• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na výborné ražniči?

Jak na výborné ražniči?

Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
4fotografie

Pokrm původem z Balkánu u nás rychle zdomácněl. Maso napíchané na špejli nebo kovové jehle, proložené dalšími chutnými surovinami, má každý rád. Jak ale ražniči připravit tak, aby bylo chutné a maso křehké a šťavnaté?

Maxi špízy

Ražniči děláme výhradně z nejjakostnějších druhů masa, které nepotřebují příliš dlouhý čas na tepelnou úpravu. Obvykle jsou to kvalitní části vepřového – nejlépe vepřová panenka, kýta, ale můžeme použít i vepřovou plec nebo krkovici. Vhodnou alternativou je také hovězí svíčková nebo maso z kuřecích nebo krůtích prsíček.

Maso nakrájíme ostrým nožem přes vlákno nejprve na silnější plátky, které následně nakrájíme na proužky a nakonec na kostky. Můžeme je také jemně naklepat hřbetem ruky. Tyto malé kousky masa osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Pak maso začneme napichovat na jehlu nebo na špejli.

Kousky masa můžete střídat s cibulí, slaninou či s nějakou jinou uzeninou. Pro hezké barvy můžeme použít také na proužky nakrájenou zeleninovou papriku, cuketu nebo rajčata. Takto připravené ražniči můžete rychle opéci na oleji nebo rovnou vložit na pečící plech, vymaštěný olejem. Aby se maso příliš rychle nevysušovalo, přikryjte plech alobalem. Pečte půl hodiny na 180 stupňů, poté sundejte alobalem a dopékejte asi 10 minut, aby se maso z povrchu ogrilovalo. Podávejte s brambory nebo s chlebem.

Recept na vynikající špízy se svěží bramborovým salátem najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

70 minut
Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, až změkne, přidáme 2 lžíce hladké mouky a zalijeme vodou, vsypeme fazole a necháme vařit. Po 30 minutách... více o Fazolová polévka s domácími flíčky

30 minut
Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Na palačinky smícháme mléko, vajíčka, sůl a mouku a na malém množství oleje smažíme palačinky. Na masovou směs rozehřejeme na pánvi olej, přidáme na... více o Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Máslo necháme změknout a přidáme hnědý a bílý cukr. Poté přidáme vejce a šleháme. Přidáme do směsi mléko, mouku a kypřící prášek. Když je těsto... více o Lehké Cookies

75 minut
Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Do misky s vajíčky postupně přidáváme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Postupně... více o Pudinkové pokušení

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Troubu zapněte na 160 °C. Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Špenát spařte vroucí vodou a nasekejte. Bazalku natrhejte. Slaninu nakrájejte na... více o Penne se špenátem

60 minut
Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Tenhle recept je nejlepší zábava pro děti! Sama jsem to dělala se segrama a hodně sme se nasmály :D Jen jediná nevýhoda je, že ta příprava trvá... více o Chobotničky ze špaget

30 minut
Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

1. Z mouky, oleje, vody a soli (přidáváme postupně) ručně vypracujeme vláčné nelepivé těsto. 2. Necháme chvíli odležet a mezitím si připravíme... více o Pizza z celozrnné mouky

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Pekáč vymažeme sádlem nebo vytřeme olejem. Do pekáče nasypeme hrubě pokrájené cibule a nasekaný zázvor. Na ně naskládáme dobře nasolené, okmínované... více o Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Brambory pro dva oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme. Libovolnou, námi oblíbenou sezónní zeleninu (fazolky, papriky, cukety.... více o Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky (lze pokrájet i na medailonky), osolíme, okořeníme a na trošce oleje za občasného promíchání osmažíme... více o Masové nudličky se sýrovým přelivem

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Korpus: Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, žloutky a olej, ručně přimícháme mouku a kakao. Nalijeme do vymazané formy a zvolna upečeme.... více o Šlehačkový dort s banány

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s malým množstvím oleje,... více o Cibulovo-česnekové plátky

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kávu i se sedlinou, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto... více o Jednoduchá kávová roláda

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Množství těsta je určeno do kulaté formy o průměru 22-25 cm nebo do pekáčku s rozměry cca 35x22 cm. Čím bude forma menší, tím bude piškot vyšší. Dle... více o Jablečný piškot (korpus)

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Maso nakrájíme na plátky (naklepeme) nebo kostky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a dáme osmažit dozlatova na dosklovata osmaženou cibuli na oleji... více o Celerové hovězí s tymiánem

45 minut
Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory omyjeme, očistíme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti tak, aby jeden kousek byl na jedno nebo dvě sousta. Pokud najdeme nějaké... více o Brambory na plechu s bylinkami

30 minut
Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Na másle podusíme doměkka nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek, špenátový protlak a zalijeme 1,7 l horké vody. Povaříme asi 10... více o Špenátová polévka s krutony

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Tento recept jsem dostala a je tak výborný, že jsem se chtěla podělit. :) Nejdřív uděláme kvásek: vlažné mléko, rozdrobím droždí a přidám trošku cukru... více o DIA vánočka II.

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec... více o Mrkvové lívanečky

75 minut
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Z části vlažného mléka, droždí, trošky cukru a mouky si připravte kvásek. Přidejte jej k mouce se solí a zbylými surovinami a zpracujte na vláčné,... více o Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Placičky z hlávkového zelí s…

Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme a pod pokličkou podusíme s troškou vody, kterou po změknutí zelí slijeme. Horké dušené zelí posypeme hrubou moukou,... více o Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

180 minut
Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Troubu předehřejte na 245 °C. Maso očistěte od případných blan a šlach. Dobře potřete solí a kořením. Položte ho přímo na mřížku v troubě, umístěnou... více o Pepřový rostbíf

60 minut
Králičí ragú

Králičí ragú

Jednotlivé porce králičího hřbetu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova.... více o Králičí ragú

20 minut
Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, aby jsme se zbavili... více o Osvěžující rybízové želé

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredienci. opepříme, osolíme a pořádně zamícháme. Podáváme klasicky na topince. Dle chuti můžete... více o Babiččin falešný tatarák

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

**Nádivka:** Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Pokrájené houby osolíme, opepříme, okmínujeme (nebo použijeme jiné... více o Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

V malé míse smícháme mouku, sodu a sůl. Ve větší zase cukr a olej, pak přidáme banány. Pak přidáme vodu, vanilku a dobře promícháme. Nakonec přidáme... více o Veganský banánový koláč

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Připravíme si v misce směs, kterou promícháme, solit nemusíme vzhledem ke slanosti sýrů. Listové těsto tence rozválíme, vykrájíme kolečka (např.... více o Sýrové koláčky z listového těsta

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Svaříme vodu se solí na 4% roztok (na 1 l vody 40g soli) a necháme vychladnout. Zeleninu oloupeme a očistíme. Květák rozebereme na menší růžičky,... více o Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

60 minut
Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, zamícháme a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, celá... více o Velikonoční jidáše

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Na vále uhněteme těsto, tvoříme placičky a klademe na plech. Plech nemusíme vymašťovat, těsto mastné. Pečeme do zlatova. V půli pečení placičky... více o Škvarkové placky rodinné

Indiánky

Indiánky

Cukr a bílky vyšleháme nad parou, až je hmota lesklá a teplá. Zdobícíme sáčkem s širokým zdobítkem na piškot nebo linecké kolečko od spodu krouživým... více o Indiánky

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

V asi 2,5 dl teplého mléka rozpustíme 2 lžíce cukru, 2 kostky droždí a necháme kynout. Zbylé suroviny a vykynutou směs smícháme, olej přidáme až... více o Buchty trochu jinak

60 minut
Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu... více o Bramboráky sváteční

30 minut
Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Z mléka, cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí ho smícháme s moukou, tukem, vejcem, solí a vypracujeme tužší těsto. Dáme na půl... více o Domácí rohlíčky

70 minut
Kotletky na leču

Kotletky na leču

Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme. Pokud necháváme kost, lehce ji odřízneme od masa a naklademe na vyšší plech nebo pekáček. Na každou... více o Kotletky na leču

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Smícháme sypké přísady (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva), přidáme heru a vejce. Krátce promneme mezi prsty na žmolenku. Vsypeme do pekáče... více o Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Ramu necháme trochu změknout a umícháme s s česnekem a trochou soli, bylinky nasekáme najemno a přimícháme do másla. Necháme vychladit. Používáme na... více o Bylinkové máslo

15 minut
Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Škvarky smícháme se sádlem a rozetřeným nebo rozmixovaným česnekem, přidáme na droboučko nasekanou cibuli, kmín a sůl podle chuti. Máme-li trochu... více o Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Nejdříve si uděláme nádivky, které necháme vychladnout. Zpracujeme těsto, necháme 5 minut odpočinout. Potom rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky.... více o Nekynutý závin

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Tuk, cukr a vanil. cukr vymícháme, vmícháme vejce, mouku s práškem, vodu a skořici. Pečeme vafle na vaflovači a zdobíme podle chuti a vkusu.... více o Skořicové vafle

60 minut
Maminčino kuře

Maminčino kuře

Celé kuře očistíme, opláchneme a rozčtvrtíme. Posypeme grilovacím kořením, špetkou soli a pepře. Vložíme do pekáčku, podlejeme trochou vody a dáme... více o Maminčino kuře

Americká buchta

Americká buchta

Krupicový cukr, vejce a olej ušleháme a přidáme všechno ostatní. Vlejeme do vymazaného a vysypaného plechu s vysokým okrajem a pečeme při 180 °C.... více o Americká buchta

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Na mísu dáme mouku, cukr, sůl, kůru, strouhané mandle, vanilinový cukr a muškátový oříšek. Do koflíku slazeného mléka dáme zkynouti kvasnice (3 kostky... více o Posvícenské koláče z r. 1900

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Vodu s cukrem, tukem a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem a dáme stranou.... více o Šalamounské řezy

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Zpracovat a rozetřít na vymazaný a vysypaný plech. Tvaroh dáme do pytlíku a uděláme mřížky. Do každého čtverečku můžeme dát džem, ovoce.... více o Prošívaná deka II.

10 minut
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v chladu odležet... více o Nakládaný hermelín

Smažený králík

Smažený králík

Maso vykostíme a nakrájíme na plátky. Rozmixujeme cibuli, česnek a sůl. Touto směsí potřeme maso a necháme uležet (asi hodinu). Pak jednotlivé plátky... více o Smažený králík

Lehký salát

Lehký salát

Brambory uvaříme ve slupce. Potom je slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vývar přivedeme k varu. Cibule oloupeme,... více o Lehký salát

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Do mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr, podle chuti přisladíme moučkovým cukrem (někdy bývá tvaroh kyselejší, a proto je třeba přidat více cukru), mléko,... více o Tvarohové palačinky s čokoládou

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Poslední sledované recepty

58
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…
36
Vykrajované měsíčky
Vykrajované měsíčky
29
Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
26
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové rohlíčky a linecké až po nepečené kuličky
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků…
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka:…
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
AHA.cz Odvážná herečka Šoposká: Na mejdan jen v podprsence!

Odvážná herečka Šoposká: Na mejdan jen v podprsence!

Mimibazar Testováno mámou: Vánoční svíčka Heart & Home od Albi – kouzlo adventu v každém plamínku

Testováno mámou: Vánoční svíčka Heart & Home od Albi – kouzlo adventu v každém plamínku

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) se stala prababičkou: Vnuk Vojta se pochlubil Toníčkem

Jiřina Bohdalová (94) se stala prababičkou: Vnuk Vojta se pochlubil Toníčkem

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na výborné ražniči?
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact