• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak využít slupky od jablek

Jak využít slupky od jablek

Jak využít slupky od jablek

Pečete často štrůdly a jablečné koláče nebo třeba z jablek lisujete šťávu a oloupané slupky vyhazujete do odpadků nebo kompostu? Je to škoda! I ty se totiž dají v kuchyni využít.

Slupky od jablek určitě nevyhazujte. Jak je vám určitě známo, tak právě pod slupkou a v ní je to největší množství prospěšných látek. Jablečné slupky tak můžete usušit a pak dál používat, dají se jíst samotné, nebo je můžete přidat do domácích kaší z ovesných vloček, müsli, tyčinek či jako přísada do čajů.

Omrzel vás štrůdl? Vyzkoušejte některý z 6 nepřekonatelných jablečných moučníků. recepty na ně najdete ZDE.

Z jablečných slupek se také dá uvařit lahodný a zdravý nálev. Uvařte vodu, nechte ji trochu zchladnout a pak s ní zalijte libovolné množství slupek. Tenhle nápoj je nejen velmi chutný, ale také prospěšný pro naše zdraví, především pro trávicí systém. Zlepšuje zažívání, pomáhá při nachlazení a funguje také jako dobrý prostředek pro zklidnění před spaním. Pokud chcete nápoj využít při nachlazení, účinek ještě posílíte, pokud přidáte trochu strouhaného zázvoru, skořice, hřebíčku, medu a citronové šťávy.

Recept na vynikající tažený jablkový závin najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

40 minut
Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Na kousku másla nebo trošce oleje osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu. Pokud je hodně prorostlá, budeme tuku potřebovat minimálně. Na osmaženou... více o Kapustová polévka se slaninou

50 minut
Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety naklepe, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky... více o Kotlety v omáčce s hlívou

60 minut
Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Všechny ingredience na kakaové těsto smíchejte dohromady. Půlku těsta vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Opět všechny ingredience na světlou... více o Kyšková buchta s třešněmi

75 minut
Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Vanilkový lusk rozřízněte a špičkou nože vyloupněte semínka. Přidejte je do mouky stejně jako cukr, máslo a žloutky. Vypracujte drobenku a z té pak... více o Mřížkové koláčky

60 minut
Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Kuřecí řízky osolíme, opepříme a obalíme ze všech stran ve hladké mouce. Tyto řízky zatáhneme na rozpálené pánvi v oleji, až nám udělají zlatavou... více o Kuře na bazalce

30 minut
Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. V tomto případě kupuji těstoviny celozrnné žitné. Scedíme a dáme do misky. Poté si uvaříme zelené fazolky v osolené... více o Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Ovesné vločky namočíme asi na hodinu do mléka se špetkou soli, poté uvaříme na kaši, stačí jen velmi krátce. Mléka dáváme podle toho, jaké ovoce... více o Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Nadrobno pokrájený uzený špek necháme na pánvi nebo v kastrolu vysmažit. Přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony a osmažíme je dozlatova za... více o Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Na talíř si rozprostřeme pečící papír, na který dáme trochu dál od sebe špejle. Do kastrůlku si dáme 4 lžíce cukru a zahřejeme. Až se cukr rozpustí,... více o Barevná karamelová lízátka

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem maso osmažíme dozlatova. Během smažení si pokrájíme... více o Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Dno pekáčku vyložíme plátky šunky, na šunku položíme omyté a lehce osolené kuřecí čtvrtky. Zalejeme smetanou a mlékem, polejeme i maso. Pečeme na... více o Babiččino kuře na šunce

35 minut
Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

//6–8 porcí:// 200 ml vody vlijte do kastrůlku a přiveďte k varu. Vsypte cukr a na mírném ohni vařte zhruba 8 minut, až vznikne sirup. Sundejte z ohně... více o Pomerančový sorbet

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Tvarůžky nastrouháme, smícháme s pokrájenou bílou částí cibulek, kečupem, tatarkou, kmínem a pepřem. Množství je orientační, záleží na chuti tvarůžků,... více o Olomoucký "tatarák" - pomazánka

30 minut
Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Začneme tím, že si v mléce uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr. Do hotového pudinku přidáme žloutek a smetanu, vše... více o Vynikající vanilková zmrzlina

45 minut
Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme. Osmahneme mleté maso, poté to celé... více o Chilli Con Carne - mexická specialita

60 minut
Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Vejce, máslo, mouku, cukr a kypřící prášek smíchejte a vyšlehejte do jemné konzistence. Kakao smíchejte s vodou, až vznikne hustší pasta a tu... více o Božský čokoládový dort

140 minut
Jablkový páj

Jablkový páj

Z mouky, vychlazeného a na kousky nakrájeného másla a vody vypracujte těsto. Podle potřeby a savosti mouky přidejte 2 (a více) lžíce studené vody.... více o Jablkový páj

60 minut
Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky dle chuti. Vše dobře promícháme... více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Na tousty použijeme mladé cukety, které nebudeme loupat, pouze je omyjeme a pokrájíme na 2-3milimetrové plátky. V kastrolu s širokým dnem rozpálíme... více o Gyros tousty z cukety - sterilované

5 minut
Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

-Nakrájíme si čínské zelí, papriku a rajčata. -Smícháme ve větší misce s kukuřicí. -Podle návodu si ohřejeme Tortillu. -Do jejího středu naskládáme... více o Tortilla s čerstvou zeleninou

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší nudličky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme cibuli. Přidáme játra, opepříme, okořeníme... více o Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Peříčkový řez

Peříčkový řez

4 žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. V jiné nádobě si ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a do něho vmícháme žloutkovou pěnu.... více o Peříčkový řez

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme alespoň hodinku v misce... více o Barevná minutka - trikolora

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Piškoty si pomeleme nebo rozmixujeme společně s 250 g kompotovaných meruněk a dáme do mísy. Přidáme vanilkové cukry a tolik šťávy, aby nám při... více o Meruňkový závin

20 minut
Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky spolu s okurkami a cibulí. Ředkvičky očistíme a pokrájíme na plátky. Vše v misce smícháme s majolkou, dochutíme... více o Vaječný salát s ředkvičkami

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z těsta... více o "Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Všechny ingredience smícháme. Toť vše. Není potřeba žádné koření. Podáváme s pečivem (nejlépe celozrnným, případně s bagetkou).... více o Lahodný salát s uzeným lososem

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Plátky tlačenky obalíme v trojobalu (nejlépe 2x, aby nevytékala při smažení) a v rozpáleném oleji osmažíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a... více o Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a mortadely,... více o Sekaná podle Itala

60 minut
Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale... více o Skvělá italská pizza

50 minut
Pangas raz dva

Pangas raz dva

Pangase (zmrzlého) položíme do pekáče, osolíme (ne moc, sůl je také v koření na ryby), posypeme kořením nebo citrónovým pepřem, přidáme máslo a... více o Pangas raz dva

35 minut
Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Všechny ingredience na těsto (kromě švestek a drobenky) smícháme, dáme na plech vyložený papírem na pečení a poklademe přepůlenými švestkami. Na závěr... více o Švestkový koláč V.

20 minut
Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

Rychlá pikantní pomazánka na…

Krabičku salátu rozmixujeme na kaši, zamícháme do ní podle konzistence pomazánkové máslo a jogurt. Většinou nedochucuji, ale každý podle sebe. Osolí a... více o Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Do mouky rozdrobíme tuk a s ostaními přísadami a nastrouhanou mrkví a mlékem zpracujeme v těsto husté jako na bublaninu. Pečeme při střední teplotě.... více o Mrkvový koláč III.

20 minut
Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme a za častého míchání je mírně okmínované a osolené necháme krátce na másle osmahnout. Pak je zalijeme 800 ml... více o Kedlubnová krupicová polévka

30 minut
Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Z mléka, mouky a medu uvařím hustou kaši, potom vmíchám 1 sáček rozinek, sušené ovoce, ořechy... asi 200 g. Z promíchané hmoty dávám lžičkou na plech... více o Zdravější marokánky

Americká pizza

Americká pizza

Do mouky přidáme vodu, droždí, sůl a olej a zaděláme těsto. Rozděláme ho na plech pomocí rukou namazaných olejem. Nejlíp od kraje ke kraji, aby těsto... více o Americká pizza

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Sýr nakrájíme na kostky, zasypeme paprikou, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zakapeme olejem a pořádně promícháme. Dáme do misky, uzavřeme a... více o Nakládané sýrové kostky

50 minut
Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva a kokosem. Těsto vylejeme... více o Kokosová roláda jednoduše

60 minut
Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Mouku, vejce, tuk a prášek do pečiva zpracujeme do hladkého těsta a rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme, uložíme na vymazaný plech. Nakrájenou... více o Rebarborové řezy

60 minut
Italská pizza

Italská pizza

Těsto zaděláme a necháme 2 hodiny kynout. Rozdělíme na 2 bochánky a dáme do lednice na 10 minut vychladit. Potom rozděláme na plech a potřeme kečupem,... více o Italská pizza

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Remosku, případně zapékací místu lehce vymažeme sádlem, na dno dáme červené zelí a na to položíme rozporcované kuře, které jsme osolili a hodně... více o Rychlá kachna z kuřete

60 minut
Domácí vánočka

Domácí vánočka

Mouku se solí prosijeme do mísy, přidáme cukr a příchutě, doprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme žloutky. Kvasnice rozetřeme se lžící cukru,... více o Domácí vánočka

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Z mouky, másla, cukru, žloutků a kůry zpracujeme těsto a dáme na hodinu odpočinout do ledničky. Pak vyválíme placku, kterou pomocí válečku přeneseme... více o Rybízový linecký koláč

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe... více o Kuřecí plátky v alobalu

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Na vále zpracujeme v těsto (jestliže se hůře zpracovává přidáme 1-2 lžíce mléka). Zpracované těsto necháme odpočinout a potom vtlačujeme ve slabé... více o Dobré košíčky

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a nakrájíme... více o Kotlety na houbách

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Opereme a osušíme tymián. Snítku necháme na ozdobení, zbylý nasekáme. Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme doměkka. Červené zelí... více o Kuřecí prsíčka se zelím

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Přebranou a opláchnutou čočku namočíme na několik hodin do studené vody. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme s kari kořením na rozehřátém... více o Čočka po orientálsku

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Špagety vsypeme do osolené vařící vody, uvaříme, scedíme a necháme okapat. Šunku pokrájenou na kostičky osmahneme na rozehřátém oleji, posypeme... více o Špagety zapečené se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

93
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
79
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
76
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
67
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
61
Quiche s tuňákem a cibulí
Quiche s tuňákem a cibulí

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Borhyová na Titanicu: Mám husí kůži ještě teď!

Borhyová na Titanicu: Mám husí kůži ještě teď!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak využít slupky od jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact