• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak poznáme zralý ananas

Jak poznáme zralý ananas

Jak poznáme zralý ananas

Ananas je vynikající exotické ovoce, které pořídíme v každém supermarketu. A není ani drahý. Vynikající je čerstvý, skvěle ale chutná i grilovaný, hodí se do řady asijských pokrmů, k pečenému masu, na pizzu, koláče i do různých dezertů. Jak ale poznat čerstvý a zralý ananas?

Na nezralém ananasu byste si příliš nepochutnali, stejně tak jako na tom přezrálém. Poradíme vám proto, jak si z obchodu přinést dokonale vyzrálý ananas, který je voňavý, sladký, šťavnatý a plný chuti. A pozor, podtržený ananas vám doma už bohužel nedozraje.

Upečte si obrácené koláčky z ananasem. Recept na ně najdete ZDE.

Dejte na vzhled i vůni

Ananas si v obchodě dobře prohlédněte. Měl by mít svěží barvy, povrch by neměl být nějak svraštělý, nést stopy plísní nebo hniloby. Barvy mohou přecházet od zelené, přes zlatavou až po sytě žlutou. Svěží by měla být i růžice listů, ty by neměly být zavadlé ani nahnědlé. A nebojte se k ananasu i přičichnout. Měl by vonět příjemně sladce, rozhodně byste neměli cítit nakyslý čpavý odér, který značí kvašení.

Napoví vám listy růžice

Při výběru se zaměřte také na to, jaký je plod na pohmat. Zlehka ho zmáčkněte, zralý ananas musí být pevný, ale zároveň také mírně poddajný. Pak se zaměřte na růžici listů. Ze středu zkuste jeden z lístků vytrhnout, nemělo by to jít příliš ztuha, ale zase ani moc lehce. Pokud odpadne téměř sám od sebe, bude už ananas uvnitř nejspíš hnědý a nahnilý.

Oblíbili jste si asijskou kuchyni? Ochutnejte rychlého pangasia s ananasem. Recept ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

30 minut
Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Suché suroviny promícháme, přidáme zbytek surovin a znovu promícháme, posypeme chléb moukou, přikryjeme a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové... více o Kvalitní domácí chléb

1 minut
Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej. Dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva... více o Margot řezy Danča

120 minut
Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Na dno pekáče vložíme cibuli a česnek a podlijeme vodou. Kůži na koleni nakrájíme na čtverečky. Rozmícháme si koření gyros a grilovací v oleji a... více o Pečené vepřové koleno

30 minut
Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčka nakrájíme na kostečky, přidáme všechny ingredience. Dále přidáme sůl, pepř, cukr, lák z okurek vše dle chuti. Můžeme přidat i majonézu, nebo... více o Vajíčková pomazánka Rabat

15 minut
Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Cuketu nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní vodu. Petržel nasekejte nahrubo, česnek utřete, chilli papričku nasekejte na jemno a semínka opražte... více o Cuketová pomazánka

60 minut
Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Brambory nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobno. Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme tyčovým mixerem do jemného těsta. Rozehřejeme... více o Smažené bramborové kroužky

120 minut
Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Maso si našpikujeme uzenou slaninou tak jak umíme. Slaninu nakrájíme na klínky, maso na pár místech propíchneme, roztáhneme prstem a vsuneme klínek... více o Vepřová kýta na rajčatech

30 minut
Tikka masala

Tikka masala

Začneme smažit nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme kuřecí kousky, prolisovaný zázvor a česnek. Ke konci smažení přisypeme všechno sypké koření.... více o Tikka masala

20 minut
Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné vločky namočíme do vody a necháme změknout, přidáme vejce, sůl, najemno nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou brokolici. Vytvoříme placičky,... více o Ovesné placičky s brokolicí

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Předvařený květák (brokolici) necháme okapat a vychladnout. Pa ho rozmačkáme šťouchadlem nebo vidličkou. Mléko s moukou, kypřidlem a žloutky... více o Brokolicové nebo květákové lívance

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Korpus: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej s vodou, přidáme kokos, mouku a kypřidlo, dobře promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků.... více o Kokosový dort nebo řez

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vymazaný... více o Báječné ovocné řezy - krémeš

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Nastrouhanou mrkev smícháme v míse s medem, pomerančovou kůrou a šťávou, žloutky, vlažným tukem. Pak řádně vmícháme mouku s kypřidlem. Nakonec tuhý... více o Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

160 minut
Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Předehřejte si troubu na 200°C. V robotu nebo hmoždíři zpracujte 2 lžíce olivového oleje, čerstvé lístky ze 3 snítek oregána a rozmarýnu, 3 stroužky... více o Jehněčí na bylinkách a rajčatech

35 minut
Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Nakrájíme cibuli na malé kostičky, poté vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Mezitím zalijeme sóju cca 0,7 l zeleninového bujónu.... více o Vegetariánský guláš

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukry, sůl, tvaroh, rum, mouku a dobře promícháme. Středně hustou směs necháme v teple odpočívat ve větší... více o Jemné tvarohové lívance - kynuté

45 minut
Jablečný závin

Jablečný závin

Do mísy vsypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlijeme mléko, olej, vše zpracujem ve vláčné těsto, které vyválíme a posypeme nastrouhanými jablky... více o Jablečný závin

50 minut
Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Smícháme všechny ingredience, které jsou potřebné k přípavě těsta, ušleháme. Dáme péct do trouby na 180° na cca 30 minut. Mezitím, co mám těsto v... více o Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

40 minut
Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji v kastrolu krátce, asi 5 minut, orestujte nakrájenou... více o Krůtí guláš s těstovinami

15 minut
Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Salám nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky. 2 cibule nadrobno nakrájíme a přidáme do misky k nakrájenému salámu. Uvaříme 2 vajíčka natvrdo, lehce... více o Švejkův salát domácí

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Krém: z mléka kávy a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech vmícháme vychladlý pudink.... více o Kávový zákusek - řezy

30 minut
Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Na něm zlehka osmahneme na drobno pokrájenou cibuli. Na cibuli nasypeme mraženou zeleninu, přidáme utřený česnek,... více o Smažené špagety se zeleninou

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky. Žloutky vyšleháme s cukrem a dření... více o Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

15 minut
Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Žloutky utřeme s tatarskou omáčkou. Přidáme drobně nakrájenou šunku a bílky, na jemno nastrouhanou mrkev. Osolíme, opepříme, zakapeme citronem,... více o Mrkvová pomazánka extra

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

**TĚSTÍČKO:** Mouku důkladně rozmícháme v rozšlehaných vejcích s mlékem. Pak přidáme jemně pokrájenou šunku, scezený hrášek a ochutíme solí (pepřem) -... více o Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

70 minut
Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a... více o Ajťácké Chilli con carne

30 minut
Houbové ragú

Houbové ragú

Na rozehřátém másle osmahneme očištěné a pokrájené žampiony, přidáme rozetřený česnek a mouku, orestujeme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme... více o Houbové ragú

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu. Pak z něj tvarujeme rohlíčky, které pečeme v předehřáté troubě na 160... více o Makové rohlíčky (Rakousko)

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Rýži opláchneme a dáme vařit s máslem a solí. K měkké rýži přidáme cukr, mléko a vaříme ještě 5 minut. Odstavíme a promícháme se skořicí. Servírujeme... více o Mléčná rýže se skořicí

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Květák jemně nasekáme. Ušleháme žloutky s mlékem a moukou, přidáme květák, sůl, strouhaný muškátový oříšek a na nudličky nakrájenou šunku. Dobře... více o Květákové placičky se šunkou

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Do vroucí osolené vody vložíme nakrájený květák o velikosti, kterou máme rádi na obalovaný květák a vaříme do křehka, prostě jak to máme rádi. Když je... více o Květáková polévka + obalovaný květák

90 minut
Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny. Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně... více o Karamelové řezy s piškoty

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kusky, posypeme grilovacím kořením a orestujeme nas oleji. Až je maso orestované, slejeme olej, přidáme teplou vodu a... více o Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Makový jablečník

Makový jablečník

Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do... více o Makový jablečník

60 minut
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a při střední teplotě mícháme do změknutí asi 10 minut. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme víno nebo... více o Cibulová marmeláda

30 minut
Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Maso nakrájíme na malé kostičky, utřeme česnek a smícháme s ostatními surovinami - směs musí být hodně pikantní, proto se nebojíme přidat koření.... více o Těstovinový salát s masem

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta plníme nastrouhanými... více o Nafouklá jablíčková dobrota

40 minut
Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Nad parou ušleháme bílky s cukrem jako na pusinky. Nachystáme si ořechy, které smícháme pomleté a nasekané dohromady, nejlépe do nižší misky. Hotový,... více o Sněhové rohlíčky

Dalamánky

Dalamánky

Z kvasnic, mléka a trochy mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Přisypeme zbylou mouku, přidáme nastrouhané nebo namačkané brambory, sůl a... více o Dalamánky

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Fazolkám odštípneme konce a vaříme ve slané vodě asi 5 minut a scedíme. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme na oleji, přidáme okapané... více o Zelené fazolky s vejci

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Všechny suroviny smícháme a pečeme v troubě asi 30 minut. Pak naložíme do skleniček a sterilizujeme 20 minut při 80 °C. Po otevření skleničky dáme do... více o Rybízový čaj

Meteník

Meteník

Vše kromě másla a česneku smícháme dohromady (cibuli nadrobno pokrájíme), mléko přidáme podle potřeby - může být i trochu méně nebo trochu víc. Dáme... více o Meteník

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku, těsto rozdělíme na 3 díly. Do... více o Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Do přesáté polohrubé mouky, kterou jsme osolili špetkou soli, uděláme dolík, rozdrobíme droždí, zasypeme je cukrem a zalejeme vlažným mlékem. Než nám... více o Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

10 minut
Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Krabí tyčinky nakrájíme na kostičky (zmrzlé), vložíme do misky, přidáme pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a sůl (dle chuti). Důkladně promícháme a... více o Pomazánka z krabích tyčinek III.

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme nejlépe do druhého dne vychladit. Potom je jemně nastrouháme, přidáme ostatní přísady a tvoříme těsto.... více o Bramborové noky - příloha ke gulášům

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe... více o Kuřecí plátky v alobalu

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Filé osolíme, opepříme, potřeme po obou stranách hořčicí a necháme v chladnu asi hodinu proležet. Z rozšlehaných vajec, mléka, mouky a soli připravíme... více o Rybí filé v těstíčku

Husa po staročesku

Husa po staročesku

Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme, posypeme mletým zázvorem,... více o Husa po staročesku

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Špagety vsypeme do osolené vařící vody, uvaříme, scedíme a necháme okapat. Šunku pokrájenou na kostičky osmahneme na rozehřátém oleji, posypeme... více o Špagety zapečené se sýrem

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

Poslední sledované recepty

26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Soud o opatrovnictví režiséra Adamce: Manželka Jana poprvé o boji s nevlastním synem

Soud o opatrovnictví režiséra Adamce: Manželka Jana poprvé o boji s nevlastním synem

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak poznáme zralý ananas
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact