• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na tuhé máslo

Jak na tuhé máslo

Jak na tuhé máslo

Asi to moc dobře znáte. Chcete namazat chléb máslem, jenže to je z lednice tvrdé tak, že se nedá ani ukrojit, natož rozmazat. Rozhodně si ho ale nemusíte odpírat nebo ho nahrazovat rostlinným tukem. Využijte některý z praktických triků, díky nimž si i tuhé máslo namažete v cuku letu.

Sáhněte po škrabce

Pokud nestihnete máslo z lednice vyndat dřív, než když už držíte krajíc chleba v ruce, je nejjednodušší vzít klasickou škrabku na brambory a s ní ho jednoduše naškrábat na tenké plátky, které rozložíte na chléb a kulatým příborovým nožem rozetřete.

Rozehřejte si nůž

Dalším trikem je nahřívání nože, kterým máslo budete krájet. Není nic rychlejšího, než ho chvíli přidržet pod tekoucí teplou vodou nebo ho namočit do hrnečku s horkou vodou, nahřátým nožem pak ztuhlé máslo ukrojíte jedna dvě a na chlebu se krásně rozplyne.

Došlo vám máslo? Stačí smetana a trocha trpělivosti, abyste si vyrobili domácí. Návod najdete ZDE.

Nahřejte si misku

Na pomoc si můžete vzít i obyčejnou skleněnou misku. Máslo vyndejte na talířek, do misky nalijte horkou vodu, nechte sklo prohřát, pak ji vylijte a rychle s ní máslo přikryjte. Díky teplu, které z ní bude sálat, máslo povolí a za chvíli ho budete moci normálně namazat.

Udělejte si topinky

Pokud doma máte starší pečivo a chtěli byste ho mít zase křupavé, vložte ho na pár minut na topinkovač nebo do rozehřáté trouby. Chutnat bude jako právě upečené a tvrdé máslo z lednice se na něm navíc krásně rozteče.

Jsou margaríny z plastu a je ghí zdravé? Nejčastější mýty o tucích najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

40 minut
Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Mrkev nastrouháme do mísy, přidáme mleté ořechy, cukr, skořici, vanilkové aroma nebo čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti, vejce, olej,... více o Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

15 minut
Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Na pánvi opražíme sušená rajčata s uvařeným bulgurem, dochutíme solí a sušeným česnekem. Do hluboké pánve dáme kuřecí kostky a pórek, přidáme sojovou... více o Kuřecí kousky s bulgurem

30 minut
Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat... více o Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

90 minut
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Kuřecí díly si očistíme a nasolíme. Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy - kolečka, klínky, kostky... rajčátka necháme celá. Zeleninu nasypeme... více o Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

75 minut
Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Všechna tři masa a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát,... více o Staročeská nádivka

20 minut
Kuře „65“

Kuře „65“

Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta. Jogurt smíchejte se vším kořením, rýžovou moukou, zázvorem a česnekem. Pokud není jogurt moc kyselý,... více o Kuře „65“

10 minut
Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

-Banány si nakrájíme na kolečka, kiwi na kolečka a pak čtvrtky. -Nachystáme si nádobu, ve které budeme mixovat. Dáme do ní všechno ovoce a úplně... více o Smoothie s Kinder Pinguí

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Na trošce oleje osmažíme větší pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené krůtí maso a smažíme do zlatova. Pak... více o Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Listová těsta rozválíme na pomoučněném stole na slabé pláty. Jeden o velikosti klasického nízkého plechu a druhý o něco víc, tak, aby nám okraje... více o Jednoduché karamelové řezy

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukry a vyšleháme vše do pěny, přidáme olej, přesnídávky nebo rozvary či pyré a promícháme. Přisypeme mouku se... více o Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Do misky nebo dortové formy vyložené fólií nebo vymazané tukem či olejem naskládáme vrstvu piškot, kterou potřeme vrstvou smetany nebo jogurtu (můžeme... více o Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a jemně posypeme paprikou. Na plátky masa dáme hrstku zelí, na kterou položíme rozkrojenou klobásu a pevně... více o Masové závitky (nejen) se zelím

30 minut
Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Na oleji osmahneme cibulku, česnek, majoránku a papriku. Nakrájíme brambory na kostky a osmahneme se zeleninou. Poté přidáme předem namočené fazole ... více o Fazolový guláš pro vegany

120 minut
Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

1. Zmĕklé máslo třete s cukrem, solí a vanilkou, až bude hmota nadýchaná. 2. Našlehejte vejce a opatrnĕ vmíchejte k máslu. 3. Smíchejte zbylé suché... více o Božské bezlepkové cookies

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Do mísy dáme mouku, cukr, kůru, pudinkový a kypřící prášek a promícháme. Přidáme aroma, žloutek, změklý tuk a smetanu a ze všeho vypracujeme hladké... více o Jablečný víkendový koláč - vláčný

30 minut
Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením, celé zalijeme olejem a promícháme. Necháme odpočívat.... více o Hrubasova vepřová rychlovka

40 minut
Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Těstoviny uvařím skoro doměka, osmažím cibulku s česnekem na plátky se slaninou, poté přidám rajčata a ještě chvilku smažím, než změknou. Zasypu... více o Zapékané těstoviny s cuketou

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Do mísy dáme mouky, cukry a sůl, promícháme, uděláme do středu důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem (jen částí), trochu... více o Vdolky s jablečným rozvarem

60 minut
Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Mouku nasypeme do mísy. Přidáme vejce, vodu a droždí a dobře promícháme. Necháme 30 minut odstát, poté rozdělíme na válečky a na 20 minut dáme do... více o Knedlíky z rýžové mouky

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které... více o Tradiční trdelník

45 minut
Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Troubu předehřejte na 200 °C. Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmažte na něm na slabé plátky nakrájenou cuketu, cibulku a na kostičky nakrájený lilek... více o Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

5 minut
Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Sýr v misce utřeme s česnekem, solí a pepřem a ke směsi přimícháme smetanu. Podáváme k masu, smaženým krabím tyčinkám nebo místo tatarky.... více o Dresing z kysané smetany

60 minut
Králičí ragú

Králičí ragú

Jednotlivé porce králičího hřbetu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova.... více o Králičí ragú

20 minut
Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Naložíme vepřové maso do marinády.Vezmeme menší mísu,do ní dáme olej a koření,rozmícháme aby bylo bez hrudek.Poté do směsi naložíme maso a necháme v... více o Vepřový steak s hranolkami

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Maliny dáme krátce povařit s troškou vody a poté je přes jemné sítko(cedník) propasírujeme. Tekutinu nalijeme do odměrky a popřípadě dolijeme vodou do... více o Nepečený malinový dort do misky

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Na oleji si orestujeme osolenou a opepřenou plec pokrájenou na kostičky (nudličky) dozlatova, přilijeme asi 2 dcl vody a necháme povařit doměkka.... více o Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Do pekáče dáme zelí, na to pokrájené maso, osolíme, okmínujeme, zasypeme asi 2 kávové lžičky sladké papriky a 2 kávové lžičky pálivé papriky. Do vody... více o Troubový segedinský guláš

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Korpus: Ušleháme vejce s cukrem, ručně vmícháme mouku s práškem a olej. Vše nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180... více o Lehké ovocné řezy

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřátého másla, kde jsme dali dvě lžičky tymiánu a dvě lžičky provensálského. Smažíme po obou... více o Kuřecí steak na bylinkovém másle

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Prsa nakrájiíme na kostičky cca 2x2 cm, cibuli na tenké měsíčky a vhodíme na omaštěnou vok pánev s neadhezním povrchem (např. teflon). Pokud máme kus... více o Dietní rychlá jakočína

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a dáme zapéct do trochu vyhřáté... více o Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme jablkovou náplň. Žloutky vymícháme s cukrem a vodou do pěny.... více o Jablkový krémeš

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Pozor, krém je třeba dělat nejméně 8 hodin před vyráběním dortu. Krém: zkaramelizovat cukr (jen slabě na hnědo), postupně zalévat mlékem téměř k varu,... více o Malakov dort - starý recept po prababičce

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Smícháme olej, cukr a ocet, kečup, plnotučnou hořčici a prohřejeme. Necháme vychladnout. Umeleme salám, nadrobno nakrájenou cibuli a okurky, osolíme,... více o Salámová pomazánka III.

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Připravíme kuskus obvyklým způsobem, přidáme tuňáka se zeleninou a dle chuti okořeníme kari (doporučuju s ním nešetřit).... více o Neobvyklý kuskus

Mazanec II.

Mazanec II.

Hladkou mouku prosijeme přes síto do mísy přidáme: sůl, cukr, rozpuštěný tuk - nesmí být horký jinak těsto nevykyne, 2 žloutky, citronovou kůru,... více o Mazanec II.

90 minut
Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Varný pekáč vymažeme máslem, vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, česnekem nakrájeným na plátky. Na to položíme rozporcované kuře posypané oblíbeným... více o Neskutečně žravé kuře

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Všechno kromě tvarohu smícháme, nejlépe ponorným mixerem a 7 minut vaříme, vychladíme v ledničce, vmícháme tvaroh a hodně vyšleháme. Rychlejší... více o Domácí Pribináček

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Na troše oleje (já dělám ve woku, takže stačí opravdu lžíce) zprudka opečeme krůtí prsa nakrájená na kostky. Mezitím si necháme okapat žampiony,... více o Krůtí ragú se žampiony

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Na polovině másla osmažíme cibulku. Housku nakrájíme na kostičky a navlhčíme vodou, petrželku nasekáme. Housku vymačkáme a smícháme s masem, cibulkou,... více o Masové kuličky v omáčce z Ikea

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Opláchnuté kousky krůty osolíme a opepříme, poté kousky poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na oleji. Po chvilce podlijeme vínem, přikryjeme... více o Mlsná krůta

45 minut
Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.... více o Řezy Rafaelo III.

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Mouku, tvaroh, vanilkový cukr, vejce a prášek do pečiva smícháme, přidáme rum. Těsto nabíráme lžící a pomalu smažíme ve vysoké vrstvě oleje. Při... více o Tvarohové smaženky jako dezert

45 minut
Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Ušleháme sníh, postupně přidáváme cukr, pak žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na dobře pomaštěný plech (pečící papír) a upečeme v “mírné” troubě. Po... více o Roláda piškotová

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanku přelijeme vroucí vodou, po chvíli přecedíme a necháme hodně okapat. V suchém kastrolu pohanku krátce opražíme, zalijeme polovinou vody a... více o Pohanková dobrota (2 porce)

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe... více o Kuřecí plátky v alobalu

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Uděláme bramborákové těsto a v lívanečníku usmažíme malé bramboráčky. Mezitím připravíme masovou směs: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme... více o Tatranské kuře

Couračka

Couračka

Zelí překrájíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory nakrájené na malé kostičky uvaříme v malém množství vody se solí a kmínem doměkka.... více o Couračka

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Opereme a osušíme tymián. Snítku necháme na ozdobení, zbylý nasekáme. Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme doměkka. Červené zelí... více o Kuřecí prsíčka se zelím

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Oloupeme a... více o Staročeské zelníky s bramborami

Doporučujeme

40 minut
Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

86
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
74
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
61
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
58
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
41
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
AHA.cz Český slavík: Krajčo přišel v »županu«, Grossová přiznala rozchod

Český slavík: Krajčo přišel v »županu«, Grossová přiznala rozchod

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Zabiják s rošťáckým úsměvem: „Devadesátky by mě bavily!“ řekl Blesku mladý Dexter

Zabiják s rošťáckým úsměvem: „Devadesátky by mě bavily!“ řekl Blesku mladý Dexter

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na tuhé máslo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact