• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak rolovat roládu, aby se nepotrhala?

Jak rolovat roládu, aby se nepotrhala?

Jak rolovat roládu, aby se nepotrhala?

Nadýchané piškotové rolády patří k oblíbeným moučníkům. Ať už jsou naplněné krémem, marmeládou nebo šlehačkou, chutnají skvěle. Řada lidí má z jejich přípravy obavy, je to ale jednodušší, než jste si mysleli. Aby se roláda povedla a netrhala se, je ale důležité znát pár vychytávek.

Tou první je přidání trochy oleje do žloutků při šlehání, stačí jedna lžička. Díky tomu bude upečená roláda vláčnější a při rolování se nebude lámat. Kdybyste to s ním ale přehnali, bylo by těsto po upečení tuhé, lámalo by se a drobilo.

Další podmínkou je použití pečícího papíru nebo teflonové pečící folie. Bez nich byste upečené těsto jen stěží srolovali. I když zručné cukrářky rolády často pečou jen na vymazaném a vysypaném plechu a stáčí je rovnou na něm potřené náplní. Rozhodně vám ale použití papíru doporučujeme.

Recepty na 9 vynikajících rolád najdete ZDE.

Aby se naplněná roláda lehce a bez porušení stočila, je důležité upečený a ještě teplý piškotový plát hned po vytažení z trouby přesunout i s pečícím papírem na podložku, zlehla ho srolovat naprázdno a nechat ho takto zchladnout. Díky tomu se vám následně po naplnění a rolování těsto nepotrhá a nepopraská.

Aby vám šel po vychladnutí pečící papír z těsta lehce sloupnout, můžete z trouby vyndaný plát položit papírem na navhčenou utěrku, případně ho pak při sundavání navlhčit čistou houbičkou.

Vyzkoušejte recept herečky Daniely Šinkorové na lehoučkou roládu s názvem Sloní slza. Najdete ho ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

10 minut
Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

V menší části mléka rozšleháme krupicový cukr, vanilkový pudink a žloutky. Vše zamícháme do zbylého mléka a nejlépe ve skleněné misce vaříme přikryté... více o Vanilkový krém z mikrovlnky

50 minut
Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme,... více o Kuřecí steak ze stehna ala čína

30 minut
Domácí nutella

Domácí nutella

V hrnci zahřejte kondenzované slazené mléko a rozehřejte v něm čokoládu. Poté nechte trochu vychladnout. Lískové oříšky opražte v troubě vyhřáté na... více o Domácí nutella

30 minut
Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle sýr, přidáme jemně pokrájené uzené maso, opepříme, případně i osolíme, přilijeme trošku mléka, přisypeme... více o Sýrové karbanátky s uzeným masem

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem. Vmíchejte jogurt a vejce, nakonec opatrně olej. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané... více o Ostružinový koláč s broskvemi

120 minut
Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Z naporcovaného kuřete sundáme kůži, maso osolíme a osmažíme v pekáči na rozpuštěném másle s troškou oleje ze všech stran. Maso po osmažení vyndáme... více o Kuře (králík) v pikantní omáčce

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Oloupaná a očištěná jablka pokrájíme na silnější plátky (kousky) a dáme do hrnce se širokým dnem s nepřilnavým povrchem za občasného promíchání... více o Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do... více o Valentýnský řez

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou... více o Bramborové buchty - kynuté

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Rozmixujeme led, Baileys, kávu, mléko a cukr. Důkladně promíchejte a nalijte do vysokých skleniček. Přidejte šlehačku a posypte čokoládovými hoblinami... více o Ledové latte s Baileys

20 minut
Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Papričku, česnek a stonky bazalky nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a lístky nasekané bazalky (stranou si... více o Těstoviny s rajčatovou omáčkou

80 minut
Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce... více o Dušená krkovička se zeleninou

210 minut
Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj... více o Telecí líčka na víně

25 minut
Malý korpus

Malý korpus

Žloutky ušlehat za postupného přidávání horké vody, potom přidávat cukr a ušlehat do husté pěny. Ušleháme hustý sníh z bílků. Do žloutkové hmoty... více o Malý korpus

90 minut
Slaný dort II.

Slaný dort II.

Potřebujeme kulatou dortovou formu. Nejprve smícháme pomazánková másla se sýrovou pomazánkou. Do kulaté dortové formy vyskládáme první vrstvu... více o Slaný dort II.

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme na dno. Máslo s cukry a vejci... více o Banánový koláč se smetanou

60 minut
Sushi s lososem

Sushi s lososem

Rýži důkladně propláchneme. Uvaříme ji 1:2 hrncích vody na mírném ohni asi 15 minut přikrytou pokličkou. Rýži klidně necháme trochu rozvařit. Občas... více o Sushi s lososem

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou... více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

80 minut
Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou krkovici, dle chuti opepříme, zprudka zasmahneme, přidáme potlak, vysmažíme z něj vodu, zalijeme... více o Krkovice na moravance

60 minut
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Ušleháme 6 žloutků, 6 lžic moučkového cukru, 3 lžíce polohrubé mouky a 3 lžíce kakaa. Dále ušlháme sníh z bílků a vše smícháme. Dáme péct na 180°C.... více o Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Maso obereme od kostí a pokrájíme na kousky, které zamícháme s natrhaným salátem, drobně pokrájeným sýrem a slabými plátky mrkve. Vejce pokrájíme na... více o Kuřecí zbytkový salát

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Maso promícháme s vejcem, drobně pokrájenou cibulkou a rozdrceným česnekem. Směs ochutíme solí, pepřem, tymiánem, oreganem, kari a přisypeme mouku,... více o Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Máslo a cukry vyšleháme se 4 lžícemi horké vody do husté pěny. Pak přidáme žloutky a střídavě vmícháme sníh z bílků a moučnou směs (mouka, kypřidlo,... více o Čokoládové muffiny se šlehačkou

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru, van.cukrem a lžící horké vody do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme pevný sníh. Obě hmoty propojíme a... více o Roláda s nugátovým krémem

30 minut
Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Hermelín pokrájíme na kostičky nebo plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Olivy scedíme, necháme okapat. Do sklenice střídavě prokládáme... více o Naložený hermelín s olivami

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Chléb necháme rozmočit ve vodě (mléko) a vymačkáme. Dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, kmín, majoránku, pepř a česnek dle chuti, najemno nastrouhané... více o Chlebové bramboráky

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Všechny suroviny smícháme a přidáme ke kuřecím křídlům či stehnům. Toto množství je zhruba na 5 stehýnek nebo 10 křidélek. Při grilování potíráme.... více o Jogurtová marináda na kuře

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Do robotu nalijeme mléko, mírně osolíme a opepříme, rozšleháme a pak přiléváme olej a stále šleháme, dokud směs nezhoustne. Používá se všude tam, kde... více o Majonéza bez vajec

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Kdo si musí créme fraîche vyrobit podomácku, musí začít následujícím krokem den dopředu: do kelímku šlehačky přidáme 2 lžíce podmáslí, zamícháme a... více o Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Výborné špízy

Výborné špízy

Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu. Mezitím si nakrájíme zeleninu a... více o Výborné špízy

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Rozinky namočíme asi do 4 lžic rumu a necháme přejít varem (nebo použijeme rozinky namočené v rumu delší dobu). Kvasnice rozdrobíme do hrnečku,... více o Velikonoční mazanec bez vajec

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Sušenky i ořechy umeleme nebo nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Z hmoty tvarujeme oválky, uprostřed naznačíme nožem rýhu,... více o Rychlá kávová zrna

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Troubu rozpálíme na 200 °C - horkovzdušnou o 20 °C méně. Kapustičky dáme do vařící vody a necháme tak 4 minuty vařit - měly by být téměř uvařené (doba... více o Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

**Korpusy:** sníh + 1/3 cukru, zašlehat žloutky, zasypat cukrem a zadělat moukou a přidat prášek do pečiva. Rozdělit do dvou forem, já je vymyzávám... více o Dětský dvoupatrový dort

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Smícháme v těsto, 24 hodin necháme v igelitovém sáčku v chladnu odležet. 1 balíček piškotů slepíme kakaovým krémem, necháme ztuhnout v lednici. Poté... více o Brambory - cukroví

60 minut
Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Těsto rozválíme na plát (z jednoho balení listového těsta budeme mít 3 záviny). Poklademe šunkou a náplní, volně srolujeme (náplň při pečení nabyde) a... více o Slaný závin s plísňovým sýrem

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Vločky několikrát propláchneme, zalijeme vodou, přidáme zeleninu (mám nastrouhanou v mrazáku tak nešetřím), může se přidat celerová nať a houby sušené... více o Rychlá vločková polévka

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Každé kolečko tvarůžek obložíme plátkem poličanu, spojíme párátkem, dvakrát obalíme v trojobalu a smažíme.... více o Pikantní smažené tvarůžky

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Uvaříme těstoviny. Podusíme špenát s nakrájenou cibulí a rozdrceným česnekem. Uvařené těstoviny smícháme s nakrájeným tofu, solí, event. bylinkami a... více o Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

90 minut
Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme. Dále přidáme rostlinný olej a... více o Bábovka s jablky a skořicí

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Na těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku s kypřícím práškem. Těsto dáme na plech (peču na pečícím papíře) a upečeme.... více o Mandarinkové řezy

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Smícháme mouku, sůl a zalijeme mlékem ve kterém jsme rozpustili droždí a špetku cukru. Uhněteme těsto, které necháme vykynout. Z těsta tvoříme tenké... více o Rychlé langoše

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Maso nakrájíme na jemno, cibuli na menší kolečka, vše smícháme a necháme 24 hod v lednici odležet. Lžící děláme na pánvi placičky a smažíme na oleji... více o Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Špekáčky oloupeme a jak kdo chce nakrájíme, nebo podélně rozřízneme. <BR>Nálev: smícháme worchestrovou omáčku, ocet, olej, hořčici a kečup s vodou,... více o Utopenci speciál

Americký koláč

Americký koláč

Vše smícháme v míse, nalijeme na vymazaný, nejlépe kokosem vysypaný pekáč a upečeme. Můžeme polít čokoládovou polevou.... více o Americký koláč

Andělské zvony

Andělské zvony

Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na... více o Andělské zvony

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Na rozehřátém másle zpěníme mouku, sejmeme z plotny, přidáme vejce, polovinu jemně nastrouhaného sýra a za stálého míchání zvolna zahříváme, až se... více o Cibulová polévka se sýrem

15 minut
Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Avokádo oloupeme a rozmačkáme, přidáme tvaroh, sardinky a společně vyšleháme nebo vymícháme. Ochutíme solí a citronovu šťávou, vmícháme krájenou... více o Rybí pomazánka s avokádem

Smažené banány

Smažené banány

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Banány nakrájíme na špalíky, které namáčíme v připraveném... více o Smažené banány

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Makrely omyjeme a osušíme. Uvnitř i vně je posypeme solí, pepřem a podle chuti kořením na ryby. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Šalvěj opereme,... více o Makrely na roštu

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

91
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
51
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
43
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
39
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak rolovat roládu, aby se nepotrhala?
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact