• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Předkrmy, chuťovky & svačiny
  • Slané pečení
  • Pizza

Recept na pizzu – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Svůj původ má tento oblíbený pokrm již v Řecku. Pita neboli chlebová placka časem přešla v italskou piceu, tedy placku pečenou. To už byl jen krůček k dnešní pizze. Možnosti pizzy jsou nekonečné a náplně nekladou meze fantazii.

Nejznámějším druhem pizzy je ale jednoduchá Margherita. Ta byla poprvé upečena pro krále a královnu v roce 1889 a symbolicky obsahovala tři barvy italské vlajky – rajčata, mozzarelu a bazalku, stejně jako salát Caprese.

Pizza se postupně rozšířila do celého světa a jednotlivé kultury si ji přizpůsobily. Zatímco v italská varianta dbá na co nejtenčí těsto a dokonce se v jeho přípravě přehazováním a roztáčením ve vzduchu pořádají soutěže, americká varianta pizzy je spíše vysoká a s větším množstvím náplně.

Langoše - expres

Langoše - expres

Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou... více o Langoše - expres

Rychlá pizza

Rychlá pizza

Mouku promícháme s kypřícím práškem a na vále smícháme s vejcem rozšlehaným v mléku, přidáme nasekané máslo (tuk), osolíme a vypracujeme hladké těsto.... více o Rychlá pizza

Pizza z kynutého těsta s mletým masem a houbami

Pizza z kynutého těsta s mletým masem…

Z droždí, cukru a trochy mléka uděláme kvásek, vlijeme do osolené mouky, přimícháme olej a vejce a zbylým mlékem vypracujeme hladké těsto, které... více o Pizza z kynutého těsta s mletým masem a houbami

Langoše po maďarsku

Langoše po maďarsku

Z droždí, cukru a trochy mléka zaděláme kvásek a necháme vzejít. Pak vmícháme osolenou mouku s práškem do pečiva, přidáme rozmíchaný jogurt se zbytkem... více o Langoše po maďarsku

Langoše se zelím

Langoše se zelím

Do mouky dáme droždí rozmíchané s cukrem, vlažné mléko, žloutek a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme dobře vykynout. Mezitím si připravíme... více o Langoše se zelím

MINIPIZZY II.

MINIPIZZY II.

Listové těsto rozdělíme na tři díly, každý vyválíme jako na štrudl, potřeme hořčicí,poklademe salámem,posypeme strouhaným sýrem, vegeta,oregano,... více o MINIPIZZY II.

Italská pizza II.

Italská pizza II.

Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř,... více o Italská pizza II.

PIZZA PODLE RADKA S.

PIZZA PODLE RADKA S.

A KORPUS DÁME VĚTŠÍ VRSTVU KEČUPU. NA KEČUP DÁME PIZZA ŠUNKU. NA ŠUNKU KUKUŘICI.NA KUKUŘICI DÁME NA JEMNO NASTROUHANÝ SÝR. SÝR POSYPEME TROŠKOU... více o PIZZA PODLE RADKA S.

Bramborová pizza III.

Bramborová pizza III.

Do 500g mouky přidáme kvásek z 25g droždí, po lžičce cukru, soli, vlažné vody a z trochy mouky. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout.... více o Bramborová pizza III.

Bramborové langoše II.

Bramborové langoše II.

Do teplého mléka vmícháme rozdrobené kvasnice a necháme v teple kynout. Potom zpracujeme s vlažnými nastrouhanými brambory, moukou prosátou se solí,... více o Bramborové langoše II.

Langoše VI.

Langoše VI.

Kvásek zpracujeme s vlažným mlékem, moukou. Necháme trochu vykynout. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Mísu přikryjeme igelitem a dáme do... více o Langoše VI.

Pizza čtyř ročních období

Pizza čtyř ročních období

Z přísad na těsto připravíme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout. Brokolici chvíli povaříme a rozebereme na růžičky. Šunku nakrájíme na... více o Pizza čtyř ročních období

20 minut
Pizza po domácku

Pizza po domácku

Do vlažného mléka nadrobíme kvasnice a poté smícháme s moukou, solí a cukrem. Těsto necháme cca 1 hodinu kynout. Plech vymažeme kapkou oleje a těsto... více o Pizza po domácku

30 minut
Pizza na jogurtu

Pizza na jogurtu

Vše smícháme a dáme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech Potřeme olejem,kečupem a oregánem. Dáme rajčata, salám, sýr, žampiony, cibuli, papriky... více o Pizza na jogurtu

Kynuté těsto na pizzu

Kynuté těsto na pizzu

Kvásek zpracujeme s osolenou moukou, olejem a vodou.... více o Kynuté těsto na pizzu

Tuňáková pizza

Tuňáková pizza

Ingredience na těsto zpracujeme všechny dohromady a necháme chvíli v chladu odpočinout. Potom vyválíme placku, kterou přeneseme do formy na pizzu a... více o Tuňáková pizza

Pizza s kuřecím masem

Pizza s kuřecím masem

Uděláme těsto na pizzu dle návodu na krabici a necháme vykynout. Mezitím nakrájíme maso, nastrouháme sýr, nakrájíme rajčata a papriku. Pak vykynuté... více o Pizza s kuřecím masem

Pizza III.

Pizza III.

Všechny ingredience smícháme dohromady, uhněteme těsto a necháme kynout. Nakynuté těsto rozprostřeme rovnoměrně na plech jakoby jsme dělali koláč.... více o Pizza III.

Jogurtová pizza

Jogurtová pizza

Uvedené suroviny smícháme, vzniklé těsto vložíme na vymazaný plech a poklademe šunkovým salámem, pokrájenými rajčaty a paprikami, pokapeme česnekovým... více o Jogurtová pizza

Italská houbová pizza

Italská houbová pizza

Na másle podusíme očištěné a na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a necháme mírně zchladnout. Na těsto ve formě nebo na pekáči rozložíme... více o Italská houbová pizza

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme,... více o Pizza - základní těsto

Pizza čtyř chutí

Pizza čtyř chutí

Rozdrobené droždí, cukr, lžíci hladké mouky a trochu vlažné vody promícháme a necháme vykynout. Do mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme vejce, sůl,... více o Pizza čtyř chutí

Bramborová pizza s tuňákem

Bramborová pizza s tuňákem

Omyté a oloupané brambory rozkrojíme a vaříme 25 minut. Prolisujeme je, vmícháme sůl a olej a necháme vychladnout. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a... více o Bramborová pizza s tuňákem

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Droždí rozdrobíme, přelijeme je 250 ml vlažné vody a asi 15 minut necháme vzejít kvásek. Kvásek přilijeme k mouce, přidáme špetku soli a vypracujeme... více o Rajčatová pizza

Houbová pizza

Houbová pizza

Houby dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužek česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme houby,... více o Houbová pizza

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

68
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Předkrmy, chuťovky & svačiny
  • Slané pečení
  • Pizza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact