• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Tofu jako restovaná játra

Tofu jako restovaná játra

Tofu nakrájíme na malé kostky, zalejeme sójovou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat. Potom na pánvi s horkým olejem zpěníme cibuli, přidáme... více o Tofu jako restovaná játra

Buřtguláš z utopenců

Buřtguláš z utopenců

Scedíme utopence (do misky, nálev dále použijeme), ze sítka vybereme vuřty a nakrájíme je na kolečka. Tím končí veškeré přípravné práce, teď už budeme... více o Buřtguláš z utopenců

20 minut
Švestková prsíčka

Švestková prsíčka

Do rozpuštěného másla (přidávám trochu oleje, kvůli přepalování) vhodíme na proužky nakrájená prsa, zprudka orestujeme, přidáme cibuli nakrájenou na... více o Švestková prsíčka

Mexický předkrm

Mexický předkrm

Jemně nakrájenou cibuli smícháme s kečupem, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem. Opečeme chleba(housku) a dáme na ně směs. Přidáme osmažená kolečka... více o Mexický předkrm

30 minut
Rychlé rybí filé s rajčaty

Rychlé rybí filé s rajčaty

Rybí file nakrájíme a osolíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k filé. Dusíme 10... více o Rychlé rybí filé s rajčaty

Játrová paštika III.

Játrová paštika III.

Na velké pánvi na sádle osmažíme na hrubo nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, vyndáme z pánve a necháme rozpustit a zpěnit nakrájenou slaninu. Na... více o Játrová paštika III.

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Omyjeme a na proužky nakrájíme krutí prsa. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka a dáme do misky spolu s grilovacím kořením a nakrájeným masem a... více o Číňan na houbách

Kuřecí salátek II.

Kuřecí salátek II.

Kuřecí maso, ananas a salát nakrájejte na menší kousky a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Množství surovin záleží na Vaší chuti a smetana není... více o Kuřecí salátek II.

45 minut
Pirožky z domácí pekárny

Pirožky z domácí pekárny

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso,... více o Pirožky z domácí pekárny

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Maso na hamburger (mleté) smícháme s jemně nakrájenou cibulí, jemně nakrájenou petrželkou, trochou olivového oleje, rozmačkaným stroužkem česneku a s... více o Hamburger úžasné chuti

Křehká roláda naslano

Křehká roláda naslano

Vejce našleháme do pěny, osolíme a přidáme mouku, nasekané mandle a pažitku. Pekáč vyložíme pečícím papírem a rozetřeme těsto. Pečeme 7 minut při... více o Křehká roláda naslano

Krabí tyčinky a la scampi

Krabí tyčinky a la scampi

Cibulky jemně nakrájíme i se zelenou částí, česnek na jemné plátky a a oboje zesklovatíme na másle 1-2 minuty. Přidáme víno a nakrájené krabí tyčinky... více o Krabí tyčinky a la scampi

Jatýrka se zelím v bramboráku

Jatýrka se zelím v bramboráku

Na oleji orestovat cibuli na jemno, přidat nakrájená játra ochucená dle chuti a podusit. Přidat zelí a ještě 10 min. dusíme. Mezitím připravíme těsto... více o Jatýrka se zelím v bramboráku

Závin plněný brynzou

Závin plněný brynzou

Ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a vymícháme těsto, které vyválíme na plát. Slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou... více o Závin plněný brynzou

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z pálivých... více o Pikantní pečené kuře na rajčatech

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc. Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou, přiklopíme a... více o Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Dobré filé se zeleninou

Dobré filé se zeleninou

Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata nakrájíme na... více o Dobré filé se zeleninou

Rizoto trochu jinak II.

Rizoto trochu jinak II.

Osmahneme na pánvi mleté maso, přidáme cibulku a také osmahneme společně s masem. Přidáme zeleninu, ryži a zalejeme vodou. Dusíme asi 10 minut.... více o Rizoto trochu jinak II.

Treska s rýží a zeleninou

Treska s rýží a zeleninou

Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším okrajem)... více o Treska s rýží a zeleninou

30 minut
Játra pana starosty II.

Játra pana starosty II.

Očištěná játra nakrájíme na nudličky, opečeme na oleji, opepříme a přidáme cibuli. Za stálého míchání orestujeme. Přidáme trochu kari a kečup,... více o Játra pana starosty II.

Zapečené špagety s lečem

Zapečené špagety s lečem

Uvařené špagety smícháme s lečem - klobásky z leča nakrájíme na malé kousky, dáme do vymazané zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.... více o Zapečené špagety s lečem

Zapečené špagety III.

Zapečené špagety III.

Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu. Poté do vymyzané misky vložíme 1/3 špaget, kterou poklademe na větší nudličky ńakrájenou šunkou. Posolíme,... více o Zapečené špagety III.

Vepřové plátky s cuketovým bramborákem

Vepřové plátky s cuketovým bramborákem

Vepřové plátky naklepeme, trochu osolíme a opepříme. Z cukety uděláme klasický "bramborák". Syrové oškrábané brambory nakrájíme na kolečka (asi 1/2 cm... více o Vepřové plátky s cuketovým bramborákem

Fishcakes (Anglie)

Fishcakes (Anglie)

Nepišu hmotnosti, vařím dle počtu lidí, odhadem, ale poměr kaše a ryby by měl být 2:1. Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme a uděláme z nich normální... více o Fishcakes (Anglie)

Čína nečína i pro bezlepkáře

Čína nečína i pro bezlepkáře

Kuřecí prsa, osolená, opepřená, okořeněná zprudka opečeme na oleji, přilijeme sojovku, pak podusíme doměkka. Až je hotovo, maso z pánve vyjmeme a... více o Čína nečína i pro bezlepkáře

Výtečné, jednoduché a rychlé kuře babičky Mileny

Výtečné, jednoduché a rychlé kuře…

Připravíme si směs na podlévání: v 0,5 l horké vody rozpustíme masox, přidáme víno a med, přivedeme k varu a odstavíme. Okořeníme kuřecí kousky solí a... více o Výtečné, jednoduché a rychlé kuře babičky Mileny

Mleté maso s kysaným zelím II.

Mleté maso s kysaným zelím II.

Rýži povařit do poloměkka, smíchat se syrovým mletým masem, osolit, okořenit. Do zapékací misky nebo pekáčku dát vrstvu pokrájeného kysaného zelí, na... více o Mleté maso s kysaným zelím II.

Medové kuře na víně

Medové kuře na víně

Kuře vložíme celé do hlubokého pekáčku, osolíme, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vody a pečeme klasicky v troubě (180-200 °C, podle vaší... více o Medové kuře na víně

Orientální kuřecí křídla

Orientální kuřecí křídla

Křídla rozkrájíme na díly (ty poslední na polévku), osolíme dáme trošku papriky, trošku mléka a citronové šťávy a necháme asi 30 minut odstát. Pak... více o Orientální kuřecí křídla

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme. Maso nakrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Po obou stranách opečeme na tuku.... více o Hovězí maso na pivu

Moje čína II.

Moje čína II.

Maso nakrájíme na hranolky, propracujeme se solí, paprikou, orientálním kořením a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Zatím uvaříme masox s 3/4 l vody,... více o Moje čína II.

Kubánské kongri

Kubánské kongri

Fazole propláchneme studenou vodou. A v nové vodě necháme namočené přes noc. Druhého dne můžeme fazole v téže vodě vařit, nebo použít vodu novou.... více o Kubánské kongri

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Oloupané cibule nakrájíme na jemno a na oleji osmahneme do zlatova, přidáme mleté maso a osmahneme, poté osolíme - maso pustí šťávu. Pak přidáme... více o Boloňské špagety a la Krupi

10 minut
Kuře ein zwei

Kuře ein zwei

Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře (!) posolíme a posypeme drceným nebo... více o Kuře ein zwei

30 minut
Fish chowder (americká rybí polévka)

Fish chowder (americká rybí polévka)

Filet nakrájíme nebo rozdrobíme v hrnci s vývarem, zasypeme brambory nakrájenými na malé kostičky a kořením. Vaříme, až jsou brambory měkké, ale ne... více o Fish chowder (americká rybí polévka)

Kuře se sýrem

Kuře se sýrem

Na kuře nasypeme grilovací koření, vetřeme sůl a pečeme cca 1 hodinu. Občas podlijeme vodou a asi 15 minut před dokončením dáme na kuře sýr. Podáváme... více o Kuře se sýrem

90 minut
Krkovice po cikánsku

Krkovice po cikánsku

Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, trochu opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo proužky a špek také nakrájíme na slabé plátky.... více o Krkovice po cikánsku

90 minut
Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Bůček a salám nakrájíme na velmi malé kostičky, přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme. Vzniklou směsí naplníme střeva a pevně zavážeme... více o Bůčková pochoutka

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Kotlety nažízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na tuku. Kotlety vyjmeme a na tuku osmahneme na... více o Vepřové kotlety v leču

40 minut
Orlický řizek

Orlický řizek

Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kořením na mleté maso a česnekem. Vše promícháme, přidáme vejce rozšlehaná v mléce, zahustíme trochou strouhanky,... více o Orlický řizek

15 minut
Rychlá omeleta z brambor

Rychlá omeleta z brambor

Vezmeme 2-3 brambory, oloupeme je, nakrájíme na plátky - ne moc slabé ani silné. Rozklepneme asi 3 vejce, osolíme je, rozšleháme je vidličkou. Do... více o Rychlá omeleta z brambor

Kuře se šlehačkou

Kuře se šlehačkou

Kuře rozporcujeme, osolíme a vložíme do tlakového hrnce. Podlijeme šálkem vody, přidáme na kostečky nakrájenou šunku, drobně nasekanou cibuli, masox a... více o Kuře se šlehačkou

Rychlá kuřecí játra

Rychlá kuřecí játra

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme játra a orestujeme. Vsypeme nakrájené žampióny, zeleninu a dusíme, až jsou játra hnědá (asi 10 min.).... více o Rychlá kuřecí játra

Kuře na pomazánkovém másle

Kuře na pomazánkovém másle

Na hlubší pánvi na oleji smažíme kuře. Když už je téměř hotové, přidáme pomazánkové máslo, to se rozpustí, zahřeje a vznikne výborná, hustá omáčka.... více o Kuře na pomazánkovém másle

Čína z čínské polévky pro nekuchaře

Čína z čínské polévky pro nekuchaře

Neochucené nudle z čínské polévky dáme do mísy, zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme cca 10 min. odstát. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky,... více o Čína z čínské polévky pro nekuchaře

Tortelini

Tortelini

Tortelini uvaříme dle návodu na obalu. V hrnci orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na ní na kostičky nakrájený salám a žampiony na... více o Tortelini

Řízek jinak

Řízek jinak

Maso naklepeme, mírně osolíme, obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme paličkou, obalíme ve vejcích a usmažíme po obou stranách na oleji... více o Řízek jinak

Balkánské závitky v omáčce z rajských jablíček

Balkánské závitky v omáčce z rajských…

Maso naklepeme, ochutíme solí, pepřem, paprikou. Po celém povrchu jej poklademe anglickou slaninou. K okraji položíme hranolek balkánského sýra a... více o Balkánské závitky v omáčce z rajských jablíček

Rychlovka III.

Rychlovka III.

Syrová vajíčka rozklepneme do hrnku. Přidám utřený česnek (podle chuti), na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, polotučnou hořčici, plátkový sýr,... více o Rychlovka III.

Nakládané masové koule

Nakládané masové koule

Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to... více o Nakládané masové koule

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Poslední sledované recepty

191
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
166
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
139
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
96
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
64
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact