• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak uchovat maso bez mražení

Jak uchovat maso bez mražení

Jak uchovat maso bez mražení

Pokud nakoupíte u řezníka čerstvé maso a nebudete ho zpracovávat rovnou, využijte triky našich babiček, které žádné mrazáky neměly k dispozici. Přesto si uměly poradit.

Čerstvé maso, které nechcete po nákupu hned zpracovat, můžete uchovat 2-3 dny v chladničce bez mražení při teplotě pohybující se mezi 0 - 3 °C. Při této teplotě zůstává vlhké a zachovává si svoji kvalitu. Přesto je lepší ho po celém povrchu potřít vrstvou oleje, který zbrzdí růst mikroorganismů a navíc maso nebude na povrchu tolik vysychat. Vždy by ale mělo být zabalené, nejlépe v potravinářském papíru určeném přímo pro balení masa. 

Naše babičky k uchovávání čerstvého masa také utěrku namočenou v octě, do níž maso zabalily a uložily do chladna. Ideální je sklep nebo komora. I bez lednice tam vydrželo několik dnů. Účinné je i když maso nasolíte a celé zalijete olejem tak, aby bylo ponořené. Pokud máte dost cibule, nakrájejte ji na kolečka a maso s ní celé důkladně obložte. Zabrání množení bakterií a maso se tak nebude rychle kazit. tyhle triky využijete třeba na dovolené ve stanu, kde nemáte k dispozici chladničku.

Víte, jak dlouho vydrží různé druhy masa v lednici? Dočtete se to ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

120 minut
Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Z droždí, cukru a trochy mléka připravíme kvásek, necháme v teple 20 minut vzejít. Do mísy dáme mouku, olej vejce, sůl a vzešlý kvásek. Poté... více o Rohlíčky a pletýnky

20 minut
Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Mouku prosejte s práškem do pečiva. Přidejte oba cukry, tři žloutky, mléko smíchané se semínky z vanilkového lusku a slunečnicový olej. Vše důkladně... více o Vanilkové mini bábovky

60 minut
Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Všechny ingredience na kakaové těsto smíchejte dohromady. Půlku těsta vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Opět všechny ingredience na světlou... více o Kyšková buchta s třešněmi

5 minut
Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

1) Vezmete si jednu velkou misku ,dáte do ní 3 hrnky hladké mouky přidejte do misky 1 vejce. 2)Míchejte misku z ingrediencemi a pomalu do ní lite 4... více o Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

25 minut
Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa osolte, opepřete a na oleji orestujte z obou stran dozlatova, z každé asi 5 minut. Vyjměte maso a zabalte jej do alobalu. V troubě... více o Kuřecí prsa s pomeranči

40 minut
Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Sušenky rozdrtíme a vmícháme do rozpuštěného másla. Směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem. Dáme na 10... více o Vánoční cheesecake

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Na másle osmažíme dorůžova nastrouhaný celer s mrkví. Pak přidáme čerstvé očištěné pokrájené houby a dále smažíme do jejich změknutí. Poté přidáme... více o Bramboračka - houbovačka

5 minut
Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Zralé avokádo rozkrojíme, pecku vyloupneme a dužinu vyškrábneme lžící ze slupky. V misce ji dobře rozmělníme vidličkou a prošleháme s ostatními... více o Jednoduchá avokádová pomazánka

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Do pekáčku nebo zapékací misky dáme pokrájenou cibuli, hrubě pokrájené žampiony (můžeme i plátky), bylinky a nasekaný česnek. Na to naskládáme osolené... více o Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Cibuli na trošce oleje nebo na másle osmažíme dorůžova. Přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu s česnekem. Do směsi vmícháme špenát, osolíme,... více o Jednoduché špenátové špecle

15 minut
Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Mango a banán si oloupeme, nakrájíme na menší kousky. Vhodíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Dle potřeby mixéru lze zředit vodou. Veškerý obsah... více o Mangovo-banánové smoothie

30 minut
Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Filety pokrájíme na nudličky, okořeníme dle chuti a pokud koření neobsahuje sůl, tak i osolíme. Zprudka osmažíme dozlatova ze všech stran a vyndáme na... více o Těstovinový salát s rybou a zeleninou

35 minut
Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Začněte s mrkví - její příprava trvá nejdéle. (http://www.recepty.cz/recept/pikantni-korenena-mrkev-157207?_fid=9db3) Na pánev nalijte olivový olej.... více o Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Mouku, cukry, prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, mléko, vlažné máslo a dobře promícháme. Připraveným formičkám nebo košíčkům zaplníme dno, na... více o Makové (ořechové) muffiny

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo (lze i částečně rozpuštěné), tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou... více o Citronovo-tvarohová buchta

30 minut
Tzaziky

Tzaziky

1. Oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám... více o Tzaziky

30 minut
Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Těstíčko: Máslo a vodu se solí uvedeme v hrnci k varu, pak za stálého míchání vsypeme všechnu mouku a budeme míchat tak dlouho, dokud nebude těsto... více o Bochánky z odpalovaného těsta

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které... více o Tradiční trdelník

90 minut
Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Do 1 litru vroucí vody přidáme koření (3 ks nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžíce římského kmínu, 1 lž. tymiánu, 1 lž. kari madras, 1 kostka... více o Veganský indický sójový guláš

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso si připravíme dle návodu, jen do vývaru navíc přidáme rozmáčknutý česnek. Po uvaření maso necháme okapat, česnek vyndáme, maso pokapeme... více o Sojové maso se zeleninou

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a 5 minut... více o Blesková rýže kari podle Lidušky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Cukr s máslem utřeme, přidáme žloutek, rozdrobený nebo nastrouhaný tvrdý tvaroh, smetanu, špetku soli, šťávu a kůru z citronu a nakonec vmícháme... více o Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

60 minut
Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a... více o Moravskoslezský bigos

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Z očištěného ledového salátu si necháme 4 celé listy, zbytek pokrájíme na nudličky. Zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou (nebo mlékem) a... více o Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Na pečícím papíře si rozválíme listové těsto a vložíme do dortové formy nebo pekáče. Po celé ploše naukládáme podélně rozpůlené banány (řeznou stranou... více o Skrytý banánový koláč

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit s kmínem do osolené vody (cca 1,5 litru) doměkka. Houby pokrájíme a podusíme na másle s petrželkou, pak dáme... více o Houbová polévka se zakysanou smetanou

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Nejprve si cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se nám lehce zbarvila dozlatova. Po té si připravíme kvásek z vlažného mléka,... více o Domácí chléb VI.

15 minut
Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Máslo umícháme v misce s kakaem. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový.... více o Vařená čokoládová poleva

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Ze všeho nejdřívě zapneme troubu, aby se nám vyhřála a současně do ní vložíme plech, já jsem dala hlubší, co používám na řezy, mezitím vyšleháme... více o Maxi palačinka

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor. Potom utvoříme válečky a 15 min... více o Bramborovo-houskové knedlíky

60 minut
Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Květy jemně vypereme. Do kastrolu dáme 3/4 l vody, přidáme květy a vařime 1/4 hodiny. Necháme zchladnout, scedíme. Do scezeného nálevu přidáme 1 kg... více o Pampeliškový med III.

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Vše zpracujeme na pomoučeném vále a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do tvarohové směsi přidáme ještě teplý pudink a nakonec lehce vmícháme... více o Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho vymastili. Do hrnečku přidáme k... více o Jablková žemlovka se sněhem

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Ze surovin na těsto umíchat těsto, vylít na vymazaný a vysypaný plech a upéct. Ještě horký koláč rozpíchat špejlí. Po vychladnutí nakrájet na kostky a... více o Píchaná buchta

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Rozehřejeme margarín s olejem, přidáme med a smícháme. Rozšleháme vejce s mlékem a jogurtem. Šlehané vejce smícháme s tukem a medem, přidáme mák a... více o Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

15 minut
Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Vo vodě namočené rohlíky dobře vymačkáme, smícháme s na kostičky nakrájenou a krátce povařenou zeleninou. Na kostky nakrájíme slaninu, rozškvaříme,... více o Zapékaná zelenina

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Citronovou šťávu, med, hořčici a olej pořádně promícháme. Do každého kuřecího prsa uděláme 2 nebo 3 příčně hluboké zářezy a dáme do marinády, ve které... více o Kuřecí barbeque salát

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1 vejce, vymícháme a přidáme... více o Amolety z kynutého těsta

Ovocný dort

Ovocný dort

Hnětené těsto: máslo s cukrem utřete do pěny a přimíchejte žloutek. Přidejte mouku, vypracujte hladké těsto a rozválejte je na pomoučeném válu.... více o Ovocný dort

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Po schladnutí rozmícháme v mléce vajíčka, přidáme mouku, moučku,... více o Jemná perníková buchta

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Nejdříve krátce osmahneme na pánvi rybí filety. Potom filety přendáme do mírně vymaštěného pekáčku, osolíme, posypeme grilovacím kořením, na to dáme... více o Zapečené rybí filety

60 minut
Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit. Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k... více o Květáková polévka s krupicí a vejci

15 minut
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Všechno do mixéru a dobře rozmixovat. Nechat v lednici. Před podáváním, je-li třeba zředit vodou. Servíruje se v miskách s kouskem ledu a bílou... více o Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

120 minut
Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Listy jitrocele opláchneme a vložíme do studené vody. Přikryté pokličkou uvedeme do varu občas promícháme a mírným varem vaříme 30 minut. Vyvařenou... více o Léčivý sirup z jitrocele

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Opláchnuté vepřové plecko nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na sádle dorůžova s kmínem, přidáme kostky masa, které... více o Vepřové s cibulí na černém pivu

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou... více o Boršč bez masa

Domácí perník

Domácí perník

Všechny suroviny smícháme a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládou.... více o Domácí perník

Sója s houbami

Sója s houbami

Houby namočíme do studené vody a po půl hodině scedíme a nakrájíme na kousky, stejně jako zeleninu. V hluboké pánvi rozpálíme olej a vsypeme postupně... více o Sója s houbami

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Z droždí, 3-4 lžic vlažného mléka a 4-5 lžic mouky připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vykynout. Mouku prosijeme do mísy (část oddělíme na... více o Houskové knedlíky

Krupicové noky

Krupicové noky

Horké mléko osolíme, přidáme tuk a zvolna za stálého míchání na mírném plameni sypeme krupici. Mícháme až se těsto nelepí na dno a stěny nádoby. Do... více o Krupicové noky

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

81
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
74
Jablečný koláč IV.
Jablečný koláč IV.
71
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
56
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
53
Vepřové na houbách jinak
Vepřové na houbách jinak

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Zdraví Kate v epicentru pozornosti: Lži z paláce?

Zdraví Kate v epicentru pozornosti: Lži z paláce?

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Saša Rašilov ve filmu Na horách slézal hory v Himálaji: Výšková nemoc! Za co děkoval Blesku?

Saša Rašilov ve filmu Na horách slézal hory v Himálaji: Výšková nemoc! Za co děkoval Blesku?

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak uchovat maso bez mražení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact