• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak připravit mleté maso

Jak připravit mleté maso

Jak připravit mleté maso

Mleté maso je oblíbenou součástí našich jídelníčků. Není zas až tak drahé a je poměrně rychlé na přípravu. Navíc je také variabilní, uvařit se z něj dá řada oblíbených pokrmů, ať už jsou to karbanátky, sekaná, kuličky, boloňská omáčka, plněné papriky a podobně. Jak ho ale připravit, aby bylo chutné a šťavnaté?

Ideální je připravit si mleté maso doma nebo si ho nechat namlít u řezníka čerstvé. Pokud ho koupíte v supermarketu, obsahuje často zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí. Nejlepší je tyto přebytky z masa odstranit, a to tak, že ho protřete maso jemným sítem. Nejlépe se k tomu hodí nízké rámové síto. K pasírování se dá skvěle použít stěrka na těsto.

Nejčastěji se využívá mleté maso k přípravě různých druhů sekané nebo karbanátků. K tomuto účelu by mělo být mleté maso dobře okořeněné. Doporučuje se koření jako je česnek, majoránka, cibule, dobromysl, chilli, výborné je přidat do sekané z mletého masa také lžíci hořčice.

Praktické tipy, jak vybrat kvalitní a čerstvé maso bez přidané vody, najdete ZDE.

Šťavnatost zajistí pokrájené pečivo namočené do smetany nebo slanina nakrájená na malé kostičky. V případě, že do masa přidáváte cibuli, nebojte se nakrájet ji na jemno a ještě ji podrťte v hmoždíři, aby pustila všechnu šťávu. Nadýchanosti zase docílíte přidáním špetky kypřicího prášku do pečiva. Případně k masu přidejte jen žloutky, z bílků vyšlehejte tuhý sníh a ten do hotové masové směsi zlehka vmíchejte až těsně před tepelnou úpravou.

Pokud je maso příliš suché, obsahuje hodně hovězího nebo bylo připraveno z libového vepřového, můžete do něj přidat trochu vývaru, případně dvě až tři lžíce smetanového jogurtu nebo zakysané smetany. Ta také pomůže, aby se mleté maso při přípravě lépe spojilo. Když nemáte smetanu, přidejte syrový najemno nastrouhaný brambor.

A nezapomeňte, že mleté maso je třeba tepelně zpracovat co nejrychleji, nejpozději do dvou dnů od jeho nákupu, protože se velmi rychle kazí. Teplota skladování by ovšem neměla přesáhnout dva stupně Celsia. Ideální je proto spotřebovat ho ještě ten samý den. Pokud ovšem vaše lednice není vybavena takzvanou "nulovou" zónou. Tedy místem, kde se teplota pohybuje na bodu mrazu.

Recept na úžasnou šťavnatou sekanou, která zaručeně nepraskne, najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

30 minut
Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Suché suroviny promícháme, přidáme zbytek surovin a znovu promícháme, posypeme chléb moukou, přikryjeme a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové... více o Kvalitní domácí chléb

30 minut
Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Oloupané, pokrájené brambory dáme uvařit do osolené vody doměkka. Během vaření si na kousku másla osmažíme dosklovata světlé (bílé a světle zelené),... více o Šťouchané brambory s jarní cibulkou

10 minut
Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Řepu důkladně vydrhněte, loupáním se nezdržujte. Bulvy pokrájejte na měsíčky a dejte na plech. Přidejte neoloupané stroužky česneku, vše důkladně... více o Pečená řepa s česnekem a fetou

20 minut
Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o... více o Carpaccio z rajčat

40 minut
Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

1.Brokolici si rozdělíme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Společně dáme do hrnce a povaříme cca 5 minut. Poté scedíme a... více o Karbanátky z brokolice

65 minut
Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Troubu zahřejte na 180 °C. Brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Smetanu svařte s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a muškátovým... více o Gratinované brambory s hořčicí

60 minut
Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

1. Rozpůlíme na půl vejce,mouku,cukr krupici,prášek do pečiva,vodu a olej. Do jedné poloviny nasypeme i kakao. 2. Polovinu bez kakaa nalijeme do... více o Babiččina bábovka (výborná)

30 minut
Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Dejte vařit vodu na těstoviny. Uvařte je dle návodu. Mezitím dejte na pánev máslo, nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a po 20 vteřinách... více o Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

60 minut
Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme.... více o Bramboráky se slaninou

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a zalijeme polovinou mléka. Trochu promícháme a necháme... více o Buchty (bulky) nejen se zelím -

20 minut
Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Quinou propláchněte a vařte 8 až 10 minut v mírně osolené vodě. Sceďte a nechte okapat na cedníku. Cibuli a petržel nasekejte najemno, rajčata a olivy... více o Salát z quinoy a sušených rajčat

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Mouku s nastrouhaným sýrem a solí dáme do mísy, promícháme, doprostřed nadrobíme droždí, přidáme vejce a mléko. Přidáme pokrájený změklý tuk a ze... více o "Párkrole" - párkové kremrole

20 minut
Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Vejce nastrouháme na hrubém struhadle do misky, přidáme drobně pokrájenou cibulku a šunku, sýr a Floru (můžeme použít i změklé máslo). Vše dobře... více o Sýrovo-vaječná pomazánka

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Oloupaná a očištěná jablka pokrájíme na silnější plátky (kousky) a dáme do hrnce se širokým dnem s nepřilnavým povrchem za občasného promíchání... více o Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

30 minut
Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný... více o Holandské řízky - smetanové

Vařené mušle

Vařené mušle

Mušle očistíme od nečistot a řas, prasklé a otevřené vyhodíme. Dáme do většího hrnce, přidáme koření, stroužky česneku rozpůlíme, citron pokrájíme na... více o Vařené mušle

60 minut
Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

1.Kuřecí prsa naklepeme a dáme je na cca 20-30 minut do marinády a do ledničky 2.Rozdrtíme na malé kousky paprikové chipsy 3.Vytáhneme z ledničky... více o Kuřecí prsa obalované v chipsech

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme dozlatova, přidáme osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso (lze použít i šunku) . Uvařené těstoviny na skus... více o Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Cibuli pokrájíme na drobno a dáme do misky, přidáme rozmačkaného tuňáka i se šťávou, cottage, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu dle chuti. Vše... více o Tuňákový salát s cottage sýrem

60 minut
Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na sníh. Do žloutků přidáme tvaroh a prášek na pečení a šlehačem důkladně vymícháme. Přidáme otruby, bylinky a... více o Bylinkový chléb (DUKAN)

60 minut
Slaný listový závin

Slaný listový závin

Nejprve si připravíme zmrazený špenát, já ho dávám na pánev, zakápnu troškou vody. Až se plně rozmrazí, vypnu. Nechám vychladnout, poté vymačkám vodu.... více o Slaný listový závin

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přisypeme zeleninu a restujeme. Když nám začne zelenina restováním vonět, přidáme houby a restujeme dál za... více o Podzimní polévka s houbami

30 minut
Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

* nakrájíme hlívu na kostičky * oloupeme a nakrájíme na kostičky i brambory * rozpůlíme cibuli * hlívu, brambory a cibuli dáme do hrnce * zalijeme 1 l... více o Bílá polévka z hlívy ústřičné

30 minut
Treska v krustě

Treska v krustě

Tresku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dáme na 5 minut do trouby pod gril. Mezitím si chleba nakrájíme na kostičky, hodíme ho do kuchyňského... více o Treska v krustě

30 minut
Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Kakao, kokosový tuk a jednu lžíci medu ohřejeme nad vodní lázní. Přidáme vanilkové aroma. Krém odložíme bokem, může se stát, že se vytvoří hrudky,... více o Čokoládové suflé bez lepku

30 minut
Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Omytý a očištěný chřest nakrájejte šikmo na kousky. Důkladně propláchnutý špenát osušte a rozdělte na lístky, větší natrhejte. Oloupaný zázvor... více o Rigatoni s chřestem

15 minut
Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřest omyjte, odřízněte hlavičky, stvoly rozkrojte a povařte 7 minut v osolené vodě. Nechte okapat. Rozehřejte 1 lžíci oleje a krátce na něm osmažte... více o Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Chřest oloupeme a nakrájíme. Cibuli osmažíme, vložíme do ní chřest, chvíli smažíme. Zalijeme vodou, přidáme na kousky nakrájené brambory a necháme... více o Chřestová polévka II.

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Na másle orestujeme vločky dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem. Vložíme pokrájené brambory a růžičky květáku, přidáme kurkumu,... více o Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Žloutek si utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku a řádně promícháme. Nakonec vmícháme ušlehaný bílek, těsto nalijeme a rozetřeme do... více o Malinový dort - bez křoupání

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a zvolna... více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Toastový chléb rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Utřený česnek smícháme s rozpuštěným máslem. Každý plátek potřeme touto směsí po celé... více o Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přidáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší... více o Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Celá vejce, cukr a olej vyšleháme do pěny. Přidáme strouhanou mrkev, mouku s práškem do pečiva, citronovou šťávu a šťávu z ananasu. Důkladně... více o Mrkvové řezy s ananasem

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Smícháme med, máslo, cukr a vejce, přidáme vločky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Hmotu dáváme na plech lžičkou (vyložený pečícím papírem).... více o Marokánky s ovesnými vločkami

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Kondenzované mléko svaříme (cca 2 hodiny). Mezitím utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, mléko, kakao, mouku. Zpracujeme a lehce vmícháme sníh z... více o Ferrero Rocher na plechu

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Mouku prosijeme s práškem do mísy, přidáme cukr a vejce, lískové ořechy překrojíme na polovinu, vlašáky pokud nejsou polámané tak na na 4 dílky,... více o Ořechový chlebíček

15 minut
Okurkový salát alá tzatziky

Okurkový salát alá tzatziky

Rozmícháme 1/2 tvarohu s 1/2 zakysané smetany, přidáme mléko a vymícháme hustší, hladký krém. Přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, ze které jsme... více o Okurkový salát alá tzatziky

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Všechny suroviny, kromě posypu, vložíme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Zapneme na program Těsto. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou... více o Pletýnky, uzly

45 minut
Africké kari

Africké kari

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek, bobkový list a vaříme, dokud nám cibulka nezesklovatí. Přidáme rajčata, kari,... více o Africké kari

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme. V průběhu pečení podléváme bílým vínem. Ke konci pečení přidáme kečup a žampiony... více o Labužníkova kuřecí stehna

20 minut
Rychlá svačina

Rychlá svačina

Z krajíce chleba - může být i starší, vykrojíme střed tak, aby obvod s kůrkou zůstal asi 1 cm silný. Dáme na rozpálený olej, doprostřed rozklepneme... více o Rychlá svačina

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Vykuchaného a očištěného kapra (POZOR! Kůži ponechat! Pokud ponecháváte i hlavu, je dobré odstranit žábra!) omyjeme, kůži několikrát příčně (na obou... více o Kapr na česneku - Balkán

60 minut
Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Rozvírací dortovou formu vymastíme a dobře vysypeme. Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout a smícháme s ostatními surovinami. 2/3 těsta si necháme, 1... více o Francouzský ořechový koláč

30 minut
Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Orestované mleté maso zamícháme se sýrem, nastrouhaným vejcem, okurkou, nadrobno nasekanou cibulkou a prolisovaným česnekem. Dle chuti přidáme kečup,... více o Pomazánka na topinky a toasty

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Smícháme ingredience na sypkou směs a na náplň. Na vysypaný plech dáme polovinu sypké směsi, nalijeme tvarohovou náplň a zase posypeme suchou směsí.... více o Tvarohové řezy sypané

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Dobře vyzrálý angeršt zbavíme stopek a okvětí, dobře propereme a rozvaříme s trochou vody. Horký prolisujeme, odvážíme a smícháme s přečištěným medem.... více o Angreštová marmeláda s medem

Ravioli

Ravioli

Maso, nakrájenou cibuli a ostatní přísady pečlivě promícháme a necháme chvíli odpočinout. Zatím připravíme těsto ze všech uvedených ingrediencí a... více o Ravioli

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Kuře opláchneme, osušíme a rozdělíme na čtvrtky. Jednotlivé kousky nařízneme v kloubech a paličkou naklepeme. Oloupeme a prolisujeme česnek. Maso... více o Kuře na česneku

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Kapustu dobře očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké proužky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme. Rajčata očistíme a... více o Mleté maso s kapustou

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

56
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
56
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
52
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
47
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
47
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Borhyová na Titanicu: Mám husí kůži ještě teď!

Borhyová na Titanicu: Mám husí kůži ještě teď!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak připravit mleté maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact