• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Rybka velice chutná

Rybka velice chutná

Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme syrové oloupané brambory nakrájené na plátky, osolíme, posypeme paprikou a nahoru položíme... více o Rybka velice chutná

Vepřová panenka po indicku

Vepřová panenka po indicku

Nejprve vezmeme vepřovou panenku, kterou očistíme. Ve větší misce smícháme jeden bílý jogurt se 7 lžicemi oleje. Když je hotovo, dáme kusy masa do... více o Vepřová panenka po indicku

Kuřecí játra se zeleninou

Kuřecí játra se zeleninou

Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu trochu vody a pod pokličkou... více o Kuřecí játra se zeleninou

Těstovinový salát s tuňákem VI.

Těstovinový salát s tuňákem VI.

V míse smícháme cibulku a krátce povařenou brokolici nakrájenou na malé kousky, přidáme tuňáka bez oleje, nasypeme uvařené horké těstoviny, přidáme... více o Těstovinový salát s tuňákem VI.

50 minut
Roštěnky na zázvoru

Roštěnky na zázvoru

Roštěnky naklepeme a nařízneme po okrajích, aby se nezkroutily. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibulku. Mezitím posypeme maso tlučeným zázvorem a... více o Roštěnky na zázvoru

Zapečené krabí tyčinky

Zapečené krabí tyčinky

Na krabí tyčinky položíme plátky sýra a dáme zapéct, kopr nasekáme a vmícháme do jogurtu, osolíme, upečené tyčinky polijeme na talíři koprovým... více o Zapečené krabí tyčinky

30 minut
Drůbeží játra Orient

Drůbeží játra Orient

Nakrájíme játra na kousky, jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z kompotu dáme do misky dvě-tři lžíce kostiček ananasu, přilijeme trochu šťávy a... více o Drůbeží játra Orient

Sýrová omáčka s tuňákem

Sýrová omáčka s tuňákem

Do malého kastrůlku si nalijete trochu vody (tak na dno), rozpálíte ho trochu na plotýnce (nejnižší stupeň), přidáte ten rozetírací sýr a mícháte... více o Sýrová omáčka s tuňákem

Kuřecí bábovičky

Kuřecí bábovičky

Maso naklepeme na tenké široké plátky. Osolíme, okořeníme dle chuti - já použil směs na gyros, ale je možná jakákoliv jiná varianta. Vymazané... více o Kuřecí bábovičky

Rychlé provensálské krkovičky

Rychlé provensálské krkovičky

Na větší pánev nalejeme olej tak, aby pokryl dno. Krkovičky rozklepeme na tak tenko, jak to jen jde. S obou stran posypeme hustě provensálským kořením... více o Rychlé provensálské krkovičky

Pytlákova schovanka

Pytlákova schovanka

Vymažeme pekáček a vrstvíme: vrstvu brambor na plátky, maso na nudličky obalené v pórkové polévce, potřeme majonézou a dáme vrstvu brambor na plátky,... více o Pytlákova schovanka

Rychlá večeře IV.

Rychlá večeře IV.

Opečeme v toustovači na sucho toustový chléb. Mezitím na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájený salám na kostičky, osmahneme, přidáme taktéž na... více o Rychlá večeře IV.

iNDYho kuřecí specialita pro labužníky I.

iNDYho kuřecí specialita pro…

Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky a naložíme do marinády z oleje, soli, pepře, worchestrové a sojové omáčky. Cibule nakrájíme na větší kousky.... více o iNDYho kuřecí specialita pro labužníky I.

Dietní večeře - mňamka

Dietní večeře - mňamka

Na slunečnicovém nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí prso. Osolíme, opepříme (nejlépe... více o Dietní večeře - mňamka

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení), oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm... více o Zámecká drůbeží játra

Studentské kari

Studentské kari

V hluboké pánvi nebo papiňáku rozehřejeme olej a na něm necháme zezlátnout cibuli - raději déle, ať změkne. Přidáme česnek, kari a chilli koření,... více o Studentské kari

Tofu jako restovaná játra

Tofu jako restovaná játra

Tofu nakrájíme na malé kostky, zalejeme sójovou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat. Potom na pánvi s horkým olejem zpěníme cibuli, přidáme... více o Tofu jako restovaná játra

Buřtguláš z utopenců

Buřtguláš z utopenců

Scedíme utopence (do misky, nálev dále použijeme), ze sítka vybereme vuřty a nakrájíme je na kolečka. Tím končí veškeré přípravné práce, teď už budeme... více o Buřtguláš z utopenců

20 minut
Švestková prsíčka

Švestková prsíčka

Do rozpuštěného másla (přidávám trochu oleje, kvůli přepalování) vhodíme na proužky nakrájená prsa, zprudka orestujeme, přidáme cibuli nakrájenou na... více o Švestková prsíčka

Mexický předkrm

Mexický předkrm

Jemně nakrájenou cibuli smícháme s kečupem, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem. Opečeme chleba(housku) a dáme na ně směs. Přidáme osmažená kolečka... více o Mexický předkrm

30 minut
Rychlé rybí filé s rajčaty

Rychlé rybí filé s rajčaty

Rybí file nakrájíme a osolíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k filé. Dusíme 10... více o Rychlé rybí filé s rajčaty

Játrová paštika III.

Játrová paštika III.

Na velké pánvi na sádle osmažíme na hrubo nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, vyndáme z pánve a necháme rozpustit a zpěnit nakrájenou slaninu. Na... více o Játrová paštika III.

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Omyjeme a na proužky nakrájíme krutí prsa. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka a dáme do misky spolu s grilovacím kořením a nakrájeným masem a... více o Číňan na houbách

Kuřecí salátek II.

Kuřecí salátek II.

Kuřecí maso, ananas a salát nakrájejte na menší kousky a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Množství surovin záleží na Vaší chuti a smetana není... více o Kuřecí salátek II.

45 minut
Pirožky z domácí pekárny

Pirožky z domácí pekárny

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso,... více o Pirožky z domácí pekárny

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Maso na hamburger (mleté) smícháme s jemně nakrájenou cibulí, jemně nakrájenou petrželkou, trochou olivového oleje, rozmačkaným stroužkem česneku a s... více o Hamburger úžasné chuti

Křehká roláda naslano

Křehká roláda naslano

Vejce našleháme do pěny, osolíme a přidáme mouku, nasekané mandle a pažitku. Pekáč vyložíme pečícím papírem a rozetřeme těsto. Pečeme 7 minut při... více o Křehká roláda naslano

Krabí tyčinky a la scampi

Krabí tyčinky a la scampi

Cibulky jemně nakrájíme i se zelenou částí, česnek na jemné plátky a a oboje zesklovatíme na másle 1-2 minuty. Přidáme víno a nakrájené krabí tyčinky... více o Krabí tyčinky a la scampi

Jatýrka se zelím v bramboráku

Jatýrka se zelím v bramboráku

Na oleji orestovat cibuli na jemno, přidat nakrájená játra ochucená dle chuti a podusit. Přidat zelí a ještě 10 min. dusíme. Mezitím připravíme těsto... více o Jatýrka se zelím v bramboráku

Závin plněný brynzou

Závin plněný brynzou

Ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a vymícháme těsto, které vyválíme na plát. Slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou... více o Závin plněný brynzou

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z pálivých... více o Pikantní pečené kuře na rajčatech

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc. Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou, přiklopíme a... více o Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Dobré filé se zeleninou

Dobré filé se zeleninou

Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata nakrájíme na... více o Dobré filé se zeleninou

Rizoto trochu jinak II.

Rizoto trochu jinak II.

Osmahneme na pánvi mleté maso, přidáme cibulku a také osmahneme společně s masem. Přidáme zeleninu, ryži a zalejeme vodou. Dusíme asi 10 minut.... více o Rizoto trochu jinak II.

Treska s rýží a zeleninou

Treska s rýží a zeleninou

Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším okrajem)... více o Treska s rýží a zeleninou

30 minut
Játra pana starosty II.

Játra pana starosty II.

Očištěná játra nakrájíme na nudličky, opečeme na oleji, opepříme a přidáme cibuli. Za stálého míchání orestujeme. Přidáme trochu kari a kečup,... více o Játra pana starosty II.

Zapečené špagety s lečem

Zapečené špagety s lečem

Uvařené špagety smícháme s lečem - klobásky z leča nakrájíme na malé kousky, dáme do vymazané zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.... více o Zapečené špagety s lečem

Zapečené špagety III.

Zapečené špagety III.

Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu. Poté do vymyzané misky vložíme 1/3 špaget, kterou poklademe na větší nudličky ńakrájenou šunkou. Posolíme,... více o Zapečené špagety III.

Vepřové plátky s cuketovým bramborákem

Vepřové plátky s cuketovým bramborákem

Vepřové plátky naklepeme, trochu osolíme a opepříme. Z cukety uděláme klasický "bramborák". Syrové oškrábané brambory nakrájíme na kolečka (asi 1/2 cm... více o Vepřové plátky s cuketovým bramborákem

Fishcakes (Anglie)

Fishcakes (Anglie)

Nepišu hmotnosti, vařím dle počtu lidí, odhadem, ale poměr kaše a ryby by měl být 2:1. Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme a uděláme z nich normální... více o Fishcakes (Anglie)

Čína nečína i pro bezlepkáře

Čína nečína i pro bezlepkáře

Kuřecí prsa, osolená, opepřená, okořeněná zprudka opečeme na oleji, přilijeme sojovku, pak podusíme doměkka. Až je hotovo, maso z pánve vyjmeme a... více o Čína nečína i pro bezlepkáře

Výtečné, jednoduché a rychlé kuře babičky Mileny

Výtečné, jednoduché a rychlé kuře…

Připravíme si směs na podlévání: v 0,5 l horké vody rozpustíme masox, přidáme víno a med, přivedeme k varu a odstavíme. Okořeníme kuřecí kousky solí a... více o Výtečné, jednoduché a rychlé kuře babičky Mileny

Mleté maso s kysaným zelím II.

Mleté maso s kysaným zelím II.

Rýži povařit do poloměkka, smíchat se syrovým mletým masem, osolit, okořenit. Do zapékací misky nebo pekáčku dát vrstvu pokrájeného kysaného zelí, na... více o Mleté maso s kysaným zelím II.

Medové kuře na víně

Medové kuře na víně

Kuře vložíme celé do hlubokého pekáčku, osolíme, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vody a pečeme klasicky v troubě (180-200 °C, podle vaší... více o Medové kuře na víně

Orientální kuřecí křídla

Orientální kuřecí křídla

Křídla rozkrájíme na díly (ty poslední na polévku), osolíme dáme trošku papriky, trošku mléka a citronové šťávy a necháme asi 30 minut odstát. Pak... více o Orientální kuřecí křídla

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme. Maso nakrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Po obou stranách opečeme na tuku.... více o Hovězí maso na pivu

Moje čína II.

Moje čína II.

Maso nakrájíme na hranolky, propracujeme se solí, paprikou, orientálním kořením a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Zatím uvaříme masox s 3/4 l vody,... více o Moje čína II.

Kubánské kongri

Kubánské kongri

Fazole propláchneme studenou vodou. A v nové vodě necháme namočené přes noc. Druhého dne můžeme fazole v téže vodě vařit, nebo použít vodu novou.... více o Kubánské kongri

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Oloupané cibule nakrájíme na jemno a na oleji osmahneme do zlatova, přidáme mleté maso a osmahneme, poté osolíme - maso pustí šťávu. Pak přidáme... více o Boloňské špagety a la Krupi

10 minut
Kuře ein zwei

Kuře ein zwei

Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře (!) posolíme a posypeme drceným nebo... více o Kuře ein zwei

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Poslední sledované recepty

212
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Kuba s růžičkovou…
127
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
99
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Pečené kapří hranolky s…
80
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
68
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact