• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na silný a čirý vývar

Jak na silný a čirý vývar

Jak na silný a čirý vývar

Kosti, maso nebo odřezky vkládáme vždy do studené a dostatečně osolené vody, tak dojde k lepšímu vyvaření chuťových a výživných látek. Ideální je mít na vaření vývaru dostatek času, protože by se měl vařit velmi zvolna, tak aby odspodu hrnce probublávaly jen malé bublinky. Silný, klokotavý var nám vývar zakalí a ztratíme důležité vitamíny. Pokud se na začátku varu vytvoří na vývaru šedohnědá pěna, lžící ji posbíráme, při dalším vaření by se nám rozpadla na drobounké kousky a vývar zakalila. Chceme-li zesílit vývar, přidáme maso nasekané na drobné kousky. Při scezování vývaru používáme husté sítko. Pokud chceme mít zcela čistý bujón, použijeme pro cezení husté plátýnko a ještě předtím posbíráme naběračkou vyvařený tuk. Tuk z vývaru nejlépe stáhneme po zchlazení.

Recept na pravý domácí vývar s knedlíčky najdete zde. 

Mohlo by vám zachutnat

45 minut
Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Rozdrtíme nahrubo sušenky a smícháme je s kokosovým olejem. Dortovou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme nepřilnavou silikonovou... více o Borůvkový koláč

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Na másle s troškou oleje osmažíme dosklovata pokrájený pórek, který následně zasypeme moukou a nasekaným česnekem a ještě krátce osmažíme za stálého... více o Špenátová polévka s pórkem

260 minut
Uzený vývar

Uzený vývar

Uzená žebra zalijte vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách je sceďte a přilijte novou vodu. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, petrželku a koření a... více o Uzený vývar

20 minut
Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem. Rozdrťte sušenky a smíchejte je s... více o Rozmarýnový cheesecake

20 minut
Salát z buřtů

Salát z buřtů

Oloupané buřty nakrájejte na tenká kolečka, přidejte nakrájenou papriku, červenou cibuli, ředkvičky a nakládané okurky. Zalijte dresinkem z hovězího... více o Salát z buřtů

120 minut
Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Předehřejte si troubu na 180´C. Formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte... více o Mrkvový dort Pedro

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Základem receptu je vařená rýže a rozdrobený hrudkovitý tvaroh, který v misce společně promícháme zhruba v poměru 1:1. Další úprava je pouze na chuti... více o Tvarohová rýže

120 minut
Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Rohlíky a maso nakrájejte na kostky. Listy špenátu spařte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat na cedníku. V míse zalijte nakrájené rohlíky... více o Nádivkový beránek

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kávu a dobře promícháme. Přisypeme ořechy, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec... více o Jednoduché kávové řezy s ořechy

45 minut
Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme formu na muffiny. Housky a maso nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s ovesnými vločkami. Zalijeme... více o Nádivkové muffiny

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata, česnek a... více o (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

30 minut
Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

V osolené vodě uvařte 500 g těstovin. Po uvaření je vložte do mísy a ochlaďte studenou vodou. Proceděné těstoviny smíchejte s 1 polévkovou lžicí... více o Řecký těstovinový salát

Chřest na másle

Chřest na másle

Bílý chřest oloupeme, svážeme kuchyňskou nití a ponoříme ho nastojato do vody, aby špičky koukaly z vody a byly pak křupavé. Když je chřest měkký ... více o Chřest na másle

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Smetanu vyšleháme do tuha. Margotku nastrouháme do mísy, přidáme vanilkový cukr, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Poté vmícháme šlehačku,... více o Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

30 minut
Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

* cibuli a pórek nakrájíme najemno a dáme dusit na pánev * maso nakrájíme na kostičky a okořeníme * následně orestujeme na pánvi s cibulí a pórkem *... více o Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

30 minut
Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Slaninu nakrájejte na nudličky a opečte na pánvi, přidejte rozčtvrcené žampiony a opékejte, dokud houby nezměknou. Vyndejte z pánve a udržujte teplé.... více o Rizoto se slaninou a žampiony

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka... více o Kynutý švestkový závin (štrůdl)

45 minut
Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory omyjeme, očistíme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti tak, aby jeden kousek byl na jedno nebo dvě sousta. Pokud najdeme nějaké... více o Brambory na plechu s bylinkami

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme protlak s... více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky. Na oleji orestujeme pokrájené cibule, pak přidáme na... více o Eintopf s červenou řepou

25 minut
Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vyjmeme žloutky. Ty vložíme do misky, kde je vidličkou rozmačkáme s máslem a majonézou do jemného krému. Bílky... více o Krémová vajíčková pomazánka

60 minut
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na... více o Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané... více o Dvoubarevný smetanový piškotový dort

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme do... více o "Jahoďák" - dort

30 minut
Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Nejprve si dáme uvařit vajíčka. Ředkvičky a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidame nasekanou pažitku, dále prolisovaný česnek, tavený sýr,... více o Ředkvičková pomazánka s okurkami

30 minut
Penne con polo

Penne con polo

Uvaříme špagety (používám já) v osolené vodě - caa 8 min. Zároveň na pánvi orestujeme na kostičky nakrájené kuřecí maso s cibulkou. Přidáme vegetu a... více o Penne con polo

120 minut
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Očištěného králíka prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a potřeme zevnitř i navrchu rozetřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Pokud použijeme kuře,... více o Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Na másle orestujeme vločky dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem. Vložíme pokrájené brambory a růžičky květáku, přidáme kurkumu,... více o Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Maso promícháme s vejcem, drobně pokrájenou cibulkou a rozdrceným česnekem. Směs ochutíme solí, pepřem, tymiánem, oreganem, kari a přisypeme mouku,... více o Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na malé kousky a zprudka je opečeme na malém množství oleje. Až chytnou barvu, přidáme sůl (ne moc, budeme přidávat... více o Kuřecí kari s rýží

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Hranolky dáte upéct do trouby (nejlépe horkovzdušná), jakmile je upečete(dle návodu), rozdělíte je na talíře, posypete kořením na hranolky, polijete... více o Hranolky se sýrem

Rafaelo

Rafaelo

Nejprve ve vodě uvaříme kondenzované mléko. Do 2,5 hrnka mléka přidáme cukr a dáme vařit. V 0,5 hrnku mléka rozmícháme žloutky, vanilkový cukr, pudink... více o Rafaelo

Domácí veka

Domácí veka

Nejdříve uděláme klasický kvásek, pak přidáme další - mouku, vodu, máslo, sůl a zamícháme a těsto vypracujeme, necháme kynout. Vykynuté těsto... více o Domácí veka

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Mouku smícháme s perníkovým práškem do pečiva, přidáme prosetý moučkový cukr, změklý tuk, tekutý med, vejce a asi dvě lžíce mléka. Vypracujeme vláčné... více o Babiččin koláč

15 minut
Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slejeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo... více o Salát z kysaného zelí III.

20 minut
Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Mrkev, naklíčenou nebo namočenou čočku a koření podusíme 10 minut. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, odstavíme. Vyjmeme koření, případně přidáme... více o Červená čočka se sýrem

90 minut
Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Houby nakrájíme a dáme vařit. Když dosáhnou bodu varu, scedíme je a dáme zpět do hrnce, znovu vařit. To opakujeme 3x. Nakonec scezené houby nandáme do... více o Houby na kyselo bez zavařování

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Vepřovou panenku nakrájíme na plátečky, jemně naklepeme, osolíme. Z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí. Dáme nejdřív nenamazanou stranou zprudka... více o Nejjednodušší panenka

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Droždí rozmícháme s cukrem dokud se nerozpustí na kaši. Do mísy dáme mouku, 1/4 l vody, droždí, sůl. Vypracujeme těsto (nejlépe hnětačem) -... více o Rohlíky na ráno

45 minut
Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Ze všech surovin na přípravu těsta vypracujeme těsto a rozdělíme na dva díly, které vyválíme na dvě přibližně stejné placky. Na vymaštěný plech dáme... více o Řezy s rebarborou

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na... více o Zapékaná brokolice

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Spodní těsto (hnědá barva) se vypracuje na vále a rozmačkává se na plech vyložený pečícím papírem. Prostřední těsto (bílé) se vymíchá v míse a nalije... více o Trojbarevná buchta

30 minut
Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Do velké mísy nastrouháme na struhadle s těmi většími oky zelí a mrkev, cibulku nadrobno nakrájíme (ideální by bylo vše v robotu, ale důležitá je... více o Coleslaw - podzimní vitamíny

60 minut
Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Na vále zpracujeme těsto I. a vtlačíme ho do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. V míse utřeme všechny suroviny na těsto II. a navršíme ho... více o Tříbarevný koláč II.

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a na konec zlehka zamícháme sníh z bílků. Rozetřeme na vymaštěný a moukou nebo... více o Smetanovo kokosový jablečný moučník

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Na mísu dáme mouku, cukr, sůl, kůru, strouhané mandle, vanilinový cukr a muškátový oříšek. Do koflíku slazeného mléka dáme zkynouti kvasnice (3 kostky... více o Posvícenské koláče z r. 1900

90 minut
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli, špetka cukru a... více o Babiččina vánočka

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou... více o Filé zapečené se zakysanou smetanou

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Cibuli s česnekem zpěníme. Přidáme mleté maso, chvilku prosmažíme, přidáme špenát a nakonec přidáme vejce.... více o Mleté maso se špenátem

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový kompot a pečeme pod poklicí ... více o Kuřecí čtvrtky po pražsku

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

536
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
54
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
50
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
47
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
39
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na silný a čirý vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact