompot z hroznového vína

60 minut
Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Tenhle recept je nejlepší zábava pro děti! Sama jsem to dělala se segrama a hodně sme se nasmály :D Jen jediná nevýhoda je, že ta příprava trvá... více o Chobotničky ze špaget

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Žampiony pokrájíme podle toho, jak je máme velké: na půlky, čtvrtky nebo měsíčky. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájené... více o Jednoduchá žampionová směs

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Na trošce oleje osmažíme větší pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené krůtí maso a smažíme do zlatova. Pak... více o Bylinkový krůtí guláš se žampiony

35 minut
Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Kuřecí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky. Na oleji lehce osmahneme cibuli dozlatova a... více o Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

20 minut
Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

1. Očistíme žampiony a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Rozpálíme pánev s olejem, naskládáme na ni žampiony a lehce posypeme grilovacím kořením.... více o Úterní salát s rukolou

45 minut
Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Vařené brambory, řepu a vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibuli a okurku také, ale najemno a přidáme do mísy. Přidáme hořčici a majolku ... více o Bramborový salát s řepou

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Do mísy nasypeme mouku, sůl, vanilkový cukr, vše promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem,... více o Šneci nejen s tvarohem

60 minut
Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na sníh. Do žloutků přidáme tvaroh a prášek na pečení a šlehačem důkladně vymícháme. Přidáme otruby, bylinky a... více o Bylinkový chléb (DUKAN)

20 minut
Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Pokrájenou cibuli se slaninou necháme orestovat na malém množství oleje. Přidáme na kostky pokrájenou cuketu a restujeme za občasného zamíchání do té... více o Cuketa snadno, rychle a chutně

60 minut
Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

1) Do vlažné vody si rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a necháme vzejít (zhruba 15 minut). 2) Přidáme mouku se solí, olej a vykynutý kvásek. 3) Těsto... více o Pizza Quattro Formaggi

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou: Bílky vyšleháme se solí na tuhý sníh, do kterého zlehka... více o "Pěnové" koláčky z listového těsta

60 minut
Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Troubu předehřejte na 200 °C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho,... více o Malinové profiterolky

30 minut
Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu, do hrnce si dáme spěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek, malinko osolíme, opepříme a... více o Rychlé fazolové lečo

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku a dobře promícháme, nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na pečící papír... více o Kokosovo-medová roláda

90 minut
Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“

Chléb

Chléb

Pokud budeme těsto dělat v domácí pekárně - suroviny do ní dáme nejprve tekuté a pak přidáme zbytek. Navolíme program TĚSTO a necháme pracovat. Když... více o Chléb

30 minut
Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Cibuli i česnek nakrájíme najemno, kuřecí maso a cuketu na nudličky. Na pánvi rozpálíme 1-2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a mícháme, než... více o Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Maliny dáme krátce povařit s troškou vody a poté je přes jemné sítko(cedník) propasírujeme. Tekutinu nalijeme do odměrky a popřípadě dolijeme vodou do... více o Nepečený malinový dort do misky

40 minut
Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Pohanku zalijeme horkou vodou, slijeme ji, a opět zalijeme horkou vodou. Zakryjeme, zabalíme do peřin (deky) a necháme 30 minut zabalené. Na trošce... více o Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Zeleninu očistíme (cuketa se škrábat nemusí) a syrovou nastrouhíme. Dobře vyždímáme šťávu, kterou zelenina pustí. K zelenině přidáme zbylé ingredience... více o Zeleninové placičky II.

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Den předem uvaříme Salko 1-1 1/2 hodiny. Žloutky + cukr + vodu vymícháme do pěny, ořechy, strouhanku, mouku a prášek do pečiva smícháme a po trošce... více o Karamelové řezy od Gizky

45 minut
Margotkové řezy

Margotkové řezy

Margotky nastrouháme (já strouhám na jemno), přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva - dobře promícháme. Pak přidáme vejce, mléko a... více o Margotkové řezy

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Nakrájíme česnek na drobno, cibuli na kroužky, nivu a rajčata na plátky. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme plátky rajčat, opepříme je a... více o Volská oka speciál

Americká pizza

Americká pizza

Do mouky přidáme vodu, droždí, sůl a olej a zaděláme těsto. Rozděláme ho na plech pomocí rukou namazaných olejem. Nejlíp od kraje ke kraji, aby těsto... více o Americká pizza

15 minut
Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Uvařená vajíčka rozšleháme s majonézou (šlehám v robotu), přidáme sůl a pepř. Do vzniklé pěny přidám na jemno nasekanou jarní cibulku a na jemno... více o Jarní vajíčková pomazánka

60 minut
Selská směs

Selská směs

Na olej dáme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme smažit. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a... více o Selská směs

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a pomažeme krémem, který uděláme svařením mléka a mouky na... více o Vynikající řezy Raffaelo

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Žloutky ušleháme s krystalovým cukrem, přidáme 10 lžic vody a 10 lžic oleje, prášek do pečiva a hladkou mouku. Postupně zamícháme ušlehaný sníh.... více o Ovocný koláč III.

60 minut
Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Na vále zpracujeme těsto I. a vtlačíme ho do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. V míse utřeme všechny suroviny na těsto II. a navršíme ho... více o Tříbarevný koláč II.

60 minut
Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat,... více o Hned měkké vánoční perníčky

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Těsto zpracujeme na vále, rozválíme asi na 3 mm a vykrajujeme kolečka. Opět doporučuji vyválet mezi dvěma foliemi. Upečená kolečka naplníme. Náplň: do... více o Čokoládová kolečka

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Drobně nakrájené brambory uvaříme v 1 litru osolené vody. Z másla a mouky uvěláme světlou jíšku, zalijeme vývarem z brambor, přidáme jemně ustrouhanou... více o Mrkvová polévka s bramborem

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a ihned smažíme lívance.... více o Kefírové lívance

30 minut
Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky 3 až 4 cm. dlouhé. Do teplé vody (asi 1 litr) přidáme sůl, cukr, třetinu másla a kousky chřestu. Vaříme asi 10... více o Chřestový krém - polévka

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, vyndáme na talíř a na olej vložíme sýr nivu, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Až se sýr... více o Kuřecí nudličky na nivě

Americký koláč

Americký koláč

Vše smícháme v míse, nalijeme na vymazaný, nejlépe kokosem vysypaný pekáč a upečeme. Můžeme polít čokoládovou polevou.... více o Americký koláč

Marinované steaky

Marinované steaky

Maso nakrájíme na vysoké steaky (alespoň 2,5 cm). Smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso... více o Marinované steaky

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový kompot a pečeme pod poklicí ... více o Kuřecí čtvrtky po pražsku

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Zelí opláchneme, odstraníme vnější listy a vyřízneme košťál. Poté je osušíme, najemno nakrouháme a krátce povaříme v osolené vroucí vodě. Papriky... více o Salát z červeného zelí

15 minut
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Tuňáka vidličkou rozmačkáme a rozetřeme s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a majolku. Bramboru oloupeme a nastrouháme, vejce nasekáme a přimícháme do... více o Tuňáková pomazánka

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Těsto: utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a zabalený do fólie, jej uložíme asi na 30... více o Valentýnský dort

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Maso nakrájíme na menší kostky. Smícháme cukr, sójový olej, sójovou omáčku, solamyl a sůl. S touto směsí maso promícháme a necháme asi hodinu uležet.... více o Čínské vepřové kostky

Smažený králík

Smažený králík

Maso vykostíme a nakrájíme na plátky. Rozmixujeme cibuli, česnek a sůl. Touto směsí potřeme maso a necháme uležet (asi hodinu). Pak jednotlivé plátky... více o Smažený králík

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Oloupeme cibuli s česnekem a jemně je nasekáme. Zeleninu očistíme a opereme. Paprikové lusky nakrájíme na kostičky. Cukety i lilky rozpůlíme a... více o Pestrý zeleninový kotlík

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Pórková polévka III.
Pórková polévka III.
13
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Kociánová konečně promluvila! Pravda o nenávisti kvůli Malému

Kociánová konečně promluvila! Pravda o nenávisti kvůli Malému

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Objev roku Renne Dang dodržel slovo: Vzdal se výhry 200 tisíc korun!

Objev roku Renne Dang dodržel slovo: Vzdal se výhry 200 tisíc korun!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Křehké polévkové maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact